Berserker MTL RTA by Vandy Vape (inspired by Alex)
19/9/2017
Ο ατμοποιητής αγοράστηκε τελείως ξαφνικά σήμερα όταν περνώντας από ένα κατάστημα ατμιστικών ειδών (Atmology) τον είδα στα χέρια του Γιώργου και μου άρεσε πολύ η εμφάνισή του.
Όταν δε τον πήρα στα χέρια μου και τον άτμισα για μισή ώρα η απόφαση ήταν αμετάκλητη.
Στα χέρια μου λοιπόν το νέο απόκτημα.
Στήσιμο θα γίνει αφού περάσει την συνήθη διαδικασία του πλυσίματος και των υπερήχων.
Οι αρχικές εντυπώσεις που πήρα από το άτμισμα αλλά και από την λύση αρμολόγησή του ήταν άριστες.
Επιφυλάσομαι όμως να βγάλω τα συμπεράσματά μου αφού τον δουλέψω μερικές μέρες με διαφορετικά στησίματα αλλά και διαφορετικές γεύσεις.
O Berserker MTL ήρθε για να καλύψει το κενό στους ατμοποιητές της σφιχτής τζούρας (τσιγαρίσιους).
Είναι γεγονός ότι η αγορά έχει κατακλυστεί από αεράτους ατμοποιητές.
Ο Berserker έχει πολλές επιλογές αέρα από 0,8mm έως 1,6mm με την τρύπα εισαγωγής αέρα κάτω από την αντίσταση να είναι 1,5mm.
Έχει εύκολο στήσιμο και τέλεια απόδοση γεύσης!
Ο πόλος του 510 είναι επίχρυσος
Η συσκευασία του είναι προσεγμένη και καθότι είναι γνήσιος συνοδεύεται και από το scratch and check.
Ο ατμοποιητής έρχεται μέσα στο κουτί του με το μίνι κουστουμάκι του (Ultem τανκ και Derlin ντριπτιπ) και στα δεξιά του σε θήκες τακτοποιημένα τα παρελκόμενα (μεγαλύτερη καμπάνα, γυάλινο τανκ και μαύρο ντριπτιπ).
Μ' αυτά μπορεί να γίνει μεγάλος και τρανός και να φτάσει τα 4,5ml χωρητικότητας υγρού.
Κάτω από όλα αυτά υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά (ορινγκς, βιδάκια, 2 αντιστάσεις αγνώστου σύρματος, το χαρακτηριστικό μπλέ κατσαβιδάκι κλπ), αλλά και ένα μίνι βιβλιαράκι οδηγιών έγχρωμο και κατατοπιστικότατο.
Εδώ τον βλέπουμε με το μίνι Ultem κουστουμάκι χωρητικότητας 2ml
Eδώ με το μεγάλο γυάλινο τανκάκι και το μαύρο ντριπ τιπ το οποίο έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το Ultem
Και τέλος εδώ τον βλέπουμε παρέα με τον Skyline του ESG πάνω στα Evic Vtwo για να έχουμε και ένα συγκριτικό των διαστάσεων.
Aκόμη και με το κουστούμι των 4,5ml είναι πολύ πιο κοντός από τον Skyline.
Χαρακτηριστικά:
Ύψος: 30mm
Διάμετρος: 24mm
Χωρητικότητα: 2ml / 4.5ml
Υλικό: Ανοξείδωτο ατσάλι
Το ντέκ του είναι πολύ εύκολο ακόμα και για έναν αρχάριο στους επισκευάσιμους!
Εύκολη εναλλαγή απο 2 σε 4.5ml!
Το γέμισμα του τανκ γίνεται απο το πάνω μέρος για ευκολία!
Μπορείτε να ελέγξετε την αυθεντικότητα του προϊόντος ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Και ένα βιντεάκι από τον PBusardo:
ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ καλό πλύσιμο πριν τον ατμίσετε
Μετά το λύσιμο της βάσης παρατήρησα σε οπτικό εσωτερικό έλεγχο με μεγεθυντικό φακό 10Χ, ότι υπήρχε μία διαφανή κρεμώδη ουσία που μου θύμιζε βαζελίνη.
Δεν ξέρω για ποιό λόγο υπήρχε εκεί μέσα αλλά φαντάζομαι για να περιστρέφεται καλύτερα το δαχτυλίδι ρύθμισης του αέρα, το οποίο σημειωτέο ότι δεν αφαιρείται από την θέση του.
Προσωπικά δεν ήθελα αυτή την ουσία εκεί μέσα, οπότε έλυσα τα πάντα και αφού έμειναν μόνο τα μεταλλικά μέρη του ατμοποιητή τα έβρασα για 20 λεπτά σε νερό και λίγο υγρό πιάτων.
Μετά ξεπλύθηκαν και τα ξαναέβρασα με καθαρό νερό.
Κατόπιν μπήκαν στο μπάνιο υπερήχων όλα τα κομμάτια του ατμοποιητή μηδενός εξαιρουμένου για 15 λεπτά με χλιαρό σαπουνόνερο, ξεπλύθηκαν με καθαρό νερό και ξαναμπήκαν στους υπέρηχους για άλλα 15 λεπτά.
Μετά από όλη αυτή την διαδικασία υπήρχαν κάποια ελάχιστα υπολλείματα αυτής της κρεμώδους διαφανούς ουσίας που με την βοήθεια του αγαπημένου μου βαμβακιού Muji και μιάς χειρουργικής τσιμπίδας :P αφαιρέθηκαν κι αυτά.
Στην συνέχεια ξαναμπήκε στο μπανάκι υπερήχων για άλλα 10 λεπτά και επιτέλους στανιάρησε.
Μετά από όλα αυτά τα πάντα πλέον πεντακάθαρα απλώθηκαν για στέγνωμα και ιδού η φωτογραφία με όλα τα κομμάτια σε παράταξη.
Update 20/9/2017:
Συνεχίζω ακάθεκτος με ένα πολύ απλό στήσιμο.
Σύρμα Kanthal A1, 0,32mm (28AWG), 6 σρείρεςελάχιστα ανοιχτές με ίσες αποστάσεις μεταξύ τους σε πυρήνα 2,5mm.
Και επειδή μία εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις βουαλά:
Συστήνω να στρίβετε το σύρμα σας μία ολόκληρη περιστροφή (360 μοίρες) γύρω από τα βιδάκια.
Έτσι το σύρμα πιάνεται καλύτερα και οι βίδες δεν πατάνε μονόπαντα για να ζορίζουν τα πάσα.
Εδώ φαίνεται η απόσταση από την τρύπα εισαγωγής αέρα
Αντίσταση 1,10 Ohm
To βαμβάκι το κόβουμε στο ύψος που είναι η διαφανής φλαντζούλα της βάσης και μετά το αφρατεύουμε
Το τοποθετούμε προσεκτικά χωρίς να το "στουμπώνουμε" στις υποδοχές του μέχρι να "πατήσει" κάτω στο ντεκ όπου είναι οι μικρές τρυπούλες εισαγωγής υγρού.
Από τα πλάγια
Και από πάνω
Διαβρέχουμε το βαμβάκι, βιδώνουμε το τανκ με την καμπάνα ήδη βιδωμένη πάνω στο τανκ, γεμίζουμε, βιδώνουμε το πάνω καπάκι και ατμίζουμε
Στην φωτό πάνω στο Primo mini
Kαι εδώ παρέα με τα πιο παλιά φιλαράκια
Από αριστερά προς τα δεξιά:
Μerlin mini / Tesla nano 120W
Skyline ESG / Evic Vtwo mini
Kayfun 5 / Evic Vtwo mini
Berserker MTL / Primo mini
Doggy style / Eleaf Pico
Flash e-Vapor / Tesla Stealth
Phenomenon Lite / Istick TC 100W
Tayfun GTIII / Smok G-PRIV
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες.
Προς το παρόν τoν ατμίζω με το μεγάλο τανκ των 4,5ml γιατί πιστεύω ότι αποδίδει καλύτερα.
Θετικά:
Από ποιότητα κατασκευής είναι σε άριστα επίπεδα.
Από γεύση προς το παρόν με ένα από τα αγαπημένα μου υγρά το Holy Cannoli σκίζει.
Η τζούρα του πολύ καλή, σφιχτή και σχεδόν αθόρυβη.
Το στήσιμό του παιχνιδάκι και εύκολο ακόμη και για αρχάριο.
Τα σπειρώματα άψογα.
Πανέμορφος (υποκειμενικό)
Αρνητικά:
Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι είχε ένα είδος λιπαντικού στο εσωτερικό της βάσης, το οποίο βέβαια αφαίρεσα και ότι το δαχτυλίδι ρύθμισης του αέρα δεν είναι αφαιρούμενο.
Θα ήθελα να υπάρχουν ανταλλακτικά τζαμάκια για την έκδοση των 4,5ml
Αφού κάνανε το καλό και βάλανε 2 αντιστάσεις μέσα στα ανταλλακτικά, δεν μπορούσαν κάπου να γράψουν και από τί υλικό είναι;
Περισσότερες εντυπώσεις αφού δουλευτεί λίγες μέρες........
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......................... ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ