Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ. Δώστε προσοχή στην σωστή αναγραφή του email σας στην εγγραφή σας γιατί σε αυτό θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης. Αν δεν λάβετε email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και στα spam σας.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Τύποι βαμβακιού και άλλων υλικών

βαμβάκι τύποι εμπότιση υλικά φυτίλι πλέγμα συνθετικό γιαπωνέζικο οργανικό

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
213 απαντήσεις στο θέμα

#1
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Σχετικά με το βαμβάκι και άλλα υλικά

 

Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν διάφορα υλικά για να απορροφούν υγρό για άτμιση και έχει περάσει ο καιρός που απλά υπήρχε μια μπάλα βαμβάκι ή ένα συνθετικό φυτίλι. Θα δούμε ποια υλικά είναι τα καλύτερα για τις διάφορες συσκευές.

 

Μην βράζετε τα πάντα!

 

Δεν πρέπει να βράζετε τα βαμβάκια που κυκλοφοράνε πριν την χρήση. Η φιλοσοφία περί βρασίματος στηρίχθηκε σε τρεις άξονες:

 1. Αποστείρωση
 2. Απομάκρυνση χημικών
 3. Αύξηση της απορροφητικότητας

Όσον αφορά την αποστείρωση, όλα τα επώνυμα βαμβάκια έχουν αποστειρωθεί χωρίς νερό πριν την συσκευασία τους. Το βράσιμο προσθέτει νερό στο βαμβάκι και μέχρι να στεγνώσει αποτελεί καλό θρεπτικό υλικό για μικρόβια. Επιπλέον, λίγα μικρόβια σκοτώνονται στις θερμοκρασίες βρασμού. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται από την αντίσταση είναι υπεραρκετή για να κάνει αυτό που πιστεύεται ότι κάνει ο βρασμός. Σκεφτείτε επίσης ότι το υγρό άτμισης δεν είναι αποστειρωμένο και η VG είναι θρεπτικό υλικό μικροβίων υπό όρους.

 

Όσον αφορά την απομάκρυνση των χημικών, ιδίως αυτών που αφορούν την λεύκανση – δεν χρησιμοποιείται χλωρίνη – αφενός θεωρούνται ασφαλή, αφετέρου δεν απομακρύνονται με τον βρασμό. Αντίθετα με το βράσιμο με νερό βρύσης, προσθέτουμε μέταλλα και άλατα που μπορεί ν’ αλλοιώσουν την γεύση.

 

Το τρίτο απλά δεν ισχύει.

 

Να σημειώσω ότι πολλά από αυτά στηρίχθηκαν στα πρώτα χρόνια των επισκευάσιμων και πιθανά να είχαν κάποιο νόημα για το βαμβάκι που αγοραζόταν από το Super Market, αν και αρκετοί εξακολουθούν τη διαδικασία του βρασίματος.

 

Δύο στοιχεία επιπλέον:

·        Το οργανικό (βιολογικό) βαμβάκι αφορά τον τρόπο καλλιέργειας και όχι επεξεργασίας που γίνεται στη συνέχεια

·        Το λεγόμενο Ιαπωνικό βαμβάκι είναι απλά ένα βαμβάκι με τις ίνες του διατεταγμένες σε ευθείες και όχι τυχαία (οπότε αυξάνεται η απορροφητικότητα) αλλά πλέον δεν είναι το μόνο με αυτή την ιδιότητα

 

Silica Wick (Φυτίλι)

Αν και δεν χρησιμοποιείται πλέον συχνά, ήταν το στάνταρ για τους RDA. Σήμερα θεωρείται ότι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, αντίθετα μπορεί να μειώσει την διάκριση των γεύσεων σε σχέση με το βαμβάκι. Για όσους δεν το ξέρουν, ο όρος Silica αφορά ίνες άμορφου πυριτίου που πλέκονται σε μορφή σκοινιού. Κυκλοφοράει με την παραδοσιακή μορφή που γράφω παραπάνω και σαν Ekowool που είναι silica με πυρήνα που μπορεί να περιέχει βαμβάκι.

 

Μπάλες οργανικού (βιολογικού) βαμβακιού

Για πολλά χρόνια ήταν το υλικό που έδινε την καλύτερη γεύση. Απλό στην χρήση για όλες τις συσκευές, με μειονέκτημα την χαμηλή αντοχή στην θερμότητα. Είναι πολύ απορροφητικό και φτηνό.

 

Μπάλες συνθετικής ή όχι κυτταρίνης (Cellucotton Rayon Fibers)

Μπορεί να το συναντήσετε σαν rayon που σημαίνει ανασυντεθείσα φυτική κυτταρίνη από ξύλο ή σαν Cellucotton που είναι πλήρως συνθετική κυτταρίνη. Υπάρχουν ερωτηματικά για την ασφάλειά της και την ποιότητά της. Δίνει πολύ καλή γεύση, αλλά αν στεγνώσει απλά λειώνει ή χειρότερα παίρνει φωτιά!

 

Πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι

Χρήσιμο σε ατμοποιητές με λίγο χώρο για κανονική αντίσταση, δίνει πολύ καλή γεύση αλλά θέλει υπομονή για να κατασκευαστεί. Χρησιμοποιήθηκε πολύ στους ατμοποιητές τύπου Genesis. Δεν πολυχρησιμοποιείται πλέον και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για βραχυκύκλωμα, ειδικά σε μηχανικά mods.

 

Γιαπωνέζικο οργανικό βαμβάκι

Είναι το πλέον συχνά χρησιμοποιούμενο και συνήθως κυκλοφοράει σε τετράγωνα κομμάτια. Έχει καλή γεύση, δουλεύεται εύκολα και συγχωράει το στέγνωμα. Έχει ευθείες παράλληλες ίνες και μεγάλη απορροφητικότητα σε λίγο χρόνο. Αν εντοπίσετε το sweet spot του στησίματός σας, η ποσότητα του βαμβακιού που χρειάζεται σας γίνεται τόσο στάνταρ που σχεδόν δε χρειάζεται να βλέπετε το κομμάτι που κόβετε.

 

Βαμβάκι από ειδικές ποικιλίες

Είναι ακριβά βαμβάκια που προέρχονται από σπόρους που το βαμβάκι που παράγουν έχει ιδιαίτερη απορροφητικότητα. Οι εταιρείες που τα παράγουν ισχυρίζονται ότι η επεξεργασία τους δεν περιλαμβάνει κανένα χημικό. Τα πλέον διαδεδομένα είναι τα Vapers Choice Cotton (VCC), Cotton Bacon V2 και Kendo Vape Cotton.

 

Ρολό βαμβακιού Pima

Είναι το πρώτο γενετικά τροποποιημένο βαμβάκι και φτιάχνεται στις ΗΠΑ. Είναι συνδυασμός της απορροφητικότητας του Γιαπωνέζικου βαμβακιού με την γεύση της κυτταρίνης (rayon). Κατασκευάζεται από δύο βιομηχανίες την F5 και την Native Wicks. Είναι πολύ απλό την χρήση, οικονομικό γιατί χρησιμοποιείς ακριβώς όσο χρειάζεσαι και είναι πολύ ανθεκτικό στην θερμότητα.

 

Φυτίλι από ίνες κάνναβης

Μην αγριεύεστε, δεν έχει περίεργες ιδιότητες, με αυτές τις ίνες φτιάχνονται ρούχα. Θεωρείται ιδιαίτερα καλό σε καπνικές και γενικά έντονες γεύσεις, αν και κάποιοι θεωρούν ότι προσθέτει μια μυρωδιά κάνναβης.

 

Άλλα

Άλλα υλικά που είτε δεν πολυκυκλοφορούν, είτε έχουν περιορισμένη εφαρμογή είναι οι ίνες μπαμπού, τα κεραμικά και συμπληρώστε ότι έχω ξεχάσει!

 

Συμπεράσματα

Το καλύτερο υλικό είναι αυτό που ικανοποιεί περισσότερο τον καθένα. Το ποιο είναι, μοιάζει με το να πεις ποιος είναι ο καλύτερος ατμοποιητής. Δοκιμάστε και βρείτε τί σας ταιριάζει περισσότερο.


 • Μου αρέσει (+) x 16
 • Χρήσιμο (+) x 2

#2
OFFLINE   Mak

Mak

  Mak

 • Members
 • 243 Δημοσιεύσεις

Πολυ σωστα και πολυ γνωση μαζεμενη

Αν εχω κατι να προσθεσω ή να "διευκρινησω" ειναι οτι οι Μπάλες οργανικού (βιολογικού) βαμβακιού ειναι προσωπικα για μενα το καλυτερο υλικο, απλα λογω της χαμηλης θερμικης αντοχης ουσιαστικα σημαινει μικροτερη διαρκεια ζωης πανω στην αντισταση , αλλα αν ο ατμοποιητης εχει καλη τροφοδοσια και γινει σωστα το στησιμο ειναι κορυφη.

 

Τωρα για το Silica Wick (Φυτίλιεπειδη το χρησιμοποιουσα για χρονια (δεν υπηρχαν αλλα τοτε) ακομα το χρησιμοποιω και μου αρεσει , ΑΛΛΑ ειναι ισως λογω συνηθειας.. :)

 

Τελος απλα θα το αναφερω οτι την best γευση ever την πηρα απο rope wire σε genesis ατμοποιητη πολυ σωστα στημενο απο expert ατμιστη.....ισως κατι που δεν υπαρχει και λογος να κανεις.

 

Τα υπολοιπα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν και δοκιμαστηκαν ανα διαστηματα εχουν βασικο προβλημα οτι δεν κανουν καλο capillary action (μεταφορα υγρου) σε ολη την διαρκεια του τανκ και γιαυτο χρησιμοποιηθηκαν κυριως σε drip ατμοποιητες


 • Μου αρέσει (+) x 6

#3
OFFLINE   Hraklis

Hraklis

  Επίτιμο μέλος

 • VF Members
 • 196 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Γιωργος
 • ΠεριοχήΘεσσαλονικη κεντρο

:thumbup:  :notworthy:  :thumbup:                                                                                                                                        @

Please Login or Register to see this Hidden Content

  συγχαρητηρια  


Επεξεργάσθηκε απο Hraklis, 07 Οκτώβριος 2017 - 10:23.


#4
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Το rope wire είναι καλό για δοκιμή υγρών, αφού το ξεπλένεις και βάζεις το επόμενο (πιστεύω ότι λέμε το ίδιο, πλεγμένα σύρματα - συνήθως ss - με αρκετό μήκος στο deck).


 • Μου αρέσει (+) x 1

#5
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.609 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

Πολύ ωραία και λεπτομερής παρουσίαση Δημήτρη. :ok:

Προσωπικά μετά από πολλές δοκιμές διαφόρων τύπων βαμβακιών, εδώ και δύο χρόνια  κατέληξα στο "οργανικό" γιαπωνέζικο βαμβάκι σε παντς (MUJI) το οποίο με κέρδισε με την ουδετερότητά του σε θέμα μυρωδιάς αλλά και με την πολύ καλή απορροφητικότητά του.

Ξεκίνησα και γω με φυτίλι και κατόπιν κάποια βαμβάκια σε μπάλες κλπ αλλά σαν το γιαπωνέζικο δεν ήταν.#6
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Ωραία και αναλυτική παρουσίαση για τα μέσα απορρόφησης υγρού στους επισκευάσιμους ατμοπιητές. :goodpost: :thankyouyellow:

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πολλά βαμβάκια όπως :

Koh gen do

Muji

Cotton bacon bits V2

VCC (Vapers Choice Cotton)

Kendo Gold

και κατέληξα στο Organic

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

  41,46K   29 Αριθμός λήψεων

 

που αγοράστηκε από

Please Login or Register to see this Hidden Content

.

Θέλει εξοικείωση στην ποσότητα έτσι ώστε να τροφοδοτείται σωστά γιατί δεν έχει τις αντοχές των επεξεργασμένων, αλλά δεν έχει "βαμβακίλα" και δεν το λυπάσαι.

Δεν έχω καταναλώσει ούτε το 1/5 της σακούλας και δίνω και στην οικογένεια βαμβάκι αν ξεμείνουν :P

Η απορροφητικότητα του επίσης είναι κορυφαία.

Το χρησιμοποιώ τους τελευταίους 6 μήνες περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.


 • Μου αρέσει (+) x 2
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#7
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Επειδή στο site και την φωτογραφία δεν φαίνεται, έχεις στοιχεία (χώρα, κατασκευαστής, πιστοποίηση πχ GR-BIO-03 για Ελλάδα και φάση πιστοποίησης);#8
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Δημήτρη καλησπέρα

Δεν έχει Ελληνική πιστοποίηση γιατί δεν είναι Ελληνικό προϊόν.

Θα σου γράψω τι γράφει στην πίσω πλευρά

"This product meets the Soil Associations Global Organic Textile Standard"

"Manufactured in Turkey for Macdonald and Taylor Lion Mill, Fitton St,Royton Oldham,OL2 5JX"

"www.macdonaldandtaylor.com"

Αν μπεις στο site τους πιστεύω ότι θα βρεις τις πληροφορίες που θέλεις.


 • Μου αρέσει (+) x 2

#9
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Ωραία και αναλυτική παρουσίαση για τα μέσα απορρόφησης υγρού στους επισκευάσιμους ατμοπιητές. :goodpost: :thankyouyellow:

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πολλά βαμβάκια όπως :

Koh gen do

Muji

Cotton bacon bits V2

VCC (Vapers Choice Cotton)

Kendo Gold

και κατέληξα στο Organic

 

attachicon.gif

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

που αγοράστηκε από

Please Login or Register to see this Hidden Content

.

Θέλει εξοικείωση στην ποσότητα έτσι ώστε να τροφοδοτείται σωστά γιατί δεν έχει τις αντοχές των επεξεργασμένων, αλλά δεν έχει "βαμβακίλα" και δεν το λυπάσαι.

Δεν έχω καταναλώσει ούτε το 1/5 της σακούλας και δίνω και στην οικογένεια βαμβάκι αν ξεμείνουν :P

Η απορροφητικότητα του επίσης είναι κορυφαία.

Το χρησιμοποιώ τους τελευταίους 6 μήνες περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δημήτρη δεν σου εβγαλε καθολου γευση απο βαμβακι; ρωτω γιατι δοκιμασα το sinea και μου εδωσε αυτη τη γευση.

Εχω δοκιμασει και το κοινο βαμβακι (το οποιο δεν μου εδωσε αυτη τη δυσαρεστη γευση). #10
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Παναγιώτη αν το Koh gen do βγάζει "βαμβακίλα" για 10-15 τζούρες, το συγκεκριμένο βγάζει για μια δυο.

Σε καμία περίπτωση κάτι έντονο που να το αντιλαμβάνομαι και να με ενοχλεί.

Τη "βαμβακίλα" την αισθάνεσαι κυρίως όταν ατμίζεις βάση μιας και στα έντονα υγρά καλύπτεται από το άρωμα.

Δεν είναι τόσο εύχρηστο όπως τα pads και χρειάζεται χρόνο εκμάθησης.

Είναι όμως πολύ καλό στην απόδοση γεύσεων και έχει πολύ καλή απορροφητικότητα.


 • Μου αρέσει (+) x 2

#11
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Στηνω και με pads  και με κανονικο, προτιμω το κανονικο βαμβακι, θεωρω οτι εχει πολυ καλυτερη τροφοδοσια. Το ko gen do do το γνωριζω, στηνω καμια φορα και με αυτο και δεν εχω πρόβλημα. Τωρα εστησα και δοκιμαζω το angorabbit. Εχουν φερει και ενα καινουργιο (και αυτο απο ΗΠΑ), queen cotton pj empire.

 

Βαμβακι κανονικο και καλο:cotton bacon, native wicks platinum, cotton candy, king of vapes, muscle cotton, jellyfish.

 

Βαμβακι σε pads: ko gen do, ninja, cotton fury.

 

(Προς το παρον δειχνει να τροφοδοτειται καλα το angorabbit)

Αναμενεται το queen cotton.

 

Μακρια απο magic και beast. Εξωτερικα δειχνουν αριστα αλλα απορροφηση μηδεν. 


Επεξεργάσθηκε απο Διηνεκης, 07 Οκτώβριος 2017 - 20:53.

 • Μου αρέσει (+) x 2

#12
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Η Macdonald & Taylor είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται σε προϊόντα βιολογικού βαμβακιού (από απλό βαμβάκι έως μαξιλαροθήκες). Πουθενά στο site δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με πιστοποίηση ή έστω διαδικασίες που ακολουθούνται. Επειδή δεν αφορά προϊόντα για εσωτερική χρήση, δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να δίνει πληροφορίες ασφάλειας για βρώση ή εν προκειμένω άτμιση. Το έχω γράψει και αλλού ότι ο όρος βιολογικό (οργανικό) αφορά την καλλιέργεια και όχι την επεξεργασία. Τώρα τί μ' έπιασε και τα γράφω; Έχω φάει μεγάλες ήττες από προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας που πλήρωσα για χρυσά και από τότε το ψάχνω...


 • Μου αρέσει (+) x 3
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#13
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

Δεν έχεις άδικο που το ψάχνεις. Και εγώ ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή, όταν μου το πρότεινε κάποιος που το χρησιμοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πήρα με το σκεπτικό ότι αν δε μου κάνει θα γίνει βαμβάκι για όλες τις χρήσεις στο σπίτι.

Έτσι και αλλιώς το κόστος είναι πολύ μικρό.


 • Μου αρέσει (+) x 2

#14
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Το βρήκα στο Amazon.uk σε συσκευασία τέρας με 26 λίρες που φτάνει για ένα χρόνο ν' ατμίζει όλη η Ελλάδα  :lol:  :lol:  :lol:


 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 2
 • Μου αρέσει (+) x 1

#15
OFFLINE   teo77

teo77

  Member

 • VF Members
 • 176 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Θοδωρης

Το βαμβακι που προτεινει ο ambient αξιζει με τα χιλια μιας και ετυχε να το δοκιμασω και πραγματικη σε υφη,πυκνοτητα ειναι το ιδιο και το αυτο με το CB.

 

 

Δεν το περιμενα αλλα αξιζει πραγματικα.


 • Μου αρέσει (+) x 3

#16
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Το παρελαβα μολις,σημερα εχει στησιμο-δοκιμη.

 

 

Το βαμβακι αυτο ειναι αψογο (καμια σχεση με το sinea).

Επιβεβαιωνω την προταση του φιλου μας ambient, δεν βγαζει καμια γευση βαμβακιου, αντιθετα δινει τελεια γευση μετα τις πρωτες 2-3 τζουρες.

Απλα θελει προσοχη στη φορα που κοβουμε για να μην μας διαλυεται οταν το περναμε απο την αντισταση.

 

 

Αν δειτε βαμβακι pj empire queen, παρτε το, ειναι οκ απο τροφοδοσια και γευση,δουλευεται ευκολα. 


Επεξεργάσθηκε απο Διηνεκης, 11 Οκτώβριος 2017 - 19:20.

 • Μου αρέσει (+) x 4

#17
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Λοιπον εχω νεα για βαμβακι. Δοκιμαστηκε το zeus. Αυτο το βαμβακι ερχεται σε pads στην μια του εκδοση και στη αλλη εκδοση ειναι κανονικο.Η μορφη pads συμφωνα με τις οδηγιες κατασκευαστη χρησιμοποιειται σε τανκατους ατμο ενω η κανονικη μορφη σε drippers.
Πηρα το πρωτο. Ασυμπιεστο το χαρακτηριζει η εταιρεια. Ειναι σαν γαζα με πυκνοτερο πλεξιμο. Οτι πιο Ασυμπιεστο εχω δει. Ετσι οπως το ειδα, σκεφτηκα "σιγα μην απορροφησει υγρο αυτο, αλλα θα δωσω ευκαιρια". Στηνω και ποτιζω με υγρο. Το βαμβακι με διεψευσε. Δεν το περιμενα να ειναι τοσο απορροφητικο. Γευση ουδετερη και καθαρη.
Επισης μου φανηκε λιγη η ποσοτητα στη συσκευασια. Δεν ειναι ομως λιγη γιατι θελει λιγοτερη ποσοτητα απο οσο χρειαζομαστε συνηθως οταν στηνουμε  με αλλα βαμβακια. Πρωτη φορα βλεπω τετοιο βαμβακι, τοσο ασυμπιεστο. 


 • Χρήσιμο (+) x 4

#18
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Όταν λες λιγότερο εννοείς ότι διογκώνεται και δεν χρειάζεται όσο βάζουμε συνήθως;#19
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Παναγιώτη βάλε καμιά φωτογραφία, αν σου είναι εύκολο, για να δούμε το βαμβάκι και την ποσότητα που χρησιμοποίησες.#20
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Οκ μολις αδειασει ο ατμοποιητης θα βαλω.  ;)


 • Μου αρέσει (+) x 1
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη