Τότε ακολουθείς την πορεία της σακούλας των σκουπιδιών όσο είναι νωρίς. Αν προλάβεις βέβαια πριν φτάσουν στην χωματερή.
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)

Berserker MTL RTA (review and build)
Δημοσιεύθηκε 21 Φεβρουάριος 2018 - 13:45

Δημοσιεύθηκε 17 Απρίλιος 2018 - 18:35

@
Δε θέλω να κουράζω, αλλά πρέπει να βρώ την χρυσή τομή στο τρόπο που μπαίνει το βαμβάκι.
Στο πρώτο στήσιμο παρουσίασης που έκανες είπες οτι δεν είχες ούτε γεύση καμμένου ούτε διαρροή. Δε ξέρω εαν έχεις κάνει και άλλα στησίματα, αλλά το βαμβάκι το κόβεις τόσο μακρύ έτσι ώστε όταν το βάζεις μέσα στο μισο-φέγγαρο να ακουμπάει κάτω - κάτω απο μόνο του εκεί που είναι η τρύπα που μπαίνει το υγρό και ταυτόχρονα το αφρατεύεις πολύ για να ποτίζει καλά;
Ή το κόβεις τόσο ώστε βάζοντας το μέσα στο μισο-φέγγαρο να μένει στο αέρα λίγο πάνω απο την τρύπα ροής του υγρού, και το αφρατεύεις πιο λίγο;
Επίσης το απλώνεις απο την μια άκρη του μισο-φέγγαρου μέχρι την άλλη;
Επεξεργάσθηκε απο kostasapo, 17 Απρίλιος 2018 - 18:36.
Δημοσιεύθηκε 18 Απρίλιος 2018 - 02:04

@
Κώστα έχω κάνει πάρα πολλά στησίματα αλλά κατέληξα τελικά πάλι στο ίδιο που είχα κάνει εξ' αρχής.
Δηλαδή όπως ακριβώς στις φωτό που υπάρχουν στην παρουσίασή μου στην πρώτη σελίδα.
Ειδικά στην παρακάτω φωτό θα δεις ότι το βαμβάκι καλύπτει όλο το οβάλ τμήμα υποδοχής του βαμβακιού ακουμπώντας κάτω αλλά χωρίς να το πιέσουμε.
Το βάζουμε δηλαδή το βαμβάκι αφού το αφρατέψουμε απαλά στην υποδοχή μέχρι να φθάσει κάτω χωρίς να το πιέσουμε.
Δεν βάζουμε βαμβάκι μέσα στην τρυπούλα που εισέρχεται το υγρό.
Απλά το απλώνουμε σαν βεντάλια σε όλο τον χώρο.
Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2018 - 21:54

Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2018 - 22:00

Νίκο δεν έχω τον συγκεκριμένο ατμοποιητή, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν του πάνε τα χοντρά σύρματα.
Δοκίμασε μια με 0,32mm σύρμα
Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2018 - 22:00

@
Νίκο ή πέρασες σφιχτά το βαμβάκι ή το στούμπωσες πολύ στις υποδοχές του υγρού.
Με 0,40mm τον στήνω και πάει τραίνο.
Το βαμβάκι θέλει καλό αφράτεμα και τοποθέτηση χαλαρή χωρίς πιέσεις.
Επίσης ποτέ δεν το πειράζουμε το βαμβάκι αφού το διαβρέξουμε με υγρό.
Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2018 - 22:16

Δημοσιεύθηκε 27 Απρίλιος 2018 - 23:01

Δημοσιεύθηκε 22 Ιούνιος 2018 - 15:12

Δοκίμασα αρχικά με πυρήνα 2,5 και με συρματάκι τριαντάρη τριανταπεντάρη και σαραντάρι.
Καλύτερα αποτέλεσμα πήρα με το τριαντάρη καθώς το σαραντάρι και το τριανταπεντάρη μου έφερνε πολύ ζεστό καπνό με το σαραντάρι δε έκαιγε ολόκληρο.
Καλύτερα όμως αποτέλεσμα πήρα με το τριαντάρη σύρμα έχοντας φτιάξει την αντίσταση με πυρήνα 3mm.
Όλα τα παραπάνω στησίματα που σας ανέφερα εγιναν και με την κοντή και με την ψιλή καμπάνα
Σήμερα σκέφτομαι να δοκιμάσω ni80 30mm σε τριάρι πυρήνα 5 στροφές όμως δεν ξέρω σε τι θερμοκρασία να το παίξω .
Δημοσιεύθηκε 22 Ιούνιος 2018 - 18:32

Τί εννοείς Νίκο σε τί θερμοκρασία να παίξεις το Ni80; Το σύρμα αυτό είναι μόνο για W
Δημοσιεύθηκε 22 Ιούνιος 2018 - 20:12

Τί εννοείς Νίκο σε τί θερμοκρασία να παίξεις το Ni80; Το σύρμα αυτό είναι μόνο για W
Yep έχεις δίκαιο εννοώ watt
Δημοσιεύθηκε 22 Ιούνιος 2018 - 20:45

@
Με τα στοιχεία που δίνεις βγάζεις αντίσταση γύρω στο 1Ω και παίξε στα 12W και βλέπεις
ΥΓ Λέγοντας 30mm υποθέτω ότι εννοείς 0,30mm. Αν πάλι εννοείς AWG30 βγάζεις αντίσταση γύρω στα 1,3Ω οπότε δοκίμασε στα 9,5-10W
Δημοσιεύθηκε 22 Ιούνιος 2018 - 21:13

Ναι, εννοώ 0,30mm βγαίνει γύρο στο 1Ω. Ρωτάω γιατί απο τι γνωρίζω δεν κάνει το συγκεκριμένο μέταλλο να παίζει με πολλά watt, επίσης είχα την εντύπωση ότι το ni80 θα έπρεπε να παίζει ποιο χαμηλά με σύγκριση με το kanthal α1 στα ίδια χαρακτηριστικά . Κάνω λάθος ?@
Με τα στοιχεία που δίνεις βγάζεις αντίσταση γύρω στο 1Ω και παίξε στα 12W και βλέπεις
ΥΓ Λέγοντας 30mm υποθέτω ότι εννοείς 0,30mm. Αν πάλι εννοείς AWG30 βγάζεις αντίσταση γύρω στα 1,3Ω οπότε δοκίμασε στα 9,5-10W
Επίσης το steam engine που βάζω τα χαρακτήριζα όσο ανεβάζω τα Ω μου ανεβάζει και τα watt αντί να τα κατεβάζει, εκεί με μπερδεύει χειρότερα (το ίδιο βέβαια κάνει και στο kanthal).
Επεξεργάσθηκε απο Nikoss rocket, 22 Ιούνιος 2018 - 21:17.
Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 05:22

Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 10:16

1. πρέπει να παίζει το ni80 με λιγότερα watt από το kanthal a1 μιλώντας πάντα για τα ίδια χαρακτηριστικά δλδ 0,30mm & 1Ω ?
2. Μέχρι ποσα vat μπορούμε να παίζουμε το ni80? Υπάρχει όριο ?
Είναι ωραίο σύρμα το άτιμο όμως λογο ιδιαιτερότητας μετάλλου το φοβάμαι λίγο.
Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 10:58

@
Γιατρέ το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο το άτμισμα.
Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 12:24

@
1. Η απάντηση του σε πόσα W θα παίξει εξαρτάται από το είδος (πχ Kanthal A1, Ni80) και την διατομή (mm, AWG) του σύρματος.
Για παράδειγμα το Kanthal A1 σε 0,32mm διατομή έχει αντίσταση 17,92 Ω/m, ενώ το Ni80 έχει 13,47 Ω/m. Κατά συνέπεια για να φτιάξεις ίδια αντίσταση θα χρειαστείς πιό πολύ Ni80. Για 1Ω αντίσταση με σύρμα διατομής 0,32mm και πυρήνα 2,5mm θα χρειαστώ 55,8mm Kanthal A1 ή 74,3mm Ni80. Βλέπεις ότι για το Ni80 θα χρειαστώ περισσότερο όγκο μετάλλου και κατά συνέπεια περισσότερη ισχύ για να έχω το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα.
2. Πραγματικό όριο δεν υπάρχει, ξεκινάς με χαμηλά W και ανεβαίνεις μέχρι να σου αρέσει. Δεν θα πλησιάσεις καν οποιοδήποτε όριο του μετάλλου. Επιπλέον τα W που θα σου αρέσουν εξαρτώνται και από το στήσιμο, τον ατμοποιητή και φυσικά το υγρό. Σχετικά με την ασφάλεια του Ni, Cr, Al, Fe, Mo και άλλων μετάλλων που περιέχονται στα κράματα που χρησιμοποιούνται για τα σύρματα κανείς δεν μπορεί να σου μιλήσει υπεύθυνα. Το μόνο που μπορείς να πάρεις υπόψη είναι πιθανή αλλεργία σε κάποιο από τα μέταλλα.
Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 12:31

Δημοσιεύθηκε 23 Ιούνιος 2018 - 12:36

Νίκο, υπάρχουν αρκετά επιπλέον πράγματα, αλλά είναι πολύ "ψείρισμα" χωρίς ουσία ειδικά αν σκεφτείς ότι τα διάφορα κράματα που κυκλοφοράνε είναι κατά δήλωση του κατασκευαστή. Κλασικό παράδειγμα η UD που η αντίσταση μπορεί να παίζει όχι μόνο από καρούλι σε καρούλι αλλά και στο ίδιο το καρούλι! Εδώ έχουμε ένα ακόμα σημείο, αγορά από σοβαρούς κατασκευαστές (συνήθως Ευρωπαίους).
Δημοσιεύθηκε 25 Ιούνιος 2018 - 09:21

Υ.Γ. Με το ίδιο σύρμα σε kayfun lplus με 0,92Ω σε 2.5 πυρήνα και 10watt απλά σκοτώνει , πήρα την τέλεια γεύση μέχρι σήμερα από το εν λόγω ατμοποιητη.
1 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη