Ποιος Είναι Ο Λόγος που προκαλείται Βήχας σε έναν ατμιστή ?
Άλλες φορές έντονος και άλλες φορές λιγότερο έντονος
Με έντονο βράχνιασμα στη φωνή
Τι πρέπει να προσέξει να αλλάξει στον τρόπο που ατμίζει ?
Ποιος Είναι Ο Λόγος που προκαλείται Βήχας σε έναν ατμιστή ?
Άλλες φορές έντονος και άλλες φορές λιγότερο έντονος
Με έντονο βράχνιασμα στη φωνή
Τι πρέπει να προσέξει να αλλάξει στον τρόπο που ατμίζει ?
Δεν είμαι γιατρός αλλά από αυτά που έχω διαβάσει πιθανό να προκαλείται από διάφορα αίτια όπως:
Πολλά ml την ημέρα
Δυσανεξία στην Pg ή στην VG
Μεγάλο ποσοστό νικοτίνης (υπερβολικό χτύπημα)
Διάφορα αρώματα
Είδος του ατμοποιητή
Είδος στησίματος
Παίζουν σαφώς και άλλα πράγματα μεγάλο ρόλο και ο κάθε οργανισμός συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Καλημερα σας!!!
Πριν 1 χρονο διαπιστωσα οτι η vg σε ποσοστο πανω απο 50-55% και τα πολλα watt (πανω απο 17) μου προκαλουσαν βηχα και καουρες στο στομαχι. Εκτοτε που κατεβασα και τα 2 ολα καλα.
Αυτα βεβαια σε αλλους μπορει να μην επηρεαζουν καν γιατι οπως λεει και ο μακης παραπανω καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα.
Συνηθως το αιτιο ειναι η ανεβασμενη νικοτινη οταν εχεις το ιδιο υγρο 70/30 σε 6αρι και σε 10αρι. Εχω παρατηρησει οτι απο τα 0,9 και πανω υπαρχει θεμα. Τουλαχιστον σε εμενα. Το καλυτερο ειναι ενα 5αρακι σε νικοτινη, ξεκουραστο αλλα κανεις πιο πολλα ml.
Ισως αν ανεβασεις την pg να παρεις λιγο παραπανω χτυπημα και να φερεις οσο μπορεις στα ισια την καταναλωση , εκτος αν καταλαβαινεις οτι μπαινεις σε τρυπακια "στερητικων' νικοτινης
Παντως χωρις την πλακα των στερητικων , εγω εκανα 6mg νικοτινης και την εχω παει στα 2,5mg. Στην αρχη εκανα οπως λες παραπανω ml αλλα θελει δουλεια και στο μυαλο . Κανοντας το παραπανω 'τρικ' που σου ειπα ψιλοεστρωσα . Ειναι στιγμες (ποτακι-φαγητο) που θα ηθελα καπως πιο βαρυ υγρο αλλα ενθυμουμαι το λογο που ξεκινησα το ατμισμα :
Κοψιμο το παλιοτσιγαρο
Μεταβαση σε κατι πιο υγειηνο (πλυσιματα ατμοποιητων , βαμβακια - συρματα)
Κ μελλοντικα να σταματησω και το ατμισμα Προυποθετει να πεφτει σταδιακα , (ο καθενας εχει δικο του ρυθμο) , η νικοτινη
Μου εχει συμβει και εμενα.Αλλα εχω καταληξει οτι μαλλον οφείλετε στην ποιότητα των υγρων και οχι σε αλλους παραγοντες. Προσωπική άποψη πάντα. Αυτο που παρατηρώ πάντως γενικα ειναι οτι επειδη ατμιζω πολυ στο τελος της ημερας παρατηρείται κατι σαν υπνηλία που μεταφράζετε σε έντονο χασμουρητό.
Ξεματιάζομαι,και συνεχίζω!
Την πρώτη μέρα που θα στήσω ατμίζω και όλα εντάξει
Στο τέλος της πρώτης μέρας ανοίγω την κεφαλή και βλέποντας την καμπάνα από το κάτω μέρος
το μόνο που βλέπω είναι λίγα υπολείμματα από το υγρό και όλα καλά μέχρι εδώ
Την δεύτερη μέρα στην καμπάνα μαζί με το υγρό βλέπω και ελάχιστες ίνες από βαμβάκι
Κάποιες από αυτές αν υποθέτω σωστά μαζί με τον καπνό πάνε εντός
Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλα τα βαμβάκια που έχω δοκιμάσει (Άλλο πολύ κι άλλο λιγότερο)
Επίσης βήχα έχω κάποιες φορές ατμίζοντας μόνο VG + NIC 3.6mg
Άρα αρώματα δεν είναι
Το βαμβάκι όμως και οι ίνες του μπορεί να προκαλέσουν έντονο βήχα και κλείσιμο φωνής ?
Έχει ακούσει κανείς κάτι γι αυτό ?
Όχι τίποτα αλλά τραγουδάω σε ένα σκυλάδικο και με βραχνιασμένη φωνή οι θαμώνες με κράζουν
Όποιος μου πει να στήνω καθημερινά θα με στεναχωρήσει αφάνταστα
Ασχετο-σχετικο, σε ποιο σκυλαδικο εισαι να φερω τη παρεα μου να σε ακουσουμε; Πιατα επιτρεπονται στο μαγαζι που εισαι;
Σχετικα με το βηχα. Στο ιδιο ακριβως υγρο-υλικα-στησιμο-βαμβακι, βατ, βολτ, οταν εριξα τη νικοτινη απο τα 10 και τη πηγα στα 5 ολα μια χαρα. Στη δικη μου περιπτωση ειναι θεμα νικοτινης απο οτι δειχνει. Στο παρελθον οταν ειχα πρωτοξεκινησει, εκανα 12αρια ολη μερα χωρις κανενα προβλημα. Τωρα οτι παραπανω απο 9αρι παρατηρω οτι με ενοχλει.
Σπάνια μου συμβαίνει και δεν μπορώ να βγάλω άκρη τί απ' όλα μπορεί να φταίει. Πάντως ίνες από βαμβάκι δεν έχω παρατηρήσει ποτέ (ίσως να οφείλεται και στον τέλειο τρόπο που βάζω το βαμβάκι)
Έχω να βήξω δύο χρόνια, απο τότε που έκοψα το τσιγάρο και άρχισα το άτμισμα.
Οι μόνες μου παρατηρήσεις είναι οτι το PG μου προκαλεί ξηρό λαιμό ακόμα και σε 50%/50%, και η υψηλή νικοτίνη "κάψιμο".
Με 70% VG/30% PG και νικοτίνη στο 4% ουδέν πρόβλημα.
Επίσης καθαριότητα δεξαμενής, είναι σημαντικό.
Και εγω το γυρισα σε 50-50 και μια χαρα γιατι ημουν σε 65-45 pg-vg για εντονοτερη γευση αλλα με χαλαγε η pg οποτε ξαναγυρισα στις παλιες αναλογιες
Ατμιστής 2 μηνών έχει θέμα στα ούλα Ματώνουν
Ξέρει κανείς κάτι ?
6 νικ και υγρά ELF σφραγισμένα Relax Μόνο
Στην αρχη τους πρωτους 2-3 μηνες θα εχει αυτο το φαινομενο μετα θα φυγει και ολα καλα!!!!
Επειδη εχει σταματησει το τσιγαρο εχει σταματησει η αιμοστατικη ιδιοτητα του καπνου με αποτελεσμα αν υπηρχε προβλημα ουλιτιδας εμφανιζεται τωρα που δεν υπαρχει καπνος στα ουλα. Θυμισουν την ατακα που λενε οι παλιοτεροι οτι αν κοπεις βαλε καπνο στο κοψιμο.
@
Και μένα ματώνουν, μη το φοβάσαι είναι απλά ουλίτιδα Εαν πας σε οδοντίατρο θα στα σκίσει να τρέξει το αίμα... Ξεκίνα τη χρήση νήματος ή ακόμα καλύτερα μεσοδόντια βουρτσάκια απο φαρμακείο.
@
Λοιπόν 2 χρόνια που σταμάτησα το κάπνισμα, και άρχισα το άτμισμα αντιλήφθηκα οτι ματώνει (πολυ ελαφριά και ανεπαίσθητα απο τα λεπτά αγγεία στο εσωτερικό) πολύ συχνά η μύτη μου, εαν τη φυσήξω δυνατά κλπ
Το συνδύασα με την αλλαγή αυτή αλλά δεν ήξερα σε τι απο τα δύο οφείλετα (άτμισμα ή κάπνισμα). Να 'σαι καλά που το διεύκρινισες.
Τέλος να πω, οτι ενώ πρίν κάθε χειμώνα κατέληγα στο γιατρό με κρυολόγημα 2 με 3 φορές, πλέον όχι μόνο κρυολόγημα δε με πιάνει, ούτε φτέρνισμα.
Επεξεργάσθηκε απο kostasapo, 19 Απρίλιος 2018 - 13:04.
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη