Επιτέλους κατάφερα να τον στήσω μετά από 4 ημέρες παραμονής στο κουτί του.
Ο Phenomenon Lite έρχεται σ’ ένα καλόγουστο μαύρο κουτί με το logo του Gus και μια κόκκινη πινελιά στο κέντρο. Ανοίγει με μαγνητικό κούμπωμα.
69,46K 32 Αριθμός λήψεων
Μέσα είναι ο ατμοποιητής και ένα σετ o-rings με 2 ανταλλακτικά βιδάκια. Μαζί ήρθε και μια πορτοκαλί υφασμάτινη θήκη με κεντημένο το logo που δεν έχω καταλάβει ακόμα σε τί χρησιμεύει.
40,7K 32 Αριθμός λήψεων 74,38K 30 Αριθμός λήψεων
Οι διαστάσεις του ατμοποιητή (από το drip tip μέχρι και τον πόλο) είναι 64,26cm και το πλάτος 22,25cm. Το βάρος (άδειος) είναι 45gr.
40,72K 29 Αριθμός λήψεων 48,89K 29 Αριθμός λήψεων 47,95K 28 Αριθμός λήψεων
Ο ατμοποιητής λύνεται στην βάση, το δακτυλίδι του αέρα, την καμπάνα, το τανκ, το δακτυλίδι αναπλήρωσης και το drip tip. Δυστυχώς ξέχασα να τον φωτογραφίσω λυμένο. Η βάση φαίνεται να είναι ένα κομμάτι εκτός από την βίδα του πόλου, αλλά είμαι σίγουρος ότι λύνεται γιατί το βρίσκω λίγο απίθανο να έχει κατασκευαστεί έτσι. Δεν ήταν σαφές πώς λύνεται, οπότε προτίμησα να την αφήσω στην ησυχία της. Ο ατμοποιητής ήρθε καθαρός σε σημείο που δεν υπήρχε ίχνος λιπαντικού στα o-rings και κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι θα κόψω κάποιο. Η βίδα του πόλου είχε στο σπείρωμα μαυρίλα, αλλά για τον λόγο που είπα παραπάνω δεν μπόρεσα να δω τί υπήρχε μέσα στην βάση. Πλύθηκαν όλα σε μπανάκι υπέρηχων 3 κύκλους των 3 λεπτών χωρίς να βγει ιδιαίτερη βρωμιά. Στέγνωμα και ξεκίνημα στησίματος.
79,86K 28 Αριθμός λήψεων
Χρησιμοποίησα για υγρό το Supreme της E-Liquid France γιατί το έχω δοκιμάσει σε Doggy 2K16 και Calix v2 (γνήσιους).
46,96K 28 Αριθμός λήψεων
Η αντίσταση φτιάχτηκε με SS 0,32mm της Ino Wire που έχει μορφή σωλήνα.
89,17K 27 Αριθμός λήψεων
6 σπείρες ανοικτές σε πυρήνα 2,5mm, αντίσταση 0,97Ω. Η απόσταση των πόλων είναι πολύ μικρή (ο πυρήνας των 2,5mm δεν χωράει ανάμεσα από τις βίδες) οπότε αναγκαστικά το ύψος της αντίστασης είναι πάνω από τις βίδες για να μη βραχυκυκλώνει. Επιπλέον, επειδή οι πόλοι είναι αντικρυστά, αν η αντίσταση είναι σχετικά μεγάλη σε μήκος θα υπάρχει αναγκαστικά αρκετό σύρμα που δεν συμμετέχει στην αντίσταση με συνέπεια απώλεια ισχύος.
48,58K 26 Αριθμός λήψεων
Βαμβάκι Cotton Bacon που πιάνει όλο το πλάτος της βάσης της καμπάνας χωρίς να μπαίνει στα κάθετα αυλάκια τροφοδοσίας. Πότισμα, τακτοποίηση του βαμβακιού, δοκιμή αντίστασης και βίδωμα καμπάνας (προσοχή να μην κλωτσήσει καμιά σπείρα).
9,46K 26 Αριθμός λήψεων
Πέρασμα όλα τα o-rings με VG, πέρασμα του δακτυλιδιού του αέρα και βίδωμα του τανκ. Η ρύθμιση αέρα γίνεται με περιστροφή όλου του ατμοποιητή στην βάση και πρακτικά πάνω στο mod γιατί η βάση είναι πολύ στενή για να την κρατήσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια αν δεν είναι πολύ καλά λιπασμένο το δακτυλίδι, να σφίγγει πολύ ο ατμοποιητής στο mod και να θέλει λίγο προσοχή στο ξεβίδωμα. Ο Gus αναφέρει χωρητικότητα 4ml, οπότε αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έβαλα 5ml υγρό σε σύριγγα και άρχισα να γεμίζω το τανκ από πάνω. Πήρε όλη την σύριγγα και με λίγο θράσος θα χώραγε λίγο ακόμα. Η εισαγωγή υγρού είναι αρκετά μεγάλη, αλλά επειδή είναι στο πλάι βολεύει καλύτερα να γίνεται με πλαστικά ακροφύσια για να μην γίνει μοχλός σε γυάλινο και σπάσει. Δεν φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα στο γέμισμα υπό κλίση ώστε να πάρει λίγο περισσότερο υγρό.
67,68K 26 Αριθμός λήψεων 54,01K 26 Αριθμός λήψεων
Πέρασμα του πάνω δακτυλιδιού που κλείνει τα υγρά και τοποθέτηση του drip tip. Δοκιμή σε ένα eVic Primo Mini σε power mode στα 16W με 0,5sec preheat στα 20W. (ο VTC Duo Mini χρησιμοποιήθηκε σαν βάση κατά κύριο λόγο). Καλός αέρας για τα γούστα μου (ανοιχτός τσιγαρίσιος με όλες τις εισόδους αέρα ανοικτές). Δεν βρήκα φοβερή διαφορά αφήνοντας και μόνο μια τρύπα του 1mm ανοικτή. Καλή παραγωγή ατμού χωρίς να είναι ιδιαίτερα ζεστός. Κατανάλωση όση και η παραγωγή ατμού. Εδώ να επισημάνω την μόνιμη ένσταση που έχω περί κατανάλωσης: πολύς ατμός = μεγάλη κατανάλωση και μεταξύ ατμοποιητών: ίδιος καπνός = ίδια κατανάλωση. Ο ατμοποιητής σε καμία περίπτωση δεν ζεστάθηκε. Όσο κι αν προσπάθησα (ακόμα και τινάζοντάς τον) δεν κατάφερα να προκαλέσω την παραμικρή διαρροή.
19,68K 26 Αριθμός λήψεων
Και τώρα στο δια ταύτα: αξίζει τα διθυραμβικά σχόλια και τις κορυφαίες αξιολογήσεις; Σίγουρα τα πάντα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους. Με βάση όλα τα παραπάνω, η γνώμη μου είναι ότι όχι. Η ανάλυση που πήρα για το ίδιο υγρό δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω, ενώ η ένταση λόγω μήκους καμπάνας δεν ήταν ιδιαίτερη. Είναι ένας όμορφος και προσεκτικά κατασκευασμένος ατμοποιητής που προσφέρει την σχεδιαστική και λειτουργική ιδιαιτερότητα της στενής καμπάνας, από έναν Έλληνα κατασκευαστή. Στα μεγάλα υπέρ του η δυνατότητα άμεσης τροποποίησης κάποιων παραμέτρων με επίσκεψη στο κατάστημα του Gus (αν και η ιδέα να πάω κέντρο Αθήνας με αγριεύει). Δεν μου άρεσε το PMMA tank και η σαφής προειδοποίηση περί πιθανής μη αντοχής του σε κάποια υγρά όταν τα PMMA που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό είναι σαφώς ανθεκτικότερα από παλιά. Θα μπορούσε να υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε Ultem (για γνήσιο μιλάω όχι για Κινέζικο). Σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα μόνιμα μέλη της ατμιστικής μου παρέας, αλλά δεν θα καταλάβει την θέση που θα ήθελα και περίμενα να έχει.