Ξεκίνησα πριν 3,5 χρόνια με 12mg νικοτίνη και 3 με 4ml την ημέρα σε εργοστασιακούς "σφιχτούς" ατμοποιητές.
Στους 3 μήνες έπεσα στα 9mg περίπου με την ίδια κατανάλωση.
Κατόπιν μπήκα στους επισκευάσιμους MTL και εκεί ο οργανισμός μου δεν ανεχόταν τόσο το χτύπημα της 9άρας.
Άρχισα σταδιακά να πέφτω σε νικοτίνη και πλέον είμαι καλυμένος με 5 και τελευταία με 4mg ανάλογα το υγρό και τον ατμοποιητή.
Σε πνευμονικούς (για λίγες τζούρες μέσα στη μέρα) ατμίζω μόνο υγρά μηδενικά σε νικοτίνη .
Η ποσότητα κυμαίνεται από 3 έως σε ελάχιστες περιπτώσεις και 10ml ανάλογα τον ατμοποιητή, το υγρό, την διάθεση, την παρέα, την απασχόληση κλπ
Τελευταία δεν μετράω πόσα ml ατμίζω αλλά σπάνια έχω τον ατμοποιητή πιπίλα.
Υπολογίζω ότι κάνω κατά μέσο όρο 5 με 6 ml την ημέρα και αυτό δεν άλλαξε καθόλου από τότε που άρχισα να κατεβάζω την νικοτίνη.
Υπάρχουν φορές που φεύγω από το σπίτι βιαστικά για κάποια δουλειά και ξεχνάω να πάρω το ατμιστήρι μαζί μου.
Έχω παρατηρήσει ότι δεν τρελαίνομαι αν μείνω και λίγες ώρες χωρίς ατμό, όπως παλιότερα.
Άμα όμως είναι να βγω για καφέ ή ποτό το πρώτο πράγμα που παίρνω μαζί μου είναι ο ατμιστικός εξοπλισμός.
Εν κατακλείδι δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση του νήματος γιατί κάθε οργανισμός συμπεριφέρεται διαφορετικά.