Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Δημοσιεύθηκε 16 Οκτώβριος 2018 - 15:49

Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 11:29

Καλημέρα
Μια βοήθεια παρακαλώ.
Έχω στήσει στον Ares διάμετρο 2,5 - 6 σπείρες - Superfine MTL Clapton Wire ΚΑ1.
Μου βγαίνει η αντίσταση 1.77Ω. Το βάζω στα 10 Watt και μου εμφανίζει 4,21 Volt.
Δεν έχει ούτε πολύ χτύπημα ούτε πολύ καπνό. Να ανεβάσω τα Watt ή δεν πρέπει
επειδή τα 4,21 Volt είναι ήδη ψηλά?
Επίσης πρόσεξα ότι ανάβοντας την αντίσταση πριν περάσω το βαμβάκι,
αργούσε να κοκκινίσει το συρματάκι, ακόμα πιο πολύ και από απλό Kanthal.
Είναι φυσιολογικό?
Σας ευχαριστώ!
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 11:42

Ανέβασε Watt. Αφού είσαι με ηλεκτρονικό μοντ δεν έχεις πρόβλημα μπορείς να δώσεις πολύ παραπάνω volt από τα 4,21. Είναι λογικό να μην έχεις ατμό αφού το σύρμα σου είναι "χοντρό". Μην κοιτάς μόνο τα Ω της αντίστασης αλλά και το σύρμα που χρησιμοποιείς. Να φανταστείς εγώ είμαι αυτή τη στιγμή με μια αντίσταση 1,62Ω με σύρμα kanthal 0,25mm και έχω το μοντάκι στα 12W. Με το δικό σου σύρμα θα πρέπει να ανέβεις πάνω από τα 15W για να δεις ατμό.
Επεξεργάσθηκε απο mankar72, 17 Οκτώβριος 2018 - 16:46.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 11:56

Ανέβασε Watt. Αφού είσαι με ηλεκτρονικό μοντ δεν έχεις πρόβλημα μπορείς να δώσεις πολύ παραπάνω volt από τα 4,21. Είναι λογικό να μην έχεις ατμό αφού το σύρμα σου είναι πολύ χοντρό. Μην κοιτάς μόνο τα Ω της αντίστασης αλλά και το σύρμα που χρησιμοποιείς. Να φανταστείς εγώ είμαι αυτή τη στιγμή με μια αντίσταση 1,62Ω με σύρμα kanthal 0,25mm και έχω το μοντάκι στα 12W. Με το δικό σου σύρμα θα πρέπει να ανέβεις πάνω από τα 15W για να δεις ατμό.
Δίκιο έχεις!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 13:11

@
Μου φαίνεται αρκετά μεγάλη η αντίσταση που σου έβγαλε.Έλεγξε μήπως δεν πάει κάτι καλά στο στήσιμο.
Σίγουρα θα χρειαστείς αρκετά watt, ίσως και πάνω από 15 για να ατμοποιήσει σωστά, γιατί όπως λέει και ο Μάνος @
το σύρμα είναι αρκετά χοντρό.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 13:45

Με αυτό το σύρμα η vandy vape μας έχει καταμπερδέψει
Το βγάζει σε δυο τύπους. Απλό clapton & fused με διπλό πυρήνα και σε τρία υλικά ka1, ni80,ss
Πάντως σύμφωνα με την photo, σωστά είναι τα ohm.
Επεξεργάσθηκε απο lounik, 17 Οκτώβριος 2018 - 13:47.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 15:02

Η αντίσταση που περιγράφεις για να βγει μαθηματικά μάλλον έχει 5 σπείρεις αλλά εσύ μετράς τις ακριανες που είναι μισές για ολόκληρες.Το σύρμα σου πρέπει να είναι 30ga που είναι σημαντικό να γράφεται όταν ζητάτε απαντήσεις και το optimal για να ατμισεις είναι 8 με 9 watt ξέρω ακούγονται λίγα αλλά σε μοντακι με δυνατά ρεύματα είσαι εκεί.Δοκιμασε ίδιο στήσιμο με 28ga σύρμα και ανέβα watt πιθανό η συσκευή σου να έχει απόκλιση η αργό ramp upΚαλημέρα
![]()
![]()
Μια βοήθεια παρακαλώ.[/size]
Έχω στήσει στον Ares διάμετρο 2,5 - 6 σπείρες - Superfine MTL Clapton Wire ΚΑ1.[/size]
Μου βγαίνει η αντίσταση 1.77Ω. Το βάζω στα 10 Watt και μου εμφανίζει 4,21 Volt.[/size]
Δεν έχει ούτε πολύ χτύπημα ούτε πολύ καπνό. Να ανεβάσω τα Watt ή δεν πρέπει[/size]
επειδή τα 4,21 Volt είναι ήδη ψηλά?[/size]
Επίσης πρόσεξα ότι ανάβοντας την αντίσταση πριν περάσω το βαμβάκι,[/size]
αργούσε να κοκκινίσει το συρματάκι, ακόμα πιο πολύ και από απλό Kanthal.[/size]
Είναι φυσιολογικό?[/size]
Σας ευχαριστώ![/size]
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 16:34

@
Βασίλη ο @
αναφέρει ότι το σύρμα του είναι το ΚΑ1 Superfine MTL Clapton Wire. Όπως βλέπεις από τη φωτό που έβαλε ο @ είναι σύρμα kanthal με πυρήνα 30ga και γύρω του τυλιγμένο σύρμα 38ga. Άρα καμία σχέση με το απλό kanthal 30ga που εσύ αναφέρεις και προτείνεις στα 8-9 watt. Εκτιμώ πως σε αυτά τα watt το clapton δεν θα καταλαβαίνει τίποτε.
@
Δημήτρη τσέκαρα το συγκεκριμένο σύρμα στο
και η τιμή της αντίστασης του @ φαίνεται να είναι σωστή.Επεξεργάσθηκε απο mankar72, 17 Οκτώβριος 2018 - 16:45.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 17:20

Επίσης "κράτα" στο μυαλό σου και το εξής...αν θέλεις να έχεις και αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία απο το μοντ σου...σύρματα τύπου Clapton τα αποφεύγεις καταναλώνουν πολυυυυ παραπάνω ρεύμα αφού για να να δουλέψουν θέλουν και πολλά παραπάνω watt.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 17:23

Δίκιο έχεις Μάνο συγνώμη δεν πρόσεξα το clapton με τα νέα δεδομένα optimal δίνει τα 15watt στα 5+volts@
Βασίλη ο @ αναφέρει ότι το σύρμα του είναι το ΚΑ1 Superfine MTL Clapton Wire. Όπως βλέπεις από τη φωτό που έβαλε ο @ είναι σύρμα kanthal με πυρήνα 30ga και γύρω του τυλιγμένο σύρμα 38ga. Άρα καμία σχέση με το απλό kanthal 30ga που εσύ αναφέρεις και προτείνεις στα 8-9 watt. Εκτιμώ πως σε αυτά τα watt το clapton δεν θα καταλαβαίνει τίποτε.
@
Δημήτρη τσέκαρα το συγκεκριμένο σύρμα στο και η τιμή της αντίστασης του @ φαίνεται να είναι σωστή.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 19:03

@
Δημήτρη τσέκαρα το συγκεκριμένο σύρμα στο
και η τιμή της αντίστασης του @ φαίνεται να είναι σωστή.
Μάνο @
έχεις δίκιο.Εγώ μπερδεύτηκα και πίστεψα ότι αναφερόταν στο Superfine Mtl Fused Clapton αλλά μιλάμε για άλλο σύρμα.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 19:19

Η αλήθεια είναι πως με όλα αυτά τα clapton, fused clapton, staggered clapton, twisted sister, iron maiden, metallica κλπ έχουμε χάσει τη μπάλα.
Long live simple round kanthal wire!!!!!!!
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 19:36

@
Πάντως οι Twisted Sister, Iron Maiden, Metallica δεν με χαλάνε καθόλου.
Δημοσιεύθηκε 17 Οκτώβριος 2018 - 23:41

Confused clapton και έτσι να θυμηθούμε την ηλικία μας μήπως επισκεφτούμε τον οφθαλμίατρο
Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 18:58

Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 19:06

@
Nίκο δούλεψέ το στα ίδια Watt ίσως και ελάχιστα παρακάτω.
Μπορείς να δοκιμάσεις και λίγο παραπάνω αλλά δεν θα σου δώσει τίποτα περισσότερο, απλά πιο ζεστό ατμό.
Το Kanthal είναι πιο ανθεκτικό από το Ni80 απ' όσο γνωρίζω, λόγω της σύστασής του.
Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 19:09

Επεξεργάσθηκε απο Nikoss rocket, 12 Δεκέμβριος 2018 - 19:10.
Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 20:20

@
Nίκο με δοκιμές θα δεις πού σου αρέσει.
Επίσης παίζει ρόλο ο ατμοποιητής, ο εισερχόμενος αέρας, η τροφοδοσία με υγρό και άλλα πολλά.
Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 21:18

Δημοσιεύθηκε 12 Δεκέμβριος 2018 - 22:14

Τα συρματα αντεχουνε οσο θετε....το θεμα ειναι αν εχεις και την απαραιτητη τροφοδοσια με υγρο.....αν μπορεις να το τροφοδοτεις και να μην στεγνωνει το βαμβακι...ατμισε μεχρι εκει που αντεχεις εσυ.
Η βασικη διαφορα με το Ni80 του κανθαλ ειναι αυτο που εγραψε ο Hraklis
"αρπαζει" πιο γρηγορα ...αρα παραγει και ατμο πιο γρηγορα σε σχεση με το κανθαλ....Αρα μας βοηθαει να το ατμισουμε με λιγοτερα watt και να μην καταναλωνουμε την μπαταρια μας
Το μεχρι ποσα watt αντεχει ενα συρμα ειναι σε συναρτηση με το ποσο γρηγορα του παρεχουμε υγρο για να μην στεγνωνει το βαμβακι και καει
Επίσης με ετικέτα σύρμα, αντίσταση
![]() |
Απαραίτητα Αξεσουάρ Ατμίσματος →
Άλλα Αξεσουάρ →
Coil Master 521 mini V2Δημοσιεύθηκε απο redortho , 25 Αύγ 2018 ![]() |
|
![]()
|
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη