Le Zephyr RDTA (clone)
Eίναι ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής τύπου Genesis και στήσιμο με mesh ή βαμβάκι.
Υπάρχει η δυνατότητα να πάρει και πλαστικό τανκ έτσι ώστε να βλέπουμε την στάθμη του υγρού.
Ο έξυπνος και ιδιαίτερος σχεδιασμός του εσωτερικού Ultem θαλάμου ατμοποίησης με τις παράλληλες εσοχές δημιουργούν στροβιλισμό της ροής του αέρα πριν αυτός χτυπήσει την αντίσταση.
Αυτή η κυκλική ροή του αέρα προσφέρει κάτι μοναδικό στην ποιότητα της τζούρας, που σε συνδυασμό με τις πολλές ρυθμίσεις του δαχτυλιδιού ρύθμισης εισαγωγής αέρα δίνει την τέλεια ισορροπία που επικεντρώνεται περισσότερο ή λιγότερο στις γεύσεις και / ή στα χτυπήματα.
Χαρακτηριστικά:
Υλικό: SS 316L
Χωρητικότητα μεταλλικού τανκ: 2,8ml
Χωρητικότητα πλαστικού τανκ: 2,5ml (το ίδιο μέτρησα και εγώ)
Διάμετρος: 22mm
Ύψος: 31mm
Τρύπα για εισαγωγή βαμβακιού: 4,2mm
Ρυθμιζόμενη ροή αέρα
Tρύπες εισαγωγής αέρα: Μονές: 1,1mm / 1,4mm / 2mm
Τριπλές: 0,9mm / 1,1mm
Oβάλ κάθετη: 4,4mm Χ 2mm
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται εκτός του μεταλλικού τανκ:
Ένα πλαστικό τανκ.
Μία ράβδος πάχους 3,75mm για την κατασκευή αντιστάσεων
Ορινγκς με τις ακόλουθες διαστάσεις:
- 1 γκρι Oring διαμέτρου 4 mm πάχους 1.5 mm
- 1 μαύρο Oring διαμέτρου 14 mm πάχους 1 mm
- 1 μαύρο Oring διαμέτρου 17 mm πάχους 1 mm
- 1 μαύρο Oring διαμέτρου 18 mm πάχους 1 mm
Ο ατμοποιητής λυμένος σε κομμάτια με το μεταλλικό τανκ και τα λογότυπα τυπωμένα στο κάτω μέρος του τανκ
Μπορεί να στηθεί με μονή αντίσταση κάθετη με mesh ή με βαμβάκι.
Μερικοί τον στήνουν και με οριζόντια αντίσταση, αλλά εδώ υπάρχει μία μικρή δυσκολία στο "βαμβάκωμα".
Η εταιρεία Vaponaute συνιστά κάθετη αντίσταση και έτσι θα τον στήσω και εγώ.
Το πειράκι που υπάρχει στην συσκευασία είναι πάχους 3,75mm αλλά εγώ θα χρησιμοποιήσω ένα δικό μου 3,5mm. (αυτό είναι και το μικρότερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στρίψεις αντίσταση γιατί αλλιώς το βαμβάκι που θα περάσει μέσα από την αντίσταση θα είναι λίγο για να "γεμίσει" την τρύπα που υπάρχει στην βάση του ντεκ και έχει διάμετρο 4,2mm.
Για ευνόητους λόγους χρησιμοποιώ το πλαστικό τανκάκι έτσι ώστε να βλέπω την στάθμη του υγρού.
Εδώ βλέπετε ένα τυπικό κάθετο στήσιμο με σύρμα Kanthal A1 0,40mm σε πυρήνα 3,5mm και 6 σπείρες λίγο ανοιχτές.
Από πάνω φαίνεται κάπως έτσι:
Περνάμε το βαμβάκι από πάνω προς τα κάτω και το τραβάμε από το εσωτερικό του τανκ με μία λεπτή λαβίδα προς τα έξω.
Κατόπιν το κόβουμε και από κάτω και από πάνω
Διαχωρίζουμε το βαμβάκι που είναι να μπεί στο τανκ στα δύο και το σπρώχνουμε μέσα στο τανκ
Διαβρέχουμε καλά το βαμβάκι μας με υγρό lemon tart (Dinner Lady) και γεμίζουμε με 2,5ml το τανκ
Έτοιμος πάνω στο Primo mini
Tελικά συμπεράσματα:
Είναι όμορφος και σχεδιαστικά διαφέρει από άλλους.
Μπορώ να πω ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη το θέμα απόδοσης γεύσης και χτυπήματος.
Ο ατμοποιητής με κάθετη αντίσταση στήνεται πανεύκολα. Ίσως κάποιοι να δυσκολευτούν την πρώτη φορά να τραβήξουν το βαμβάκι μέσα στο τανκ, κάτι το οποίο την δεύτερη φορά συνηθίζεται.
Έχει άψογη τροφοδοσία αν στηθεί σωστά.
Λύνεται και δένεται εύκολα
Αποτελείται από λίγα κομμάτια.
Το γέμισμά του θέλει λίγη προσοχή αλλά κι αυτό είναι εύκολο, γιατί μπορείς να γεμίσεις πάνω στην επιφάνεια του ντεκ και το υγρό να τρέξει μέσα στο τανκ από τις άκρες.
Η ρύθμιση του αέρα είναι πολύ καλή και δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα.
Η τζούρα που παίρνεις μπορεί να ρυθμιστεί από πάρα πολύ σφιχτή έως πνευμονική
Διαρροές δεν υπάρχουν
Στα αρνητικά του να αναφέρω την μικρή χωρητικότητα
Ευχαριστώ που διαβάσατε την παρουσίαση και θα χαρώ να απαντήσω σε ερωτήσεις απορίες.
Επίσης να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο μου Μάκη που μου έδωσε τον συγκεκριμένο ατμοποιητή. :thankyoublue: