Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Μελέτες και έρευνες υπέρ ή κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

μελέτες μελέτη έρευνες έρευνα

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
124 απαντήσεις στο θέμα

#121
OFFLINE   lounik

lounik

  Member

 • VF Members
 • 84 Δημοσιεύσεις

Υπάρχει και μια παλαιότερη που έγινε σε ατμομάγαζο της Καλιφόρνια.

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

και μια από τις πολλές αναδημοσιεύσεις στα Ελληνικά.

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Δεν ανιχνεύθηκε καμία από τις αναμενόμενες ουσίας του ατμού στον αέρα πέρα από Φορμαλδεΰδη που ήταν όμως αντίστοιχο με τα επίπεδα που παρατηρούνται φυσιολογικά στον εσωτερικό και στον εξωτερικό αέρα υπό κανονικές συνθήκες,

 

Το ότι δεν μπορεί να υπάρχει βλάβη από το παθητικό ατίμασμα δεν θα πρέπει να συγχέεται όμως με το ότι  δεν μπορεί να υπάρχει δυσφορία από το παθητικό ατίμασμα.

 

 

add:

Έγινε και μια επαναληπτική από κρατική υπηρεσία που έδειξε τα ίδια.

Please Login or Register to see this Hidden Content


Επεξεργάσθηκε απο lounik, 23 Φεβρουάριος 2019 - 09:30.

 • Χρήσιμο (+) x 2

#122
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.678 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Δεν χωράει, τα λέει στην παρουσίαση!

Αν την επιβαρύνει πάντως, σε αρκετά μαγαζιά από τον ατμό πρέπει να μπεις έρποντας  :laugh1:  :laugh1:  :laugh1:

Πάντως μπορεί να δημιουργεί ερεθισμό ή δυσφορία σε άτομα που δεν έχουν καπνίσει / ατμίσει ποτέ. Το διαπίστωσα στην τελευταία έκθεση στην Αθήνα με 2 φίλους.


 • Μου αρέσει (+) x 2

#123
OFFLINE   Nikoss rocket

Nikoss rocket

  Advanced Member

 • VF Members
 • 208 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Νικος
 • ΠεριοχήΚιατο

 • Μου αρέσει (+) x 2

#124
OFFLINE   fantomas7

fantomas7

  Moderator

 • Moderators
 • 636 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Νικος
 • ΠεριοχήΡεθυμνο
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:κλωνοκατασταση....
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:motorcycle lover...

Landmark Study Fails to Find Any Evidence that Vaping is a Gateway to Smoking among Youth....

Please Login or Register to see this Hidden Content
Ελληνική περίληψη του άρθρου και του αποτελέσματος της μελέτης:
Μελέτη ορόσημο αποτυγχάνει να βρει οποιαδήποτε απόδειξη ότι το άτμισμα αποτελεί προπύλαιο για το κάπνισμα στη νεολαία.


Από τον Michel Siegel
Μια μελέτη ορόσημο, που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιανουαρίου στην Εφημερίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το άτμισμα ανάμεσα στους νέους είναι μια πύλη για το κάπνισμα. Τα δεδομένα προέρχονται από τη μεγαλύτερη, διαχρονική μελέτη για την εκκίνηση του καπνίσματος των νέων - τη μελέτη PATH (Αξιολόγηση του Πληθυσμού για τον Καπνό και την Υγεία) και περιλαμβάνουν δύο κύματα παρατηρήσεων σε σχεδόν 12.000 νέους στις ΗΠΑ.

Οι έρευνες έθεσαν πολλές ερωτήσεις σχετικά τόσο με τη συμπεριφορά του ατμίσματος όσο και τη συμπεριφορά καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας αυτών των συμπεριφορών. Αξιολόγησε επίσης πολυάριθμους παράγοντες κινδύνου για το κάπνισμα που μπορούν να ελεγχθούν για πολυπαραγοντικές αναλύσεις των διαφορών του ποσοστού έναρξης του καπνίσματος μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Η βασική έρευνα διεξήχθη το 2013/2014 και η ετήσια έρευνα παρακολούθησης πραγματοποιήθηκε το 2014/2015.

Το κύριο εύρημα της μελέτης που αναφέρθηκε, ήταν ότι έστω και η δοκιμή ηλεκτρονικού τσιγάρου βασικά αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη δοκιμή τσιγάρου κατά την παρακολούθηση. Αυτό συμβαδίζει με τα ευρήματα αρκετών άλλων μελετών.

Το υπόλοιπο της ιστορίας

Θαμμένο βαθιά μέσα στο άρθρο βρίσκεται το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά πιο κρίσιμο εύρημα ολόκληρης της μελέτης: Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αναφέρουν ούτε έναν νεαρό από τους 12.000 στο δείγμα που να ήταν αδαής στο κάπνισμα, συστηματικός ατμιστής στο σημείο αναφοράς και να προχώρησε στο να γίνει καπνιστής στη συνέχεια. Γιατί; Επειδή ο αριθμός αυτών των νέων ήταν τόσο μικρός που ήταν αδύνατο να ποσοτικοποιήσουμε με ακρίβεια αυτόν τον αριθμό.

Βάσει των δικών μου υπολογισμών από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από τους 12.000 νέους, μόνο οι 21 ήταν όσοι δοκίμασαν τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μέσα στις 30 ημέρες από το σημείο αναφοράς (αδαής στο κάπνισμα) που προχώρησαν ακόμα και στη δοκιμή του καπνίσματος κατά την παρακολούθηση. Αυτοί οι νέοι ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μόνο για 1-5 ημέρες τις τελευταίες 30 μέρες κατά την έναρξη της μελέτης, οπότε δεν είναι καν σαφές ότι ήταν τακτικά. Μπορούσαν κυριολεκτικά να έχουν δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μια φορά πριν από 30 ημέρες.

Είναι πιθανό το άτμισμα να μην αποτελούσε πύλη για το κάπνισμα για κανέναν από αυτούς τους 21 νέους, αλλά ακόμα κι αν ήταν έτσι, αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% του πληθυσμού της νεολαίας.

Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι παρόλο που η μια και μόνο χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνει τον κίνδυνο έναρξης καπνίσματος, η πρόσφατη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων (εντός των τελευταίων 30 ημερών) δεν αύξησε τον κίνδυνο έναρξης καπνίσματος. Το συμπέρασμα αυτό είναι σύμφωνο με την υπόθεση ότι οι νέοι που δοκιμάζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και δεν τα απολαμβάνουν ιδιαίτερα ώστε να γίνουν τακτικοί χρήστες, είναι εκείνοι που είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν το κάπνισμα, αλλά ότι οι νέοι που πραγματικά γίνονται ατμιστές δεν είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν στη συνέχεια ένα πραγματικό τσιγάρο.

Το συμπέρασμα είναι ότι παρά τους ευρέως διαδεδομένους ισχυρισμούς ότι το άτμισμα είναι μια πύλη για την έναρξη του καπνίσματοςγια τους νέους, η πιο οριστική μελέτη μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό δεν παρέχει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό. Αν μη τι άλλο, παρέχει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το άτμισμα λειτουργεί ως ένα είδος εκτροπής που μπορεί να κρατήσει κάποιους νέους μακριά από το κάπνισμα τσιγάρων.

Σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα μελλοντικά κύματα της μελέτης PATH για να έχουμε μια σαφέστερη ιδέα για την καμπύλη αποτελεσμάτων για το άτμισμα και το κάπνισμα στους νέους, αλλά προς το παρόν δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το άτμισμα χρησιμεύει ως πύλη για το κάπνισμα στους νέους. Αντίθετα, τα μέχρι σήμερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι μια κουλτούρα ατμίσματος αντικαθιστά, και όχι ενισχύει, μια κουλτούρα καπνίσματος.

πηγη:

Please Login or Register to see this Hidden Content


 • Χρήσιμο (+) x 5
 • Μου αρέσει (+) x 1

#125
OFFLINE   fantomas7

fantomas7

  Moderator

 • Moderators
 • 636 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Νικος
 • ΠεριοχήΡεθυμνο
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:κλωνοκατασταση....
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:motorcycle lover...

Όσο πιο συχνά μας βλέπουν τόσο πιο πολύ τους φέρνουμε κοντά μας!!!!


 • Μου αρέσει (+) x 7

Επίσης με ετικέτα μελέτες, μελέτη, έρευνες, έρευνα

0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη