Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ. Δώστε προσοχή στην σωστή αναγραφή του email σας στην εγγραφή σας γιατί σε αυτό θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης. Αν δεν λάβετε email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και στα spam σας.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Μέγιστη συνεχής αποφόρτιση μπαταριών – Ποιον να πιστέψω;


 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
9 απαντήσεις στο θέμα

#1
OFFLINE   camber

camber

  Member

 • VF Members
 • 102 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Γιώργος
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη

Ο διάλογος συχνός στα άλλα νήματα
- Πήρα το Super mod και ο κατασκευαστής γράφει ότι πρέπει να του βάλω μπαταρία με συνεχή αποφόρτιση μεγαλύτερη των 25Α. Να πάρω την Best που είναι 35Α ή την Krest που είναι 60Α;
- Φίλε αυτοί δεν κατασκευάζουν μπαταρίες. Παίρνουν από κατασκευαστές όπως η Samsung, βάζουν επάνω δικό τους κάλυμμα και γράφουν ότι θέλουν για να προσελκύσουν κορόιδα. Θα είσαι τυχερός αν σου βάλουν καλή μπαταρία 20Α από κάτω. Πάρε Samsung 30Q, LG HG2 ή Sony VTC6 και θα είσαι σούπερ.
-Μα η Samsung είναι 15Α. Θα μου κάνει;
-Έτσι λέει η Samsung αλλά δεν ξέρει τι λέει. Την έχουν δοκιμάσει γνώστες και βρήκαν ότι δίνει 20Α
-Α, ΟΚ. Να είσαι καλά φίλε.

Όλα καλά λοιπόν και δεν κάνει σε κανένα εντύπωση ότι οι γνώστες του Internet ξέρουν περισσότερα από τον κατασκευαστή που επένδυσε αρκετά δις δολάρια για την παραγωγή αυτών των μπαταριών.
Επίσης κάτι που μένει αναπάντητο στο διάλογο είναι γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε μπαταρία 20Α όταν ο κατασκευαστής προτείνει τουλάχιστον 25Α.

Ας ξεκινήσω από το τελευταίο. Ένα συνηθισμένο mod μονής μπαταρίας βγάζει 75W. Αν λάβουμε υπόψη τις απώλειες της πλακέτας τότε στα 75W θα τραβάμε από τη μπαταρία 84W υπολογίζοντας μια πολύ αισιόδοξη αποδοτικότητα 90%. Κατά κανόνα θα είναι χαμηλότερη. Ας υποθέσουμε ότι το mod κόβει στα 2.8V (πχ VTC mini, Evolv DNA75 κλπ).
Από το φίλο μας τον Ohm έχουμε I = P/V = 84/2.8 = 30A
Θέλουμε λοιπόν μπαταρία 30Α και καλώς μας προτείνει ο κατασκευαστής πάνω από 25Α. Με μπαταρία 20Α θα τραβήξουμε μόνο μερικές τζούρες και θα τη ζορίζουμε εκτός προδιαγραφών.

Που θα βρείτε μπαταρία 30Α; Μάλλον πουθενά και για αυτό δεν πρέπει να πάρετε mod μονής μπαταρίας αν σκοπεύετε να ατμίζετε στα 75W. Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής. Με 20Α θα πρέπει να συμβιβαστείτε σε λιγότερα βατ και τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ποιες μπαταρίες όμως είναι 20άμπερες; Σύμφωνα με τους ειδικούς σ’ αυτά τα αμπέρ οι καλύτερες είναι μια εκ των Sony VTC6, LG HG2, Samsung 30Q. Αυτές προσφέρουν 20Α (για τη VTC6 ακούγονται και 30Α) και έχουν χωρητικότητα 3000mAh.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σύμφωνα με τους ειδικούς... Αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί. Φυσικά είναι πολλοί, αλλά οι δύο κυριότεροι είναι το

Please Login or Register to see this Hidden Content

και ο

Please Login or Register to see this Hidden Content

.

Ασχολιόμουν 15 χρόνια επαγγελματικά με έλεγχο-επισκευή-βελτίωση τροφοδοτικών και σταθεροποιητών τάσης. Για να ελέγξουμε αν είναι καλές οι μπαταρίες ενός UPS ανατρέχαμε στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και ελέγχαμε τη χωρητικότητα τους με το ρυθμό αποφόρτισης και μέχρι τα volt που πρότεινε ο κατασκευαστής. Έτσι καταλαβαίναμε αν μία μπαταρία έχει γεράσει ή είναι ελαττωματική.
ΣΥΓΚΡΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Αν τα αποτελέσματα μας συμφωνούν με του κατασκευαστή τότε μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά της μπαταρίας σε άγνωστες συνθήκες που δεν παρέχονται στο data sheet του κατασκευαστή.

Αυτή η μέθοδος δεν ακολουθείται στα site του Internet κυρίως για λόγους συμβατότητας με τις παλαιότερες μπαταρίες και για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ τους.

Το dampfakkus μετράει τις μπαταρίες μόνο έως τα 3.0V και 5Α. Συγκρίσεις μεταξύ των μπαταριών μπορούμε να κάνουμε μέσα σ’ αυτά τα όρια.

Ο Mooch που ξεκίνησε τις μετρήσεις πιο πρόσφατα από το dampfakkus ελέγχει τις μπαταρίες έως τα 2.8V και σε μεγάλες αποφορτίσεις 30Α ή και παραπάνω. Επειδή ελέγχει τις μπαταρίες σε υψηλούς ρυθμούς αποφόρτισης έβαλε πολύ σωστά στο παιχνίδι και τη μέτρηση της θερμοκρασίας. Πάνω από 80oC η θερμοκρασία είναι υπερβολική και οδηγεί σε μείωση της μακροζωίας ή σε κάποιες μπαταρίες επικίνδυνες καταστάσεις.

Όμως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια και το ίδιο ισχύει για τις μπαταρίες. Σε άλλες ο κατασκευαστής συνιστά αποφόρτιση έως 3.0V  ενώ άλλες μπορούν να κατέβουν στα 2.5V. Κάποιες δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 5Α και άλλες ανεβαίνουν ευχαρίστως πάνω από 10Α. Δεν μπορούμε να τις μετράμε όλες με τον ίδιο τρόπο και να βγάζουμε συμπεράσματα του τύπου «αφού μου έδωσε με 10Α αποφόρτιση 2700mAh τότε θα βγάζει 3000mAh με 1Α που λέει ο κατασκευαστής» (τακτική Mooch). Δεν θα λέγαμε ότι  αφού δεν ανέβασε θερμοκρασία στα 5Α τότε μπορεί να δώσει 10Α, έτσι δεν είναι;

Άσχετα με το τι πιστεύουν πολλοί, οι κατασκευαστές ΞΕΡΟΥΝ. Και έχουν μετρητικό εξοπλισμό πολλών χιλιάδων δολαρίων που οι ερασιτέχνες δεν τολμούν ούτε να ονειρευτούν. Επίσης είναι υπόλογοι για τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν. Δεν μπορεί η Panasonic να πουλήσει στην Tesla μπαταρίες 7Α και αυτές να σκάνε όταν πιάσουν 5Α. Ή να λέει ότι έχουν χωρητικότητα 3400mAh και αυτές να μη δίνουν ούτε 3000.

Όταν λοιπόν μετράμε μια μπαταρία, πάμε για να επιβεβαιώσουμε τις μετρήσεις του κατασκευαστή και όχι για να του βάλουμε τα γυαλιά. Αν οι μετρήσεις μας διαφέρουν και είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια του εξοπλισμού μας τότε η μπαταρία είναι ύποπτη. Ελαττωματική, γερασμένη ή μαϊμού.

Παρακάτω είναι ένα βίντεο για το πώς κάνω τις μετρήσεις των μπαταριών. Κανονικά χρησιμοποιώ ένα μόνο πολύμετρο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο χρησιμοποιώ 2 για να δείξω ότι η μέτρηση είναι σωστή. Αυτό έχει σημασία αφού θα συγκρίνω τα αποτελέσματα με αυτά του κατασκευαστή και του Mooch.
Το ηλεκτρονικό φορτίο που χρησιμοποιώ καλιμπράρεται κάθε 2 χρόνια. Τελευταίο καλιμπράρισμα έγινε τον Απρίλιο του 2016 και έχει μέγιστη απόκλιση σε Constant Current mode 0,00045%.
H μπαταρία υπό εξέταση είναι η Samsung 30Q χρονολογίας 2015 αλλά αχρησιμοποίητη και αποθηκευμένη στο 40% της χωρητικότητας της. Οι Samsung μετά το 2016 έχουν ελαφρά καλύτερες επιδόσεις.
Samsung%2030Q%2015A%20temp_zpso0duca4w.p
Αυτό είναι το διάγραμμα αποφόρτισης που πήρα στο τέλος του βίντεο. Χωρητικότητα 2.897mAh και 79οC θερμοκρασία (79.5 για την ακρίβεια αλλά στρογγυλεύω σε ακέραιους)

Samsung%20PDF_zpstednrzwy.png
Αυτό είναι το data sheet της Samsung. Βλέπουμε ότι σε αποφόρτιση 15Α έχουμε 2.917mAh και 81.2oC θερμοκρασία.
Η μέτρηση μου λοιπόν έχει 20mAh και 2oC διαφορά από τον κατασκευαστή οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Η μπαταρία μου είναι γνήσια 30Q ζωντανή και υγιής.
Στα δεδομένα του κατασκευαστή φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η Samsung δηλώνει μέγιστη αποφόρτιση της μπαταρίας τα 15Α. Στα 20Α η μπαταρία ανεβάζει 99 βαθμούς και ουσιαστικά ψήνεται. Είπαμε ότι μετά τους 80oC η μακροζωία και η ασφάλεια μιας μπαταρίας μειώνονται σημαντικά.


Mooch%2030Q_zpsj4uhmiqa.png
Παραπάνω είναι το διάγραμμα του Mooch. Στα 15Α μετράει χωρητικότητα 2.610mAh και 68oC θερμοκρασία. Χμμ… ΟΚ. Μετράει μέχρι 2.8V άρα πράγματι τα νούμερα θα είναι μικρότερα. Ανατρέχω στα δικά μου δεδομένα και βλέπω ότι στα 2.8V έχω 2.688mAh και 76.7oC θερμοκρασία. Χμμ… Τα δικά μου όμως δεδομένα τα ταυτοποίησα με του κατασκευαστή οπότε δεν μπορεί να έχω λάθος. 9 βαθμοί διαφορά στη θερμοκρασία είναι πολλοί.


Samsung%20chart_zpslnh8rs5v.png
Κάνουμε ζουμ στο διάγραμμα της Samsung. Οι μπλε γραμμές είναι η τάση και θερμοκρασία στα 15Α. Μπορώ να τραβήξω μια γραμμή στα 2.8V και όπου συναντήσει την καμπύλη αποφόρτισης θα τραβήξω μια κάθετη γραμμή για να βρω τη θερμοκρασία.

Samsung%20chart%202_zpspcivxubj.png
Η μαύρη γραμμή που τράβηξα μας δείχνει ότι η θερμοκρασία στα 2.8V είναι περίπου 78-79oC (κόκκινο κυκλάκι). Μπίγκο! Άρα υπάρχει μεγάλο λάθος στη μέτρηση θερμοκρασίας του Mooch και αυτό επηρεάζει την κατάταξη της μπαταρίας. Σύμφωνα με το Mooch η μπαταρία είναι 20Α γιατί ανεβάζει 83οC που είπαμε είναι περίπου το ανώτερο όριο που θα πρέπει να δουλεύουμε τις μπαταρίες. Όμως η μέτρηση του είναι off κατά 10 βαθμούς, δηλαδή η μπαταρία ανεβάζει 93 βαθμούς στα 2.8V και 20Α.
Αυτό μπορούμε να το δούμε στο διάγραμμα της Samsung ενώνοντας με τον ίδιο τρόπο τις πορτοκαλί γραμμές.

ΟΚ, ίσως έτυχε με τη Samsung και κάτι να στράβωσε στις μετρήσεις. Ας πάρουμε τη Sony VTC6

VTC6%20specs_zps16tctb8k.png
Στις προδιαγραφές η Sony μας λέει ότι η μπαταρία είναι 15Α. Αν την παρακολουθούμε με αισθητήρα θερμοκρασίας τότε μπορεί να μας δώσει μέχρι 30Α αρκεί να της κόψουμε το ρεύμα όταν φθάσει τους 80oC.

Sony%20VTC6_zpsvkw14jbm.png
Στις μετρήσεις μου μπορεί να μας δώσει οριακά 17Α οπότε σωστά ο κατασκευαστής προτείνει 15Α. Στα 20Α φθάνει τους 80 βαθμούς στα 3.15V και σταματώ τη μέτρηση για να μη καταστρέψω τη μπαταρία.

Mooch%20VTC6_zps3kxbi7wm.jpg
Ο Mooch στο διάγραμμα του λέει ότι η μπαταρία φθάνει τους 82oC στα 2.8V και αποφόρτιση 20Α.

Sony%20VTC6%20discharge%20official%202_z
Στο διάγραμμα της Sony βλέπουμε ότι στα 2.8V η μπαταρία πλησιάζει τους 90oC. Πιο μικρή η διαφορά σε σχέση με τη Samsung αλλά έχει σημασία.

Sony%20VTC6%20discharge%20official%203_z
Αν τραβήξουμε τη μαύρη γραμμή στους 80oC βλέπουμε ότι η μπαταρία τους φθάνει στα 3.1V. Όμως στα 3.1V η μπαταρία μας δίνει μόλις 2400mAh. Άρα θα πρέπει να επιλέξουμε. Ή έχουμε μπαταρία 3000mAh στα 15Α ή μπαταρία 2400mAh στα 20Α. Σίγουρα η VTC6 δεν είναι 3000mAh και 20Α.

Ας πω και 2 λόγια για την LG HG2

HG2%20specs_zpsro6rmuii.png
Η LG στις μετρήσεις που δίνει υπογραμμίζει εμφατικά ότι δεν σταματούν στους 80oC. Επειδή λοιπόν στο διάγραμμα υπάρχει αποφόρτιση στα 30Α δε σημαίνει ότι είναι μπαταρία των 30Α. Θα πρέπει να μετρήσουμε και τη θερμοκρασία για να την κατατάξουμε.

LG%20HG2%20new%20cover_zpswzj7zejj.png
Στην πράξη από τις μετρήσεις μου βράζει στο ίδιο καζάνι με τις άλλες.

Επίλογος
Με όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω τον Mooch ή το dampfakkus ή οποιονδήποτε άλλο. Ίσα-ίσα που θεωρώ τον Mooch μέγα γνώστη σε θέματα μπαταριών. Πολλές φορές κοιτάω τις δοκιμές του αλλά αν κάποια μπαταρία μου κάνει κλικ κοιτάω πρώτα τα spec sheet του κατασκευαστή και μετά παραγγέλνω.

Κανένας από εμάς τους ερασιτέχνες του Internet δεν μπορεί να φθάσει την ακρίβεια μετρήσεων του κατασκευαστή. Φυσικά εννοώ τους πραγματικούς κατασκευαστές και όχι τους μεταποιητές τύπου Efest, MXJO, AWT κλπ.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι μπαταρίες σίγουρα μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερες αποφορτίσεις από τις προδιαγραφές τους. Αυτό γιατί δεν τραβάμε συνεχώς ρεύμα από την μπαταρία. Άρα η θερμοκρασία που ανεβάζουν είναι χαμηλότερη γιατί στο μεσοδιάστημα που δεν πατάμε το κουμπί κρυώνουν.

Όμως η σύγκριση πρέπει να γίνεται με κάποιο ενιαίο αποδεκτό τρόπο και αυτός προς το παρόν είναι η συνεχής αποφόρτιση. Οι πιο αξιόπιστες από όλες τις μετρήσεις είναι αυτές των κατασκευαστών και αυτές θα πρέπει να κοιτάμε και να εμπιστευόμαστε.
Όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία μας λέει ότι το Χ μοντέλο της πιάνει 200χλμ/ώρα εννοεί σε ίσιο δρόμο. Γιατί αν το ρίξουμε από γκρεμό θα πιάσει τα 250.
 


 • Μου αρέσει (+) x 7
 • Χρήσιμο (+) x 6

#2
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.333 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Μια εξαιρετική ανάλυση από το Γιώργο. :goodpost: :respect: :D_clap_20:

Βάζει στη θέση τους αρκετά πράγματα που διαβάζουμε κατά καιρούς.

Πιστεύω ότι πρέπει να διαβαστεί από όλους για να γνωρίζουμε τα πραγματικά δεδομένα των μπαταριών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ευχαριστούμε για τη γνώση, με αποδείξεις, που μοιράζεσαι με μας.


 • Μου αρέσει (+) x 2
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#3
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.588 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι ατμιστές και ειδικά όσοι "ζορίζουν" τις μπαταρίες.

 

Εύγε Γιώργο, οι γνώσεις που μας προσφέρεις πολύτιμες. :ok:


 • Μου αρέσει (+) x 2

#4
OFFLINE   fantomas7

fantomas7

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 637 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Νικος
 • ΠεριοχήΡεθυμνο
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:κλωνοκατασταση....
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:motorcycle lover...

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι ατμιστές και ειδικά όσοι "ζορίζουν" τις μπαταρίες.

 

Εύγε Γιώργο, οι γνώσεις που μας προσφέρεις πολύτιμες. :ok:

Aλιευση από το φουμπου by @

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Πιο απλά και πιο κατανοητά σχεδόν δεν γίνεται...(αναφερόμαστε πάντα σε ηλεκτρονικό mod)

 

Δεν ΜΠΟΡΕΙΣ να ζορίσεις τις μπαταρίες σε ηλεκτρονικό μοντακι.
Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει σωστή ενημέρωση.

 

Η πλακετα θα τραβήξει ... ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ... την οποία χρειάζεται για να ΠΑΡΑΞΕΙ αυτό που ζητάμε σε μορφή ισχυος (Watts).
Δεν θα τραβήξει ούτε Amps , ούτε Watts , ουτε Volts ..... ουτε τίποτα απο αυτά για τα οποία συζητάμε συνήθως.
Ποσότητα ρεύματος τραβά η πλακετα.

Το θέμα λοιπόν είναι το εξής :

- Οταν η μπαταρια ΔΕΝ μπορει πλεον να αποδωσει την ποσοτητα ρευματος που χρειαζεται για να μπορεσει η πλακετα να ΠΑΡΑΓΕΙ ή αλλιως ... να δημιουργησει αυτο που ζηταμε , θα τραβηξει αυτο που μπορει να αποδωσει η μπαταρια και θα αποδωσει το αναλογο αποτελεσμα .

ΑΡΑ ..... , ειτε έχεις τις Sony , είτε τις Samsung , είτε τις ..... Ultrafire ... ... , ανάλογα την ικανότητα της μπαταρίας , η πλακετα θα αποδώσει αυτό που μπορεί , με βάση την ποσότητα ρεύματος που μπορεί να τραβήξει.

Για παράδειγμα ... :
Η Samsung 25R , είναι ικανή για 8C , το οποίο μεταφράζεται σε 20 Amps απόδοσης με βάση τη χωρητικότητα του στοιχείου.
Η Samsung 26H όμως παρά το οτι έχει 100mAh , αποδίδει 2C ή αλλιώς 5.2 Amps.

--- Η διαφορά όμως που παιζει το σημαντικότερο ρόλο στο παραπάνω παράδειγμα , είναι τα Watts τα οποια θα μπορεσει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ η πλακετα .
Με μπαταριες υψηλης αποδοσης οπως ... :

Samsung 20R-25R-30Q
Sony VTC4-5-5A-6
LG HD2/2C-HE2/4-HG2
Sanyo RX-NSX
και με αλλες μπαταρίες υψηλής αποφόρτισης , θα μπορέσει να παράγει 50 Watts .

Με μπαταρίες όπως

Sanyo GA
Samsung 35A
LG MJ1
Sony VC7
Panasonic PD
και άλλες οι οποίες είναι ικανές για 2 - 3 C απόδοση ... όπως και η Samsung 26H , θα είναι ικανές να αποδώσουν ποσότητα ρεύματος , με την οποία η πλακετα θα μπορέσει να παράγει το πολύ 25 Watts.

 

Επομένως στην πραγματικότητα οτι και να βαλεις , η πλακετα θα χρησιμοποιήσει τη μπαταριά με βάση την ποσότητα ρεύματος που μπορεί να αποδώσει.

Το μοναδικό θέμα που υπάρχει και προτιμούμε τις μπαταρίες υψηλής αποφόρτισης , είναι το θέμα ασφάλειας σε σειριακή σύνδεση .
Ολες οι μπαταρίες σε σειριακή σύνδεση ΔΕΝ είναι ασφαλείας.
Οπότε χρησιμοποιούμε μπαταρίες με οσο γίνεται ανώτερη ασφάλεια , διότι αυτές οι μπαταρίες θα έχουν την πιο ήπια αντίδραση σε μια κακή στιγμή .

Οπότε οι μπαταρίες οι οποίες θα ηταν καλύτερες με βάση την ασφάλεια ..... ή ακόμα καλύτερα ... , με βάση την αντίδραση που θα έχουν σε μια κακή στιγμή , ειναι οι μπαταρίες των ομάδων IMR και NMC.

Η μεγαλύτερη και ανώτερη IMR όμως φτάνει στα 2050mAh και ειναι η
Sanyo RX.
Οι μεγαλύτερες απο 2000mAh υψηλής απόδοσης , ανήκουν στην ομάδα των NMC.
Εδω λοιπον εχουμε ΟΛΕΣ τις γνωστες μπαταριες της αγορας των 15 - 20 Amps.
Sony VTC4/5/5A/6/6A (σελιγο καιρο η VTC6A)
Samsung 20R/25R - 30Q
LG HD2/2C - HE2/4 - HG2.
Ολες αυτες οι μπαταριες ειναι στα ιδια επιπεδα αποδοσης και ασφαλειας.


 • Μου αρέσει (+) x 6
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#5
OFFLINE   lounik

lounik

  Member

 • VF Members
 • 147 Δημοσιεύσεις

Δεν συμμερίζομαι σαν ορθό το παρακάτω.

 

- Οταν η μπαταρια ΔΕΝ μπορει πλεον να αποδωσει την ποσοτητα ρευματος που χρειαζεται για να μπορεσει η πλακετα να ΠΑΡΑΓΕΙ ή αλλιως ... να δημιουργησει αυτο που ζηταμε , θα τραβηξει αυτο που μπορει να αποδωσει η μπαταρια και θα αποδωσει το αναλογο αποτελεσμα .

ΑΡΑ ..... , ειτε έχεις τις Sony , είτε τις Samsung , είτε τις ..... Ultrafire ... ... , ανάλογα την ικανότητα της μπαταρίας , η πλακετα θα αποδώσει αυτό που μπορεί , με βάση την ποσότητα ρεύματος που μπορεί να τραβήξει.

 

 

Στις μπαταρίες γίνεται το εξής.

Όσο περισσότερο ρεύμα τραβάμε τόσο περισσότερο εμφανίζεται πτώση τάσης από την τάση ηρεμίας της. (βλέπε εσωτερική αντίσταση)

Όσο περισσότερο ρεύμα τραβάμε τόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία της.

 

Μια μπαταρία με ονομαστική απόδοση ρεύματος στα 10Α δεν θα μας πει ποτέ ..

τραβάς 10 Α είμαι οκ

τραβάς 12 Α είμαι εκτός προδιαγραφών και δεν στα δίνω. Στιγμιαία μπορεί να τα δώσει αλλά θα έχει επιπτώσεις. Εάν την ζορίζουμε συνεχόμενα για κάτι που είναι πάνω από της δυνάμεις της είναι λογικό να έχουμε θέμα στην υγειά της ίδια με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δική μας .

 

Το mod δεν γνωρίζει άμεσα τι μπαταρία έχουμε. Αυτό που μπορεί όμως να δει είναι η πτώση τάσης εάν είμαστε τυχεροί και μας βγάλει weak battery. (θα πρέπει να πέσει όμως κάτω από 3,2V)

Επίσης τα mod έχουν και αισθητήρες θερμοκρασίας αλλά όχι άμεσα για την μπαταρία.

 

Εμείς αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι να έχουμε μια μπαταρία που να μπορεί να υπερκαλύπτει της ανάγκες μας για ρεύμα όταν είναι σε άριστη κατάσταση.

 

π.χ μια 30Q είναι 15Α , στιγμιαία αντέχει και 20Α.

Ε, δεν θα πάω με μονομπάταρο για 80 watt.

 

 

 

 

 

 

 


 • Χρήσιμο (+) x 1
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#6
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek
Κάτι ξέρω που παίζω με VTC5 στα 10-15W και με μηχανικό στα 0,5-0,7Ω. Αν συνθέσεις όλες τις απόψεις που κυκλοφοράνε (και βαριέσαι να διαβάσεις στοιχεία ηλεκτρισμού για να δεις την μοναδική σωστή απάντηση) το συμπέρασμα είναι ότι ζούμε από καθαρή τύχη!
 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 4

#7
OFFLINE   shadockan

shadockan

  Member

 • VF Members
 • 36 Δημοσιεύσεις

Δεν συμμερίζομαι σαν ορθό το παρακάτω.

 

- Οταν η μπαταρια ΔΕΝ μπορει πλεον να αποδωσει την ποσοτητα ρευματος που χρειαζεται για να μπορεσει η πλακετα να ΠΑΡΑΓΕΙ ή αλλιως ... να δημιουργησει αυτο που ζηταμε , θα τραβηξει αυτο που μπορει να αποδωσει η μπαταρια και θα αποδωσει το αναλογο αποτελεσμα .

ΑΡΑ ..... , ειτε έχεις τις Sony , είτε τις Samsung , είτε τις ..... Ultrafire ... ... , ανάλογα την ικανότητα της μπαταρίας , η πλακετα θα αποδώσει αυτό που μπορεί , με βάση την ποσότητα ρεύματος που μπορεί να τραβήξει.

 

 

Στις μπαταρίες γίνεται το εξής.

Όσο περισσότερο ρεύμα τραβάμε τόσο περισσότερο εμφανίζεται πτώση τάσης από την τάση ηρεμίας της. (βλέπε εσωτερική αντίσταση)

Όσο περισσότερο ρεύμα τραβάμε τόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία της.

 

Μια μπαταρία με ονομαστική απόδοση ρεύματος στα 10Α δεν θα μας πει ποτέ ..

τραβάς 10 Α είμαι οκ

τραβάς 12 Α είμαι εκτός προδιαγραφών και δεν στα δίνω. Στιγμιαία μπορεί να τα δώσει αλλά θα έχει επιπτώσεις. Εάν την ζορίζουμε συνεχόμενα για κάτι που είναι πάνω από της δυνάμεις της είναι λογικό να έχουμε θέμα στην υγειά της ίδια με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δική μας .

 

Το mod δεν γνωρίζει άμεσα τι μπαταρία έχουμε. Αυτό που μπορεί όμως να δει είναι η πτώση τάσης εάν είμαστε τυχεροί και μας βγάλει weak battery. (θα πρέπει να πέσει όμως κάτω από 3,2V)

Επίσης τα mod έχουν και αισθητήρες θερμοκρασίας αλλά όχι άμεσα για την μπαταρία.

 

Εμείς αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι να έχουμε μια μπαταρία που να μπορεί να υπερκαλύπτει της ανάγκες μας για ρεύμα όταν είναι σε άριστη κατάσταση.

 

π.χ μια 30Q είναι 15Α , στιγμιαία αντέχει και 20Α.

Ε, δεν θα πάω με μονομπάταρο για 80 watt.


Δεν καταλαβαινω που διαφωνεις με οτι εχω γραψει .....


 • Συμφωνώ! (+) x 2

#8
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek
Δεν πάτε σε κανέναν υποσταθμό της ΔΕΗ να τα βρείτε; :D
 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 5

#9
OFFLINE   lounik

lounik

  Member

 • VF Members
 • 147 Δημοσιεύσεις

Μάλλον είχα κάνει μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση και μου δόθηκε η εντύπωση ότι το “ειτε έχεις τις Sony , είτε τις Samsung , είτε τις ..... Ultrafire” εννοούσε κάτι άλλο. Δεν πρόσεξα καν ότι όλο αυτό είναι αναδημοσίευση από μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δεν είχε γραφτεί πρωτογενώς εδώ, διαιρετικά δεν θα έκανα κάποιο σχόλιο.

 


 • Μου αρέσει (+) x 2

#10
OFFLINE   shadockan

shadockan

  Member

 • VF Members
 • 36 Δημοσιεύσεις

Δεν παιζει ρολο φιλε μου που γράφτηκε κατι .
Εξαλλου και ΄δω τα εχω γραψει (αν θυμαμαι καλα) και σε αλλα φορουμς και στο FB ... και σε συναντησεις τα εχω πει και σε hangouts ..... 

Δεν με πειραζει το να γραψεις κατι ..... οτιδηποτε .
Αντιθετα μαλιστα ...


 • Μου αρέσει (+) x 3
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη