Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ. Δώστε προσοχή στην σωστή αναγραφή του email σας στην εγγραφή σας γιατί σε αυτό θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης. Αν δεν λάβετε email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και στα spam σας.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Opus BT-C3100 Charger/Analyzer


 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
59 απαντήσεις στο θέμα

#1
OFFLINE   camber

camber

  Member

 • VF Members
 • 102 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Γιώργος
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη

Από πολλούς αναφέρεται σαν Dreamcharger. Ήταν ο πρώτος φορτιστής/αναλυτής μπαταριών Li-ion και NiMH/NiCd σε προσιτή τιμή. Σήμερα βέβαια κυκλοφορούν αρκετοί πλέον φορτιστές/αναλυτές ακριβότεροι ή φθηνότεροι, Παρόλα αυτά ο Opus εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή πρόταση σε προσιτή τιμή.

Ο BT-C3100 παρουσιάστηκε το 2014 και όπως όλοι οι νέοι φορτιστές είχε αρκετά προβλήματα (θυμηθείτε τη v1 του Nitecore που αποσύρθηκε σχεδόν αμέσως). Η τελευταία έκδοση V2.2. έχει διορθώσει τα προβλήματα υπερφόρτισης, λανθασμένων ενδείξεων, θορυβώδους ανεμιστήρα κλπ. και είναι εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη.


P1010003_zpsdgkgaenr.jpg

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ο φορτιστής, τροφοδοτικό και οδηγίες χρήσης.

Με μια ματιά:
Υποστηριζόμενες μπαταρίες: Li-ion 4.2V, NiMH, NiCd. Πιθανόν Li-ion 4.35V, LiFePO4 3.6V (δεν ελέγχθηκαν)
Υποστηριζόμενα μεγέθη: AAA, AA, C, 10440, 14500, 14650, 16340, 18350, 18500, 18650, 26500, 26650
Ρεύματα φόρτισης: 200, 300, 500, 700, 1000, 1500, 2000 mA
Ρεύματα εκφόρτισης: 200, 300, 500, 700, 1000 mA


P1010009_zpswxjbhhvk.jpg
Η διαστάσεις του είναι 15Χ10Χ4.5 εκατοστά και το βάρος του 236gr χωρίς τον φορτιστή. Είναι πιο ογκώδης από άλλους φορτιστές αλλά όχι υπερβολικά. Τα πλαστικά είναι πολύ καλής ποιότητας, τα ελατήρια επίσης και κάθονται σε μεταλλικές ράγες. Από κάτω υπάρχουν γρίλιες αερισμού και οι προβλεπόμενες σημάνσεις ασφάλειας.P1010011_zps119sgcvg.jpg
Στο πίσω μέρος βρίσκεται ο ανεμιστήρας. Είναι μεταβλητής ταχύτητας, δηλαδή γυρνάει πιο γρήγορα όσο ανεβαίνει ή θερμοκρασία. Σε απλές συνθήκες φόρτισης δεν ανοίγει καθόλου. Θα λειτουργεί στα μέγιστα όταν αποφορτίζουμε 4 μπαταρίες.
Επειδή το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό 12V θα δουλέψει θεωρητικά σε αναπτήρα αυτοκινήτου. Στη συσκευασία δεν δίνεται πάντως αντίστοιχο καλώδιο και δεν το έχω δοκιμάσει.


P1010006_zpsmrgo6utr.jpg
Το τροφοδοτικό είναι πολύ καλής ποιότητας με επαρκή δύναμη στα 3Α. Ακόμα κι όταν αποφόρτιζα 4 μπαταρίες στο 1Α δεν έπεσε καθόλου η τάση των 12V. Δεν είδα κάποια διαφορά προς το καλύτερο στη φόρτιση/αποφόρτιση ή τις μετρήσεις όταν σύνδεσα ένα πολύ δυνατότερο τροφοδοτικό πάγκου.P1010019_zpsnppgtevz.jpg

Ο αριθμός της έκδοσης ανάβει για 1sec μόλις συνδέσουμε τον Opus στο ρεύμα. Η οθόνη έχει πολύ καλή ευκρίνεια και οπίσθιο φωτισμό όταν πατάμε κάποιο κουμπί που σβήνει μετά από 30sec αδράνειας.dipswitch_zpswkjnx1jy.jpg

Μέσα στον φορτιστή υπάρχει ένας μικροδιακόπτης με τις επιλογές 3.7V - 4.35V - 4.2V. Η προεπιλεγμένη θέση είναι 4.2V. Θεωρητικά λοιπόν μπορούμε να φορτίσουμε μπαταρίες Li-ion στα 4.35V και LiFePO4 στα 3.7V. Το manual δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Σύμφωνα με την Opus ο διακόπτης κρύφτηκε εσωτερικά γιατί επηρεάζει όλες τις φορτίσεις. Αν δηλαδή τον γυρίσουμε στα 4.35V τότε όλες οι μπαταρίες μας θα φορτίζονται σ' αυτά τα volt κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν δεν έχουμε κατάλληλες μπαταρίες. Δεν δοκίμασα αυτή τη δυνατότητα.P1010020_zpszfi1odgc.jpg

Υπάρχουν 5 τρόποι λειτουργίας

Charge: Φορτίζει μπαταρίες Li-ion και NiMH. To προεπιλεγμένο ρεύμα είναι 500mA αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε σε 200, 300, 500, 700, 1000 mA. Αν χρησιμοποιούμε μόνο τις ακριανές θέσεις τότε μπορούμε να ανέβουμε στα 1500 και 2000mA. Όταν τελειώσει η φόρτιση, οι μπαταρίες NiMH εξακολουθούν να φορτίζονται με trickle charge 10mA. Στις Li-ion δεν υπάρχει trickle charge και η φόρτιση σταματάει εντελώς (αυτό είναι πολύ καλό). Λόγω των εσωτερικών αντιστάσεων του φορτιστή θα αρχίσουν να αποφορτίζονται με 4.1mA. Αν αποφορτιστούν κάτω από 4.10V ξεκινάει νέα φόρτιση.

Discharge: Αποφορτίζει τις Li-ion στα 2.8V και τις NiMH στα 0.9V. Προεπιλεγμένο ρεύμα εκφόρτισης είναι τα 500mA αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε σε 200, 300, 500, 700 mA για όλες τις μπαταρίες και 1000mA μόνο για τις Li-ion. Πολύ χρήσιμη δυνατότητα για να ελέγξουμε τη χωρητικότητα (mAh) των μπαταριών μας. Μ' αυτό τον τρόπο επίσης μπορούμε να αποφορτίσουμε κατά 50% τις μπαταρίες μας για μακρόχρονη φύλαξη. Μετά το πέρας της αποφόρτισης οι μπαταρίες φορτίζονται αυτόματα με trickle charge ώστε να μην αποφορτιστούν περισσότερο.

Discharge Refresh: Η μπαταρία φορτίζεται πρώτα πλήρως και μετά αποφορτίζεται/φορτίζεται 3 φορές. Χρήσιμη δυνατότητα σε μπαταρίες NiMH που έχουν παρουσιάσει προβλήματα μνήμης και υπάρχει πιθανότητα να επαναφερθεί η πλήρης χωρητικότητά τους. Στο τέλος του κύκλου μπορούμε να ελέγξουμε τη χωρητικότητα σε mAh. Δυστυχώς το ρεύμα που θα επιλέξουμε θα είναι το ίδιο τόσο για την φόρτιση όσο και για την εκφόρτιση. Επίσης δεν υπάρχει διάστημα ξεκούρασης. Μόλις σταματήσει η φόρτιση ξεκινάει η εκφόρτιση και το αντίθετο.

Charge Test: Ελέγχει τη χωρητικότητα σε mAh της μπαταρίας. Πρώτα τη φορτίζει πλήρως και μετά την αποφορτίζει/φορτίζει και μας δείχνει τα αποτελέσματα. Αν η χωρητικότητα που θα μας δείξει είναι αρκετά χαμηλότερη από τις προδιαγραφές της μπαταρίας τότε μάλλον είναι καιρός να την αποσύρουμε.

Quick Test: Ελέγχει την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας. Πολύ χρήσιμη δυνατότητα για να δούμε πόσο ταλαιπωρημένες είναι οι μπαταρίες μας. Στη λειτουργία αυτή μπορούμε να ελέγξουμε και απλές μπαταρίες, όχι μόνο επαναφορτιζόμενες. Επειδή μιλάμε για πολύ μικρές mΩ αντιστάσεις, οι επαναλαμβανόμενες μετρήσεις θα έχουν κάποια απόκλιση. Επίσης θα έχουν απόκλιση από slot σε slot και ανάλογα με την καθαρότητα των επαφών. Καλό είναι να τις μετράμε μερικές φορές και να βγάζουμε το μέσο όρο. Στις 18350 έχουμε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα αν πατάμε ελαφρά το ελατήριο με το χέρι για να βοηθήσουμε την αγωγιμότητα. Από τις μετρήσεις πρέπει να αφαιρέσουμε την εσωτερική αντίσταση του φορτιστή που είναι περίπου 30mΩ. Στην πράξη τα αποτελέσματα έχουν ικανοποιητική ακρίβεια. Στο βίντεο θα δείτε ότι μετράω την Efest Purple 18650 στα 23mΩ και το

Please Login or Register to see this Hidden Content

στα 21mΩ. Η AW 18350 800mAh μετρήθηκε στα 46mΩ ενώ το

Please Login or Register to see this Hidden Content

τη μέτρησε στα 39mΩ.

Πληροφορίες οθόνης
Με το πλήκτρο DISPLAY μπορούμε να εμφανίσουμε σε όλους τους τρόπους λειτουργίας:
- Τα mA φόρτισης/εκφόρτισης
- Την τάση της μπαταρίας
- Τη χωρητικότητα σε mAh
- Το χρόνο που έχει παρέλθει από την εκκίνηση της λειτουργίαςΕίναι ευέλικτος όπως φαίνεται στο βίντεο. Κάθε κανάλι δουλεύει ανεξάρτητα και μπορούμε να τοποθετήσουμε ταυτόχρονα μπαταρίες διαφορετικής χημείας και μεγεθών. Σε κάθε κανάλι μπορούμε να επιλέξουμε όποια λειτουργία θέλουμε, κάποια να φορτίζουν, αποφορτίζουν ή να μετράνε. Τέλος μπορούμε να επιλέξουμε ανεξάρτητα τις πληροφορίες που θα δείχνει σε κάθε κανάλι. Σε άλλα να βλέπουμε τα volt, σε άλλα τα mA κλπ.


Capacity%20test_zpsd4yv1n0u.jpg

Οι μετρήσεις χωρητικότητας είναι αρκετά αξιόπιστες. Στον παραπάνω πίνακα είναι μερικά ενδεικτικά αποτελέσματα που έδωσε ο Opus για κάποιες μπαταρίες στη λειτουργία Charge Test. Στην τελευταία στήλη είναι οι χωρητικότητες που δίνει το

Please Login or Register to see this Hidden Content

για τις ίδιες μπαταρίες.

Το dampfakkus δίνει για την

Please Login or Register to see this Hidden Content

2352mAh (και για την

Please Login or Register to see this Hidden Content

που είναι ίδια μπαταρία 2269mAh).
Είχα γράψει στο φόρουμ (πριν ακόμη πάρω τον Opus) ότι δεν συμφωνώ με το dampfakkus που βγάζει χειρότερη την AW 18350-800  από την AW 18350-700 κι εδώ ο Opus με επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Το dampfakkus γράφει βέβαια ότι οι μετρήσεις της 800άρας στηρίζονται μόνο σε 1 δείγμα.

Στη χρήση
Σίγουρα δεν είναι τόσο αθόρυβος όσο ένας Nitecore που δεν έχει ανεμιστήρα αλλά δεν είναι πιο θορυβώδης από ένα PC.

Είναι ο πρώτος φορτιστής που εμπιστεύομαι μπαταρίες το βράδυ χωρίς παρακολούθηση. Υπάρχει ένας αισθητήρας κάτω από κάθε μπαταρία. Αν η θερμοκρασία μιας μπαταρίας ανέβει πάνω από 40οC μπαίνει σε λειτουργία ο ανεμιστήρας. Αν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 60οC τότε σταματάει οποιαδήποτε λειτουργία σε όλα τα slot. Όταν η θερμοκρασία πέσει ξανά στους 40οC οι λειτουργίες συνεχίζουν ξανά. Υπάρχει επίσης ακόμα ένας αισθητήρας στην πλακέτα που διακόπτει τη λειτουργία αν ανέβει η εσωτερική θερμοκρασία του φορτιστή.

Η ακρίβεια είναι πολύ καλή αλλά όχι άριστη. Μου φορτίζει τις μπαταρίας στα 4.19-4.20V. Το ενσωματωμένο βολτόμετρο έχει σφάλμα 0.02V περίπου πάνω από τα 4V και λιγότερο ή καθόλου παρακάτω. Η ακρίβεια του βολτόμετρου δεν πρέπει να συγχέεται με την ακρίβεια φόρτισης. Επηρεάζει μόνο τα βολτ που μας δείχνει στην μέτρηση της μπαταρίας. Οι μπαταρίες σε ηρεμία μετά τη φόρτιση είναι 4.16-4.18V ανάλογα με την παλαιότητά τους που θεωρώ πολύ καλό και αυξάνει τη μακροζωία τους.

Θα ήθελα να έχει δυνατότητα αποφόρτισης μεγαλύτερη των 1000mA αλλά τότε θα ανέβαινε και το κόστος. Θα ήθελα επίσης να υπάρχει ξεχωριστή ρύθμιση για ρεύματα φόρτισης/εκφόρτισης στις λειτουργίες Discharge Refresh και Charge Test.

Τα 4 κανάλια είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους. Η μέγιστη διαφορά που μέτρησα μεταξύ των καναλιών σε φορτίσεις/αποφορτίσεις είναι 0.8%.

Είναι σχετικά απλός στη χρήση για την πληθώρα λειτουργιών που προσφέρει. Οι δυνατότητές του είναι εντυπωσιακές για την τιμή του. Τον χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν 3 χρόνια (πάντα στο ρεύμα) χωρίς να παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εν ολίγοις τον θεωρώ εξαιρετικό για τα λεφτά που ζητάει. Η τιμή του είναι παραπλήσια με του Nitecore D4 αλλά οι δυνατότητες του πολύ περισσότερες.


 • Μου αρέσει (+) x 11
 • Χρήσιμο (+) x 3

#2
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.549 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

Πραγματικά πολύ καλός φορτιστής. :ok:

Τον έχω αρκετό καιρό και δουλεύει απροβλημάτιστα.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει έναν αξιόπιστο φορτιστή με πολλές δυνατότητες και γρήγορη φόρτιση ακόμη και τεσσάρων μπαταριών.

Γιώργο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

ευχαριστούμε για την πολύ ωραία παρουσίαση. :respect:


 • Μου αρέσει (+) x 1

#3
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.313 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Το πρώτο προϊόν που πήρα παράλληλα με το πρώτο μου mod πριν από 2 χρόνια.

Εξαιρετικός φορτιστής που δουλεύει καθημερινά και απροβλημάτιστα από τότε, φορτίζοντας όλες τις μπαταρίες μου και όχι μόνο τις 18650.

Τον προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει ένα πολύ καλό φορτιστή με αρκετές δικλείδες ασφαλείας και αξιόπιστο.

Καταπληκτική παρουσίαση που καλύπτει τα πάντα.

Γιώργο :thankyouyellow: :urock:


 • Μου αρέσει (+) x 2

#4
OFFLINE   demisgr

demisgr

  Advanced Tech Serv

 • Administrators
 • 909 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Ντέμης
 • ΠεριοχήΠειραιάς
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun Prime με Smoant Cylon TC 218 W
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:IT Systems & Server Administrator.

Άψογη παρουσίαση που με έπεισε να προβώ στην αγορά του πολύ σύντομα ! Λεπτομερέστατη παρουσίαση και συνοδευόμενη με ένα βίντεο που λύνει όλες τις απορίες.

Ένας φορτιστής/αναλυτής μπαταριών ο οποίος έρχεται με τροφοδοτικό σε προσιτή τιμή.

Σε ευχαριστούμε @

Please Login or Register to see this Hidden Content

! :ok:


 • Συμφωνώ! (+) x 2
 • Μου αρέσει (+) x 1

#5
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Πραγματοποιήθηκε δοκιμη των δυνατοτήτων του, ειναι εξαιρετικός φορτιστης, πολυ καλη απαγωγη θερμοτητας, το ανεμιστηρακι ψυξης σχεδον αθορυβο οταν ενεργοποιηθει. 


 • Συμφωνώ! (+) x 2
 • Χρήσιμο (+) x 1

#6
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Γιώργο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

καλημέρα και καλό Σ/Κ. Πολύ ωραία και κατατοπιστική παρουσίαση. Μια απορία: αναφέρεις στην αρχή ότι "Σήμερα βέβαια κυκλοφορούν αρκετοί πλέον φορτιστές/αναλυτές ακριβότεροι ή φθηνότεροι". Ακριβότερους (και για ποιό λόγο) ποιούς έχεις (αν έχεις) υπόψη σου; Έχω έναν NITECORE D4 και επειδή θέλω έναν 2ο  (κάποιος θα μετακομίσει) ψάχνω μπας κι έχει κάποιος κάποια ενδιαφέρουσα ιδέα (πχ να φορτίζει και την μπαταρία του F16 που έχω στο αεροδρόμιό μου), Σοβαρά τώρα, έχεις κάτι πιό "επαγγελματικό" να προτείνεις; πχ XTAR VP4 Plus Dragon, XTAR VC4 ή να πάρω έναν ίδιο;


 • Χρήσιμο (+) x 1
 • Μου αρέσει (+) x 1

#7
OFFLINE   camber

camber

  Member

 • VF Members
 • 102 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Γιώργος
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη

Πολλούς θα μπορούσα να σου προτείνω Δημήτρη @

Please Login or Register to see this Hidden Content

αλλά κανένας δεν πληρεί τα κριτήρια που είχες θέσει

Please Login or Register to see this Hidden Content

O VP4 Plus Dragon που αναφέρεις είναι πολύ καλός αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αξίζει τα πολλά παραπάνω χρήματα που ζητάει από τον Opus.

Σαν κορυφή (αυτή τη στιγμή) θεωρώ τον SkyRC MC3000 που είναι βέβαια πολύ ακριβότερος από όλους τους άλλους. Δεν είναι για τον απλό χρήστη αλλά ο ενθουσιώδης χομπίστας θα βρεθεί σε παράδεισο.

Σε σχέση με τον Dragon μπορεί να φορτίσει πολύ γρηγορότερα (4 μπαταρίες με 3Α ενώ ο Dragon με 1Α). Μπορεί επίσης να αποφορτίσει 1 μπαταρία με 2Α ενώ ο Dragon με 0.5Α κι έτσι είναι πιο πιθανό να ανακαλύψουμε κάποιες προβληματικές μπαταρίες.

Εκτός των άλλων συνδέεται με PC ή κινητά και μπορεί να προγραμματισθεί πλήρως. Φαντάσου ότι μπορείς να ρυθμίσεις ακόμη και σε ποια θερμοκρασία θα ανοίγει ο εσωτερικός ανεμιστήρας.


 • Χρήσιμο (+) x 3
 • Μου αρέσει (+) x 2

#8
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Σ' ευχαριστώ Γιώργο, το έψαξα λίγο και φαίνεται ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Στο 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 φαίνεται ότι στην κατάταξη έχει:

 1. SkyRC MC3000
 2. Opus BT C3100
 3. LiitoKala Lii-500
 4. SkyRC NC2600 και
 5. Maha Powerex MH-C9000

 


 • Μου αρέσει (+) x 3
 • Χρήσιμο (+) x 1

#9
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Αναμενω για δευτερο τον liitokala 500,θα επανερθω με νεότερα


 • Μου αρέσει (+) x 3

#10
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Περιμένουμε...


 • Συμφωνώ! (+) x 2

#11
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης

Δοκιμαστηκε και ο liitokala 500 σε ολες τι δυνατότητες του επιτυχως. Αξίζει σιγουρα σαν δευτερη επιλογη μετα τον opus bt-c3100 v2.2.

Για οποιον δεν τον ενδιαφερει ο opus, προτεινεται μεσα στις καλυτερες επιλογες. Υπαρχει στην Ελληνικη αγορα σε πολυ καλη προσιτη τιμη.

(Και o nitecore νεα εκδοση καλος, αλλα πολυ πιο αργος αν φορτιζουμε ταυτοχρονα 3 ή 4 μπαταριες) 


 • Χρήσιμο (+) x 4
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#12
OFFLINE   Scorpion

Scorpion

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 614 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Kwstas
 • ΠεριοχήAthens North
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun V5 - Asmodus Minikin Reborn

Οι ανάγκες μου σε ρεύματα άλλαξαν από τον καιρό που ξεκίνησα τον ατμό με το Nautilus

Από μπαταρίες καλά πάμε  :twothumbs: 

4 Panasonic που ακόμα χρησιμοποιούνται στα χαλαρά στησίματα (Που είναι και τα περισσότερα)

8 VTC6 παντρεμένες (Ακολούθησε γλέντι με ψητά και κλαρίνα) :jumping_smiley26:

 

Μόνιμο πρόβλημα ο φορτιστής μου Nitecore I2 με 2 slot να φορτίζει διαρκώς και το καλοκαίρι

να κοντεύει να πιάσει φωτιά  :barbecue:

 

Έτσι αποφασίστηκε η αγορά καινούργιου φορτιστή

Για την αγορά με βοήθησε πολύ η παρουσίαση του Γιώργου  @

Please Login or Register to see this Hidden Content

Αλλά και οι γνώμες των υπολοίπων της παρέας που τον έχουν

 

Ο τρόπος λειτουργίας του φορτιστή στην παρουσίαση του Γιώργου εκτυπώθηκε

Είναι ότι καλύτερο για να διαβάσει κάποιος και να καταλάβει τη λειτουργία του και στα Ελληνικά

Τις όποιες μικρές απορίες αν υπάρχουν τις λύνει το video

 

Ο φορτιστής είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Γιώργος

Τίποτα λιγότερο Τίποτα περισσότερο

 

Ζεστάθηκε λίγο κάνοντας και στα 4 slot Discharge / Refresh

Είναι το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις τον πήρα σε όλες μου τις μπαταρίες

Μετά ακολούθησε μέτρηση εσωτερικής αντίστασης

Δεν ξέρω αν τα έκανα με τη σωστή σειρά

 

Τον έχω λίγες μέρες και μέχρι στιγμής δείχνει άψογος :uup:

 

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

  112,69K   11 Αριθμός λήψεων


 • Μου αρέσει (+) x 7
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#13
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Πριν λίγο παράγγειλα τον XTAR VP4 PLUS "DRAGON" με προσωπική προσφορά "χώμα". Σκεφτόμουν τον SkyRC MC-3000 αλλά διαβάζοντας τις προδιαγραφές και τις (απίστευτες) δυνατότητές του συνειδητοποίησα ότι δεν θα τις χρησιμοποιούσα πάνω από 30-40% οπότε τζάμπα τα λεφτά  :)


 • Μου αρέσει (+) x 3

#14
OFFLINE   Scorpion

Scorpion

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 614 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Kwstas
 • ΠεριοχήAthens North
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun V5 - Asmodus Minikin Reborn

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Μεγιά ο Δράκος :)


 • Μου αρέσει (+) x 1

#15
OFFLINE   katehaki

katehaki

  Newbie

 • Members
 • 4 Δημοσιεύσεις
Τον έχω 3 χρόνια και δεν μου εχει περάσει από το μυαλό να τον αντικαταστήσω. Σε όλους τους φίλους μου λέω να πάρουν αυτόν για καλό φορτιστή. Έχω δουλέψει και με nitecore και με xtar αλλά δεν υπάρχει σύγκριση...
 • Συμφωνώ! (+) x 3
 • Μου αρέσει (+) x 1

#16
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης
Τον αντικατεστησα,μετα απο μερικους μηνες χρησης ακουγοταν εντονα το ανεμιστηρακι.
 • Χρήσιμο (+) x 3

#17
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.549 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Παναγιώτη, υπάρχει

Please Login or Register to see this Hidden Content

    1490558678443176889.jpg

 

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις ολόκληρο τον φορτιστή.

 

Επίσης με ένα σπρέι επαφών πολλές φορές διορθώνει το θέμα με τον θόρυβο. ;)

 

Στο παρακάτω βιντεάκι ο Ρώσος το αλλάζει πανεύκολα μιας και η σύνδεσή του με την πλακέτα γίνεται με κλιπ, χωρίς κολλήσεις και φασαρίες.

 


 • Χρήσιμο (+) x 6
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#18
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.313 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Μάκη το θέμα είναι πόσο εύκολα βρίσκεις ένα τέτοιο ανεμιστηράκι που να είναι και αθόρυβο.#19
OFFLINE   Mak

Mak

  Mak

 • Members
 • 243 Δημοσιεύσεις

το πλακωσα με wd40 και εστρωσε....


 • Χρήσιμο (+) x 1
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#20
OFFLINE   Διηνεκης

Διηνεκης

  Advanced Member

 • VF Members
 • 243 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Παναγιώτης
Το γνωριζα και σας ευχαριστώ, ειχα αλλον σε ετοιμοτητα (litokala), δεν ειχα διαθεση να ασχοληθω.
 • Χρήσιμο (+) x 1
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη