Δημητρη - Μανο νομιζα οτι ειχε να κανει με θεμα χρονου ωριμανσης και μονο ωστε να μη περιμενω το μηνα που τα αφηνω.
Καμια διαφορα ε?
Δημητρη - Μανο νομιζα οτι ειχε να κανει με θεμα χρονου ωριμανσης και μονο ωστε να μη περιμενω το μηνα που τα αφηνω.
Καμια διαφορα ε?
Γιάννη ως προς την ωρίμανση δεν πιστεύω πως κάνει κάποια διαφορά. Το μήνα δεν τον γλυτώνεις σε καπνικά-κρέμες κλπ.
Και μιας και βλεπω να κατεεις το θεμα συντεχνε οταν λες να ψαξω τα χαρακτηριστικα του τι εννοεις?
Για μια 'νορμαλ' χρηση (δεν ξερω αν ειναι σωστος ο χαρακτηρισμος) τι πρεπει να ψαξω?
Ας το θεσω μαλλον καλυτερα:
Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα μετριο μηχανημα? (διοτι στα οικονομικα κυβικα που κυμαινομαι δεν νομιζω να βρω καλο μηχανημα .Οπως καταλαβες ψιλοακολουθω την λογικη οτι πληρωνεις περνεις αν και δεν ισχυει παντα)
Τη Κυριακή το πρω'ί' χάζευα μια εκπομπή στην ΕΡΤ1. Είχαν ενα θέμα με πειράματα φυσικής για παιδιά. Κάποια στιγμή βλέπω να έχει εναν γυάλινο δοχείο-σωλήνα με κάτι σαν προπέλα στη βάση και μια μανιβέλα.
Γεμίζει νερό το δοχείο, αρχίζει να γυρνά τη μανιβέλα και η προπέλα δημιουργούσε στρόβιλο, ακριβώς όπως οι μαγνητικοί αναδευτήρες. 'Ωπα λέω εδώ είμαστε.
'Άρχισε το ψάξιμο στο internet και κατέληξα εδώ:
Κυκλοφορούν διάφορες μάρκες. Ο συγκεκριμένος φαίνεται χωρίς πολύ δυνατό μοτερ, και δεν δημιουργεί αναταράξεις, ούτε φυσαλίδες. Πολύ πιο φθηνοί σε σχέση με μαγνητικές καταστάσεις.
Κοίταξα σε e-shop & jumbo αλλά δε βρήκα κάτι παρόμοιο. Επομένως μποτεί να παραγγελθεί απο εξωτερικό (ebay,amazon,alibaba etc)
@
Μάνο λόγω εργαστηριακού εξοπλισμού που έχει η γυναίκα μου έχω δοκιμάσει (όταν έλειπε) και αναδευτήρα και ομογενοποιητή με διάφορα στελέχη. Η διαφορά με την ανάδευση στο χέρι ήταν για μένα ανύπαρκτη, οπότε πολύ φασαρία για το τίποτα
Και μιας και βλεπω να κατεεις το θεμα συντεχνε οταν λες να ψαξω τα χαρακτηριστικα του τι εννοεις?
Για μια 'νορμαλ' χρηση (δεν ξερω αν ειναι σωστος ο χαρακτηρισμος) τι πρεπει να ψαξω?
Ας το θεσω μαλλον καλυτερα:
Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα μετριο μηχανημα? (διοτι στα οικονομικα κυβικα που κυμαινομαι δεν νομιζω να βρω καλο μηχανημα
.Οπως καταλαβες ψιλοακολουθω την λογικη οτι πληρωνεις περνεις αν και δεν ισχυει παντα)
Γιάννη δεν κατέω και πολλά για το θέμα αλλά από αυτά που έχω δει κατά καιρούς θα πρέπει να δεις αν θα δουλεύει σωστά (αν θα έχει τη "δύναμη") να αναδεύει την ποσότητα υγρού που θέλεις. Τώρα πως το ελέγχουμε αυτό δεν ξέρω. Ίσως κάποιος φίλος που κατέει να μας δώσει τα φώτα του.
Ψιλοκαταλαβα Μανο.
Να δω την 'ιπποδυναμη' του εργαλειου ωστε σε πολλα ml να μπορει να περιστρεφει τον μαγνητη ωστε να δημιουργει δυνη.
Οι ποσοτητες που φτιαχνω ειναι απο 100ml μεχρι 250ml το πολυ.
Θα την βρω την ακρη ευχαριστω!!!
Γιάννη ο Μάκης @
και ο Νικόλας @ έχουν φτιάξει μαγνητικούς αναδευτήρες.Πιθανών να μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες αν πιάνουν τα χέρια σου και θες να δοκιμάσεις.
Θα τους κανω μια νυξη καποια στιγμη και βλεπω!!!!
Ευχαριστω!!!
@
Γιάννη έχω φτιάξει μέχρι στιγμής 3 μαγνητικούς αναδευτήρες.
Ο τελευταίος και πιο πετυχημένος είναι αυτός που έφτιαξα πάνω σε ένα τροφοδοτικό σταθεροποιημένο 5Α ρυθμιζόμενης τάσης από 1 έως 18Volt δικής μου κατασκευής.
Αυτό μπορώ να πω ότι δουλεύει πολύ καλά και αναδεύει άνετα μέχρι 250ml που το δοκίμασα.
Σίγουρα αναδεύει και παραπάνω, αλλά το δοχείο ζέσεως παίρνει μέχρι 250ml.
98,46K 5 Αριθμός λήψεων
Οι προηγούμενες προσπάθειές μου είχαν ανεμιστηράκι σχετικά αδύναμο 0,4Α και τροφοδοτικά από παλιούς Η/Υ.
Τους ροοστάτες τους έφτιαξα μόνος μου με υλικά που προμηθεύτηκα από καταστήματα ηλεκτρονικών.
Ανάδευαν μεν αλλά μικρές ποσότητες δε (έως 100ml το πολύ).
Το πρόβλημα το εντόπισα στα ανεμιστηράκια που χρησιμοποίησα από παλιούς Η/Υ (0,5Α) αλλά και στο τροφοδοτικό το οποίο πρέπει να έχει την δύναμη να ανταπεξέλθει στα ζόρια.
Τα εν λόγω ανεμιστηράκια αυτά (των Η/Υ) έχουν πολύ τζόγο, με αποτέλεσμα όταν κολληθεί ο μαγνήτης πάνω τους να έλκεται από το τεφλόν μαγνητάκι που είναι μέσα στο δοχείο ανάδευσης και να φρενάρουν.
Στην παρακάτω φωτό φαίνεται μία τυπική διάταξη μιας πολύ απλής κατασκευής που βρήκα στο διαδίκτυο για να καταλάβεις τί εννοώ.
240,11K 5 Αριθμός λήψεων
Όσο για το κύκλωμα ελέγχου των στροφών υπάρχει σχέδιο του ηλεκτρονικού κυκλώματος που αν πιάνουν τα χέρια σου, τα υλικά κοστίζουν αρκετά φθηνά.
Επίσης υπάρχουν και στο ebay έτοιμοι ροοστάτες πολλοί φθηνοί.
Για ότι βοήθεια χρειαστείς και πριν κάνεις κάποια κίνηση, ρώτα ελεύθερα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να αναλάβω να φτιάξω κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει στο 100% και αυτό γιατί όλο το σύστημα βασίζεται σε πατέντα και υλικά που βρίσκουμε σε παλιούς H/Y, σε συρτάρια και καταστήματα χωρίς εγγύηση καλής λειτουργίας.
Μπραβο Μακη @
συγχαρητηρια πολλη ωραιες κατασκευεςΑν δεν αφησεις να παρει τον χρονο του ( Ωριμανση ) !!!!
Makis66
Παλιά φεύγοντας από server room κάποιας μεγάλης λογιστικής εταιρίας με φίλο που ήταν admin
εκεί και ενώ καθόμασταν ο ένας δίπλα στον άλλο η συνεννόηση μας ήταν αδύνατη
Ο θόρυβος των ανεμιστήρων ήταν η αιτία
Τότε έμαθα για τους πλέον ισχυρούς ανεμιστήρες με πολλά cfm + rpm Τους DELTA
Για όσους ψάχνουν κάτι τέτοιο
Αν πάντως έμπαινα στη διαδικασία να στρίψω μαγνήτη πάνω σε fan
Τότε θα προτιμούσα 220V με voltage regulator
Με τον μαγνήτη υπερυψωμένο από το κέντρο του ανεμιστήρα με αλουμινένιο αποστάτη
Γιατι 220V ? Ροπές
Για όσους θέλουν κάτι έτοιμο
το επόμενο ερώτημα είναι πόσα amper δίνει...αλλά δέν κατάφερα να πάρω μέτρηση..όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει:
σε όποια τρύπα και να βάλω το κοκκινο βύσμα του πολύμετρου το τροφοδοτικό σταματάει..οπότε δέν μπορώ να πάρω μέτρηση,για να ξαναπάρει μπροστά πρέπει να το βγάλω απο την πρίζα και να το ξανάβαλω ανοιγοκλείνοντας και τον διακόπτη
Από τις λίγες γνώσεις μου να σου πω ότι
Α μετράμε από τα πολλά στα λίγα ΠΑΝΤΑ
Άρα ξεκινάμε μεταφέροντας το κόκκινο βύσμα από τα ma στα A
Στο δικό σου όργανο εκεί που γράφει 10 A με κόκκινο
Αν εκεί δεν έχεις ένδειξη κατεβαίνεις σιγά σιγά κλίμακα
Και όπως γράφει ο Πάρις @
σε σειρά μέτρηση A
@
Με αυτόν τον τρόπο κάνεις φυγοκέντριση και όχι ανάδευση Βασίλη.
Είστε σίγουροι πως είμαστε σε Φόρουμ ατμιστών???
Γιατί πού είμαστε, σε forum φυγοκεντριστών;
Πληροφοριακά και μόνο, επειδή το ανακάτεμα με το χέρι και βαρετό είναι και επικίνδυνο να μην γίνει σωστά το ανακάτεμα, αλλά και οι μαγνητικοί αναδευτήρες είναι σχετικά ακριβοί, αγόρασα με 7 ευρώ μηχάνημα φραπέ, ηλεκτρικό χεριού.
Είναι μικρά watt, μόλις 15. Να φανταστείτε σε 100ml υγρού VG70/PG30, βυθισμένο μέσα, ψιλο-βουλώνει το μοτέρ του, αλλά τουλάχιστον συνεχίζει να δουλεύει, αν και όχι στις μέγιστες στροφές.
Παρατήρησα οτι εαν το έχει βυθισμένο τόσο ώστε να είναι κάτω απο το 50% του ύψους του υγρού, δεν δημιουργείται η παραμικρή φυσαλίδα.
Έξυπνο αν μη τι άλλο:
Μαγνητάκια σε μορφή που να μην μολύνουν το υγρό που βρίσκουμε;
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη