Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ. Δώστε προσοχή στην σωστή αναγραφή του email σας στην εγγραφή σας γιατί σε αυτό θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης. Αν δεν λάβετε email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και στα spam σας.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Χειροποίητα Mod από Stabwood

mod stabwood χειροποίητο κατασκευή σταθεροποιημένο ξύλο

 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
4 απαντήσεις στο θέμα

#1
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Χειροποίητα Mod από Stabwood

 

To stabwood (stabilized wood) ή σταθεροποιημένο ξύλο, είναι το πιό συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για την κατασκευή χειροποίητων mod.  Πλεονεκτεί από το κοινό ξύλο γιατί είναι σχεδόν αδιάβροχο, δεν αλλάζει σχήμα με τις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας και είναι δυνατή η σχετικά εύκολη επεξεργασία του. Επειδή εξακολουθεί να έχει πόρους, χρειάζεται κάποια στοιχειώδη συντήρηση με προϊόντα συντήρησης ξύλου. Κυκλοφοράει σε διάφορες εκδοχές χρώματος, υφής και υλικών και η μοναδικότητα του καθενός τα κάνει αντικείμενο πόθου για πολλούς ατμιστές. Ο συνδυασμός του κόστους των υλικών και της επεξεργασίας τα κάνει αρκετά ακριβά και σίγουρα δεν απευθύνονται στο low end της αγοράς και πολλά ούτε στην μέση κατηγορία.

 
Κυκλοφοράει συνήθως σε παραλληλεπίπεδα κομμάτια και συνήθως είναι αρκετά ακριβό ανάλογα με το είδος, την πηγή προέλευσης και την ποιότητα επεξεργασίας. Θα σας αναφέρω τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αν και η διαμόρφωση του ξύλου στη συνέχεια είναι ένα άλλο θέμα…
 
Stabwood.png
 
 
Ανοίγω αυτό το θέμα για να γίνουν παρουσιάσεις των σχετικών mod που έχουμε, άσχετα αν έχουν απλή επένδυση ή αν είναι χειροποίητα και αν είναι μηχανικά, ημιμηχανικά ή ηλεκτρονικά, squonk ή όχι. Επειδή κρίνω σκόπιμη μιά εισαγωγή, γράφω τον τρόπο παρασκευής του stabwood για να έχουμε μια ιδέα για το τί μιλάμε.
 
Πώς σταθεροποιείται το ξύλο;
 
Το ξύλο είναι ένα συμβατικό υλικό που χρησιμοποιείται για κάθε τύπο κατασκευής και είναι γνωστό ότι είναι σταθερό, ισχυρό και ανθεκτικό.
Παρ' όλα αυτά, έχει επίσης τα όριά του και υπόκειται σε φθορά που προκαλεί το ερώτημα πώς να σταθεροποιηθεί το ξύλο για να διαρκεί περισσότερο. Η σταθεροποίηση του ξύλου είναι μια διαδικασία ενίσχυσης του ξύλου για μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή.
 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει η σταθεροποίηση, αλλά θα περιγράψω αυτή που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των mod (και όχι μόνο). Είναι μια διαδικασία που μπορεί να μάθει εύκολα οποιοσδήποτε.
 
Η εξοικείωση με τις διαδικασίες για τη σταθεροποίηση του ξύλου και τα βήματα που χρειάζονται μπορούν να διευκολύνουν τη μελλοντική χρήση τους.
 
Τί θα χρειαστείτε
 
01.jpg
 
 
Πριν σας δώσω τις διαδικασίες για το πώς να σταθεροποιήσετε το ξύλο, υπάρχουν απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο.
 
 • Προστατευτικά εργαλεία - ως προφύλαξη ασφαλείας, πρέπει να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, γάντια και μάσκα ενώ κάνετε αυτή τη διαδικασία.
 • Θάλαμος σταθεροποίησης κενού - μπορείτε να τον αγοράσετε σε οποιοδήποτε σχετικό κατάστημα ή μπορείτε επίσης να τον κάνετε μόνοι σας.
 • Ρητίνη - αυτή θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σταθεροποίησης.
 • Βαφή - αυτή είναι προαιρετική σε περίπτωση που θέλετε τα ακατέργαστα ξύλα να έχουν λίγο χρώμα και κατά προτίμηση σε υγρή μορφή.
 • Συμπιεστής αέρα - αυτός θα συνδεθεί στον θάλαμο σταθεροποίησης κενού.
 • Φούρνος - για τη διαδικασία ξήρανσης ή ψησίματος των ακατέργαστων τεμαχίων ξύλου. Αρκεί ένα κοινό μικρό φουρνάκι.
 • Φύλλο αλουμινίου - χρησιμοποιείται για τη συσκευασία των ακατέργαστων τεμαχίων ξύλου στην διαδικασία σκλήρυνσης ή ψησίματος.
Πώς να σταθεροποιήσετε το ξύλο: Η διαδικασία βήμα προς βήμα
 
Μόλις εξασφαλίσετε τα υλικά που χρειάζεστε, μπορείτε να προχωρήσετε τώρα στον παρακάτω απλό οδηγό.
 
1. Προετοιμάστε τα ξύλα
 
02.jpg
 
Κατά την προετοιμασία των ξύλων σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν πολλή υγρασία. Είναι καλύτερο εάν η περιεκτικότητα σε υγρασία του κάθε τεμαχίου είναι 10% ή λιγότερο.
 
Σε περίπτωση που η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι μεγαλύτερη από ό, τι απαιτείται, μπορείτε να τα αφήσετε σε έναν αφυγραντήρα τροφίμων για λίγες μέρες. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο στους 105οC για 24 ώρες πριν από τη διαδικασία σταθεροποίησης. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ανεξαρτήτως υγρασίας αφού είναι μάλλον απίθανο να έχετε σχετικό όργανο μέτρησης.
 
 

2. Σταθεροποίηση των ξύλων

 

03.jpg

 

 • Μέσα στο θάλαμο κενού, τοποθετήστε τα ακατέργαστα ξύλα σας.
 • Ρίξτε τη ρητίνη και βεβαιωθείτε ότι τα ακατέργαστα τεμάχια ξύλου σας είναι πλήρως βυθισμένα. Αν επιπλέουν χρησιμοποιήστε κάποιο βάρος. Μπορείτε να επιλέξετε να αναμείξετε βαφή με τη ρητίνη για να δώσετε στο ξύλο σας όπου υπάρχουν κενά κάποιο χρώμα.
 • Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στη σφράγιση του θαλάμου κενού. Στη συνέχεια, συνδέστε τις γραμμές κενού στην πηγή τους και ενεργοποιήστε το κενό. Θα παρατηρήσετε σχηματισμό αφρού μόλις λειτουργήσετε το κενό. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εξαγωγής αέρα από τα ακατέργαστα ξύλα. Ελέγξτε το κενό χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα. Συνεχίστε με αυτή τη διαδικασία μέχρι να παρατηρήσετε ότι το άφρισμα επιβραδύνθηκε ή σταμάτησε.
 • Στη συνέχεια αφήστε τα ακατέργαστα ξύλα σας να εμποτιστούν με ρητίνη για μια ώρα περίπου. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν η όλη διαδικασία σταθεροποίησης είναι επιτυχημένη με την αφαίρεση του βάρους που βάλατε στην αρχή. Εάν τα ακατέργαστα τεμάχια ξύλου επιπλέουν, η διαδικασία δεν είναι επιτυχής και πρέπει να αρχίσετε ξανά τη διαδικασία σταθεροποίησης. Από την άλλη πλευρά, αν είστε επιτυχείς σε αυτό το βήμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη λήψη των ακατέργαστων τεμαχίων ξύλου και να σκουπίσετε οποιαδήποτε περίσσεια ρητίνης.

 

3. Διαδικασία σκλήρυνσης
 
Επόμενο βήμα είναι να τυλίξετε τα ακατέργαστα τεμάχια ξύλου σε αλουμινόχαρτο και να τοποθετήστε κάθε τυλιγμένο ξύλο σε ένα φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 95οC.
 
Μικρότερα ακατέργαστα τεμάχια ξύλου χρειάζονται περίπου τριάντα λεπτά, ενώ μεγαλύτερα θα χρειαστούν περισσότερο. Ελέγξτε τα περιτυλίγματα ξύλου από καιρό σε καιρό για να δείτε αν η ρητίνη έχει κρυσταλλωθεί. Αν παρατηρήσετε ότι η ρητίνη είναι ακόμα υγρή, σημαίνει ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μόλις στεγνώσει η ρητίνη και σκληρύνει, βγάλτε τα ακατέργαστα ξύλα και αφήστε τα για περίπου 24 έως 48 ώρες στον ανοιχτό αέρα.
 
Για να δείτε πώς γίνεται αυτή η διαδικασία, παρακολουθήστε αυτό το 

Please Login or Register to see this Hidden Content

.
 
Σημειώσεις
 
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι σκλήρυνσης του ξύλου, όπως με διάφορα σκληρυντικά ξύλου, πάστας με άλατα ή Pentacryl που δεν χρησιμοποιούνται για τον σκοπό μας.
 
Δεν είναι όλα τα ξύλα κατάλληλα γι’ αυτή την διαδικασία. Γενικά πολύ σκληρά ή ελαιώδη ξύλα δεν χρησιμοποιούνται. Να έχουμε υπόψη ότι αν υπάρχουν μεγάλα κενά στο εσωτερικό του ξύλου δεν είναι δυνατό να γεμίσουν πλήρως με την ρητίνη σε επίπεδο diy.
 
Το κείμενο αποτελεί μετάφραση – απόδοση του αρχικού από τον

Please Login or Register to see this Hidden Content

.
 
 

 


 • Χρήσιμο (+) x 3
 • Μου αρέσει (+) x 2

#2
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.549 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Δημήτρη πολύ ωραίο και χρήσιμο αυτό το άρθρο και σε ευχαριστούμε που ασχολήθηκες. :thankyouyellow:

 

Πολλοί από μας δεν γνωρίζουμε την ακριβή διαδικασία.

 

Εμένα το μόνο που μου χρειάζεται (εκτός από μεράκι και επιδεξιότητα που είχα από ανέκαθεν :D ) και θέλει κάποια διαδικασία και πολύ προσοχή για να κατασκευαστεί είναι ο θάλαμος κενού αέρος.

 

Μετρητής υγρασίας υπάρχει μιας και το ξύλο το χρησιμοποιώ πολύ σε θέρμανση αλλά και σε κατασκευές που κάνω.

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

  400,28K   5 Αριθμός λήψεων

 

Σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές όπως εμένα θα βρει ενδιαφέρον και το παρακάτω βιντεάκι το οποίο χωρίς λόγια αλλά με ωραία μουσική και μέσα σε 7 λεπτά μας δείχνει όλη την διαδικασία επεξεργασίας του ξύλου μέχρι να γίνει ένα πανέμορφο Epoxy resin - stabilized wood εργαλείο

 

Κάτι παρόμοιο πρέπει να κάνουν και οι κατασκευαστές ξύλινων resin μοντς, μόνο που χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να σκαφτεί το ξύλο και εσωτερικά.

 

Σίγουρα η τιμή αυτών των μοντς είναι δικαιολογημένα υψηλή.

 


 • Χρήσιμο (+) x 3
 • Μου αρέσει (+) x 2

#3
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

Αξιοζηλευτες δημιουργιες για καποιον χομπιστα !!!!  :jumping-06:


 • Συμφωνώ! (+) x 4

#4
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Fuoco by MK Mods

 

Άντε, να σας παρουσιάσω το πρώτο απόκτημα που είχα σε stabwood. Ανήκει στην οικογένεια Fuoco του Ηλία Μαντζούρη (MK Mods) από Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικός επαγγελματίας, τεχνίτης και άνθρωπος.

 

  Fuoco-01-small.jpg  Fuoco-02-small.jpg

 

Είναι ένα τυπικό squonk mod με δοχείο 7,2ml από σιλικόνη. Η κατασκευή του είναι τέτοια που η εσωτερική τάπα σιλικόνης που έχει σε συνδυασμό με το μεταλλικό σωληνάκι, κάνει πολύ δύσκολο να έχεις διαρροή στην τοποθέτησή του.
 
Η υφή του ξύλου είναι τελείως λεία με βολικές καμπύλες στα πλαϊνά για το κράτημα.
Παίρνει μία μπαταρία 18650 από κάτω η οποία κλείνει με βιδωτή τάπα που έχει κενά για πιθανή εκτόνωση σε περίπτωση ατυχήματος. Το χρώμα του ατσάλινου σωλήνα της μπαταρίας μπορεί να είναι μαύρο ματ ή άβαφο.
 
Fuoco-03-small.jpg
 
Ο τριγωνικός διακόπτης βρίσκεται στο πάνω – πίσω μέρος, είναι και αυτός από ξύλο και ακολουθεί την καμπύλη του mod. Έχει καλή αίσθηση και πέρα από κάποια αρχικά κολλήματα όταν λιπάνθηκε με το υλικό συντήρησης του ξύλου δούλεψε άψογα.
 
Fuoco-04-small.jpg
 
Ο πόλος είναι πολύ καλής ποιότητας, σταθερός και στεγανός και παίρνει άνετα ατμοποιητή 24mm.
 
Πρόκειται για ημιμηχανικό mod με Dual MOSFET Bomber Pro I που μπαίνει σε θέση On με 3 click και Off με άλλα 3. Δεν είναι πολύ κοντά στο υγρό, αλλά παρά το ότι είναι μονωμένο δεν παύει να έχει το ρίσκο των MOSFET με το autofire και όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει.
 
Fuoco-05-small.jpg
 
Η συντήρησή του είναι εύκολη με τη χρήση ειδικής κρέμας για ξύλο κάθε 1-2 εβδομάδες.
 
Στο διάστημα των αρκετών μηνών που το χρησιμοποιώ, δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν βγάζει τα ρεύματα που θα έπρεπε. Δεν μέτρησα εσωτερική αντίσταση για να το τεκμηριώσω, ίσως το κάνω κάποια μέρα.
 
Το πακέτο περιλαμβάνει το mod, μία δερμάτινη χειροποίητη θήκη που έχει επέκταση για να χωράει και τον ατμοποιητή, ένα κουτάκι με κρέμα για το ξύλο, ένα πανί για το πέρασμα της κρέμας και το γυάλισμα, ένα drip tip από το ίδιο ξύλο και ένα δερμάτινο μπρελόκ με το logo MK.
 
Fuoco-06-small.jpg
 
Γιατί είπα στην αρχή ότι είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, τεχνίτης και άνθρωπος; Πέρα από το ότι με τον καιρό τον γνώρισα, η επικοινωνία για προβλήματα ήταν άψογη και σ’ ένα ατύχημα που συνέβη, η λύση ήταν τουλάχιστον εκπληκτική. Μου έπεσε από μισό μέτρο και βρήκε στην γωνία του τραπεζιού το πιο λεπτό κομμάτι που υπάρχει (το κάτω μέρος μπροστά).

 

 
Πριν                                                                  Μετά
 
Fuoco-07-small.jpg       Fuoco-08-small.jpg
 
Συμπερασματικά είναι ένα πολύ όμορφο mod που πέρα από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει το MOSFET, αξίζει να βρίσκεται στην συλλογή ενός fan του stabwood. Δυστυχώς δεν υπάρχει σελίδα στο Internet και η ενημέρωση για την κυκλοφορία νέων μοντέλων και παραγγελιών γίνεται παραδοσιακά όπως και στα περισσότερα mods αυτού του τύπου από την σελίδα στο

Please Login or Register to see this Hidden Content

που αποτελεί κλειστή ομάδα και θέλει εγγραφή.

 • Μου αρέσει (+) x 5

#5
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.549 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Ευχαριστούμε Δημήτρη για την παρουσίαση αυτού του μοντ εξαίρετης κατασκευής του Ηλία.  :thankyouyellow: 

 

Είναι ένα κομψό και όμορφο κομμάτι, το οποίο όμως δυστυχώς όπως κάθε τί χειροποίητο, λόγω κόστους είναι δύσκολο να αποκτηθεί από τους περισσότερους.


 • Συμφωνώ! (+) x 2
 • Μου αρέσει (+) x 1

Επίσης με ετικέτα mod, stabwood, χειροποίητο, κατασκευή, σταθεροποιημένο ξύλο

0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη