@
Μακη καλημερα !!! Οταν βγαινει η μπαταρια πληρως φορτισμενη απο τον φορτιστη , ποσα volt πρεπει να δειχνει ?
@
Μακη καλημερα !!! Οταν βγαινει η μπαταρια πληρως φορτισμενη απο τον φορτιστη , ποσα volt πρεπει να δειχνει ?
@
Στον δικό μου φορτιστή (OPUS BT-C3100 V2.2) όταν τελειώνει η φόρτιση δείχνει 4,20 Volt.
Αν τις ξεχάσω επάνω στον φορτιστή, η φόρτιση σταματάει όταν φτάσουν στα 4,20 Volt και αρχίζουν σιγά σιγά να χάνουν ελάχιστη τάση (αποφορτίζονται με πολύ αργό ρυθμό μάλλον για λόγους ασφαλείας).
Μερικές φορές όταν τις έχω ξεχάσει για πολλές ώρες πάνω στον φορτιστή, βλέπω τάση 4,12 Volt στην χειρότερη περίπτωση, αν θυμάμαι καλά.
Αν τις βγάλω και τις ξαναβάλω αρχίζει η φόρτιση για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσουν και πάλι στα 4,20 Volt αλλά παίρνουν πολύ λίγα mA.
Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να έχουμε για τις μπαταρίες μας έναν καλό και αξιόπιστο φορτιστή, που δεν πρέπει απαραίτητα να είναι πολύ ακριβός.
Είναι ένα απαραίτητο εξάρτημα για εμάς.
Τα 3,85 v είναι πολύ χαμηλά για οποιαδήποτε (καινούργια) μπαταρία που να είναι ιόντων λιθίου άσχετα από το εάν είναι μια καλή επώνυμη ή η πιο απλή noname που κάνει μόνο για φακό και χαμηλό c rate.
Με τι μετράς τα 3.85 v στις μπαταρίες;
Στο φορτιστή, με πολύμετρο ή στο mod;
Κανε έναν έλεγχο ότι ολοκληρώνεται η φόρτιση στον φορτιστή.
Σου δίνει κάποιες πληροφορίες π.χ. mah, ώρα φόρτισης, τάσης;
@
Κωστα και εγω απο discount store αγορασα 3 μπαταριες και τερματιζει η φορτιση στα 4,20v που ανεφερε ο Μακης παραπανω.
Τις φορτιζω σε liitokala li pd4 και οταν τις βαζω στο aegis solo οπου εχω επισης δεν ζεσταινετε ποτε.
Βεβαια παιζω σε χαμηλα vatt (16 το ανωτερο) αλλα δεν ξερω αν επηρεαζει αυτο
@
Να ξερεις πως και η ecig εχει γνησιοτατες LG.
Τσεκαρισμενες απο τον Γιωργο @
οπου τις ελεγχειο φορτιστής που έχω είναι ο xtar vc1 plus το μαγαζί που αγόρασα τις μπαταρίες είναι το discount-store
Μοντέλο XTAR VC1 plus δεν υπάρχει. Αν ο φορτιστής σου είναι μόνος πιθανόν έχεις τον MC1 plus, αν είναι διπλός τον VC2 plus. Όπως και να έχει κανένας από τους δύο δε δείχνει την τάση της μπαταρίας. Με τι όργανο τη μετράς 3.85V;
Αν το βλέπεις στο Mod πιθανότατα το έχεις σε bypass mode και όχι Power, δηλαδή δουλεύει σαν μηχανικό. Αυτό γιατί λες ότι όλες οι μπαταρίες που αγόρασες (LG, Sony, Samsung) δείχνουν 3.85V
@
Ένα από αυτά είναι η ecig Hellas, μιας και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο Γιώργος @
τις ελέγχει δειγματοληπτικά πριν βγούνε στην αγορά.
Μάκη απλά να διορθώσω ότι η τελευταία φουρνιά που έλεγξα είναι εισαγωγή Αυγούστου που εξαντλήθηκε στην eCig τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου. Πλέον δεν εργάζομαι στην eCig Hellas οπότε και δεν μπορώ να ελέγχω τις νέες παραλαβές.
Όμως έζησα 5 χρόνια μέσα στην εταιρία και γνωρίζω ότι είναι πολύ σοβαρή και ευαίσθητη σε θέματα ασφαλείας. Έχει αποσύρει χωρίς δεύτερη κουβέντα μπαταρίες που αποδείχτηκαν μαϊμούδες και γενικά αγοράζει από αξιόπιστους προμηθευτές.
@
Μολις ειδα το ποσταρισμα του Γιωργου οποτε οτι καταλαβαινεις απο αυτα που λεει.
παντως αξιολογη εταιρια ειναι και θα την ξαναπροτιμησω
@
Γιωργο συνεχιζεις στο ιδιο χωρο - αντιστοιχη εταιρια ?
@
OK, Γιώργο μου, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Πάντως εμείς εσένα ξέρουμε, εσένα εμπιστευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.
Ενημέρωσέ μας πάντως για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη (αν υπάρχει).
Να συμφωνήσω βεβαίως βεβαίως ότι η εταιρεία είναι σοβαρή και προσέχει τους πελάτες της.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μάκη μου
@
Γιωργο συνεχιζεις στο ιδιο χωρο - αντιστοιχη εταιρια ?
Γιάννη προς το παρόν θα ασχολούμαι με τα service κάποιων καταστημάτων. Έχω ανεβάσει και κάποια δείγματα της δουλειάς μου εδώ
Φόρτισε τη μπαταρία με το mod για να σιγουρευτείς ότι δε φταίει ο φορτιστής
@
Αν απ' ότι κατάλαβα "έκοψε" στα 3,16 Volt το μοντάκι, τότε είναι μια χαρά.
Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι μπαταρίες.
Βασικά δεν κατάλαβα πώς μετράς τα 3,85 Volt στην λειτουργία Bypass.
Mε τον ατμοποιητή επάνω φαντάζομαι, πατώντας το fire;
Τότε υπάρχει πτώση τάσεως και παίζουν πολλά ρόλο.
Εμένα π.χ. το μοντάκι με φρεσκοφορτισμένη μπαταρία, σε λειτουργία Bypass και με τον ατμοποιητή επάνω μου πατώντας το fire μου δείχνει 3,79 Volt
Πάντως ο φορτιστής σου δεν είναι για πολλά και πρέπει να σκεφτείς κάποια στιγμή να τον αντικαταστήσεις.
Κάνε λίγο οικονομία από άλλα πράγματα και πάρε έναν καλό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τόσα λεφτά δίναμε για τσιγάρα κάποτε.
Αυτά εντελώς φιλικά.
Ούτε ο φορτιστής ούτε το mod ούτε οι μπαταρίες σου έχουν πρόβλημα.
Υποθέτω παλιά μετρούσες τις μπαταρίες με το VTC και τώρα τις μετράς με το Aegis. Αν τις μετρήσεις ξανά με το VTC θα σου δείξουν 4.18V.
Το VTC σε bypass σου δείχνει την τάση της μπαταρίας σε ελεύθερο κύκλωμα ενώ το Aegis υπό φορτίο. Υπολογίζω ότι ο ατμοποιητής σου είναι κάπου στα 0.4Ω οπότε είναι φυσιολογική αυτή η πτώση τάσης υπό φορτίο.
@
Κώστα σου έγραψα και πιο πάνω ότι και μένα σε λειτουργία Bypass μου βγάζει 3,79 Volt με φορτισμένη μπαταρία.
Δεν φταίνε οι μπαταρίες σου.
Υπάρχουν απώλειες στο μοντάκι.
Αν μετρήσεις την μπαταρία φορτισμένη μόνη της (εκτός μοντ) θα σου δείξει κοντά στα 4,20 Volt.
EDIT: Με πρόλαβε ο αγαπητός Γιώργος @
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη