Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)

Αγαπημενο Συρμα Και Γιατι......
Δημοσιεύθηκε 21 Μάρτιος 2018 - 21:56

Kanthal A1?
η ni80?
το θελω για το πικο'75 watt με skyline coopervape
και αργοτερα ισως με καποιο μοντακι με dripper
Δημοσιεύθηκε 21 Μάρτιος 2018 - 22:39

Και τα 2 συρματα θα σου δωσουν πολυ καλο ατμισμα. Η διαφορα τους ειναι οτι το n80 αρπαζει πιο γρηγορα.
Δημοσιεύθηκε 21 Μάρτιος 2018 - 22:41

@
Κanthal 0,40mm (26AWG) αν θέλεις την γνώμη μου.
Εύκολο στήσιμο και σταθερή απόδοση.
Δημοσιεύθηκε 21 Μάρτιος 2018 - 23:31

@
Κι εγω Κanthal αλλά 28AWG (0.321mm)
Skyline coopervape
Δημοσιεύθηκε 21 Μάρτιος 2018 - 23:44

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 00:06

@
Διάβασε εδω
Εγω έχω απο Crazy και μ αρεσει
Αν δεν εχεις υπομονή για το πιό πάνω
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 00:40

Επεξεργάσθηκε απο montevoutsas, 22 Μάρτιος 2018 - 00:40.
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 01:41

Δες και λίγο το θέμα ποιότητα
Μην εξετάζεις μόνο την τιμή
Σε αυτό το νήμα θα βρεις ένα σωρό γνώμες και κριτικές από ατμιστές που δοκίμασαν πολλά σύρματα και γράφουν γι αυτά
Εσύ αποφασίζεις πιο σύρμα και από πού θα το αγοράσεις
Αν αγοράσεις από Crazy Wire πρόσεξε το AWG
Παράδειγμα το 28AWG Το έχουν σε 2 τύπους 0.3mm + 0.32mm
Εδώ περισσότερα
Έχω 50 μέτρα 0.3mm + 50 μέτρα 0.32mm και είναι οκ
Στέλνουν και δώρα συνήθως λεπτά σύρματα
Αυτό όμως το Kanthal που μεσολάβησε ο @
να έρθει Ελλάδα ίσως είναι καλύτερο
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 03:07

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 03:26

Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.
Είμαι σίγουρος ότι κάπου δεν το ψάχνω σωστά στη σελίδα τους
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 10:37

@
Αν διαβάσεις το νήμα στο οποίο σε παρέπεμψε ο Κώστας @
θα βρεις απαντήσεις σε ότι ρωτάς.
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να ψάχνουμε φθηνό σύρμα αλλά ποιοτικό σύρμα αν ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας.
Κάποτε δίναμε (με σημερινή αξία) 5 με 10 ευρώ για τσιγάρα τη μέρα.
Το να δώσουμε 5 ευρώ για 10 μέτρα ποιοτικό επώνυμο σύρμα είτε από Σουηδία, είτε από Αγγλία, είτε από Γερμανία, είτε από Αμερική, που θα μας κρατήσει μήνες δεν πρέπει καν να το σκεφτόμαστε.
@
Δεν καταλαβαίνω σε τί θέλεις να βοηθήσουμε.
Κατ' αρχάς θέλεις από ότι γράφεις: "κανθαλακι fercal 0.35 και 0.32"
Μάλλον με την λέξη fercal εννοείς KANTHAL A1 ™ (FeCrAl Alloy) 0,35 και 0,32mm
Kαι μιας και ψειρίζουμε την μαϊμού, όπως γράφει και η ίδια η εταιρεία Crazy wire δεν υπάρχει γνήσιο Kanthal A1 πάχους κάτω του 1mm.
έχω βάλει και μερικές σελίδες του επίσημου καταλόγου τoυ εργοστασίου της Kanthal.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Why So Few Thickness Options?
KANTHAL A1 ™ (Sandvik) do not manufacture any wire sizes under 1mm in diameter.
Anything described as KANTHAL A1™ in a smaller wire diameter has not been made by Sandvik and is not KANTHAL A1 ™.
KANTHAL A1 ™ is only produced and stocked on large DIN spools; which we spool down into smaller lengths with our wire winding machines at our 20,000 square ft factory in Warrington, UK.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην τελευταία πρόταση λένε οι της Crazy wire ότι παίρνουν το γνήσιο Kanthal που είναι μεγάλης διαμέτρου και το περνάνε από κάποια μηχανήματα που έχουν στο εργοστάσιό τους και το βγάζουν σε μικρότερες διαστάσεις.
Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι γιατί δεν παίρνουν από το εργοστάσιο το Kanthal A που βγαίνει σε όλες τις διαστάσεις και δεν έχει καμμία διαφορά στην σύσταση αλλά μπαίνουν σ' αυτήν την διαδικασία.
Τώρα για τα σύρματα που πουλάνε σε διάμετρο κάτω του 1mm δεν αναγράφεται πουθενά ότι είναι KANTHAL A1™ αλλά απλά FeCrAl A1 Alloy Wire.
Προσωπικά αυτό με βάζει σε σκέψεις αν όντως είναι γνήσιο Kanthal ή όχι το σύρμα σε μικρότερες διαμέτρους από 1mm.
Εδώ βλέπετε το γνήσιο KANTHAL A1 ™ που είναι σε διάμετρο έως 1mm (το λεπτότερο)
123,8K 3 Αριθμός λήψεων
Kαι εδώ το FeCrAl A1 Alloy Wire που είναι σε μικρότερες διαστάσεις χωρίς να γράφει ότι είναι Kanthal A1 και όπως γράφει και η Crazy wire:
Our FeCrAl A1 wire are soft and are easy to handle and cut.
FeCrAl wire is well known around the world for its amazing heat resistant properties.
Over time FeCrAl has become the go-to heat resistant wire and is often referenced by wire suppliers under their own brand or trade name.
138,84K 3 Αριθμός λήψεων
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 10:50

Πες τα Μακη.
Θεωρουμε οτι ενα ποιοτικο συρμα κοστιζει 10 ευρω και μας κραταει για μηνες...ποιο ειναι το προβλημα και ψαχνομαστε δεν μπορω να καταλαβω...τα 3 ευρω το μηνα που θα μας κοστιζει το συρμα και τα 6 πες το πολυ το βαμβακι; Δηλαδη μιλαμε τωρα για 9 ευρω το μηνα ενω πριν ειμασταν στα 4,2 ευρω την ημερα στη καλυτερη;
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 11:51

Zivpf.de?
και απο την επισημη crazy wire?
υπαρχει καποιο αλλο;
Εγω θελω οπως και οι περισσοτεροι Kanthal A1
Ποιο ειναι καθαροτερο(εννοοντας κανθαλ πραγματικο κτλπ) , στειλτε μου ling ποιο να παρω και απο που(δεν βγαζω πολυ ακρη)...
Δεν ξερω τι ειναι αυτα ολα:
π.χ: 0,33 mm, 28 AWG , 13.08 OHMS
Επεξεργάσθηκε απο montevoutsas, 22 Μάρτιος 2018 - 12:11.
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 12:15

@
Μάλλον δεν διαβάζεις τα λινκ που σου παραθέτουμε και απαντούν σε όλες σου τις ερωτήσεις.
Καλό θα ήταν να διαβάσεις αυτά που σου γράψαμε για να μην επαναλαμβανόμαστε και γινόμαστε κουραστικοί στους αναγνώστες.
Για 100% γνήσιο Kanthal A σε διαστάσεις 0,30 / 0,35 / 0,40mm αν έχεις υπομονή και διαθέσιμο σύρμα να φτιάχνεις προς το παρόν τις αντιστάσεις σου, μπορείς να περιμένεις μέχρι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα να φτιάξει το e-shop του για να μπορεί να διαθέσει το σύρμα σε λιανική με on line παραγγελίες.
Αν βιάζεσαι παίρνεις από Ελλάδα μικρή ποσότητα για να κάνεις την δουλειά σου, ή από εξωτερικό κατά προτίμηση από κάποιο μεγάλο κατάστημα όπως Αγγλία
και κλπ.
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 12:26

Δεν ξερω τι ειναι αυτα ολα:
π.χ: 0,33 mm, 28 AWG , 13.08 OHMS
To 0,33mm είναι το πάχος του σύρματος
Το 28AWG είναι η Αμερικάνικη μονάδα μέτρησης που ισούται με 0,321mm
13,08 Ohms είναι η αντίσταση που έχει το συγκεκριμένο σύρμα ανά μέτρο σύρματος.
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 15:14

@
Αυτή η εταιρεία είναι στην Αθήνα ( αλλά στέλνει παντού) πάρε ενα καρουλάκι από όποια διατομή νομίζεις ( 032mm/ 0.35mm/0.40mm/0.50mm),τα συγκεκριμενα συρματα ειναι απο τα κορυφαια της αγορας
εγώ τον ατμοποιητή σου τον έστηνα με 0,32mm και με 0,40mm
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 15:16

Αγοράζοντας σύρμα από Ελλάδα ήρθε καρουλακι crazy wire (ναι δεν έγραφε επάνω kanthal,τώρα καταλαβαίνω τι παίζει)
Στη σελίδα όμως γραφεί kanthal A1 γι'αυτό και μπερδεύτηκα και γι'αυτό ρώτησα που τι και πως.
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 15:18

@
Αν διαβάσεις το νήμα στο οποίο σε παρέπεμψε ο Κώστας @
θα βρεις απαντήσεις σε ότι ρωτάς.![]()
Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να ψάχνουμε φθηνό σύρμα αλλά ποιοτικό σύρμα αν ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας.
Κάποτε δίναμε (με σημερινή αξία) 5 με 10 ευρώ για τσιγάρα τη μέρα.
Το να δώσουμε 5 ευρώ για 10 μέτρα ποιοτικό επώνυμο σύρμα είτε από Σουηδία, είτε από Αγγλία, είτε από Γερμανία, είτε από Αμερική, που θα μας κρατήσει μήνες δεν πρέπει καν να το σκεφτόμαστε.
@
Δεν καταλαβαίνω σε τί θέλεις να βοηθήσουμε.
Κατ' αρχάς θέλεις από ότι γράφεις: "κανθαλακι fercal 0.35 και 0.32"
Μάλλον με την λέξη fercal εννοείς KANTHAL A1 ™ (FeCrAl Alloy) 0,35 και 0,32mm
Kαι μιας και ψειρίζουμε την μαϊμού,
όπως γράφει και η ίδια η εταιρεία Crazy wire δεν υπάρχει γνήσιο Kanthal A1 πάχους κάτω του 1mm.
έχω βάλει και μερικές σελίδες του επίσημου καταλόγου τoυ εργοστασίου της Kanthal.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Why So Few Thickness Options?
KANTHAL A1 ™ (Sandvik) do not manufacture any wire sizes under 1mm in diameter.
Anything described as KANTHAL A1™ in a smaller wire diameter has not been made by Sandvik and is not KANTHAL A1 ™.
KANTHAL A1 ™ is only produced and stocked on large DIN spools; which we spool down into smaller lengths with our wire winding machines at our 20,000 square ft factory in Warrington, UK.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην τελευταία πρόταση λένε οι της Crazy wire ότι παίρνουν το γνήσιο Kanthal που είναι μεγάλης διαμέτρου και το περνάνε από κάποια μηχανήματα που έχουν στο εργοστάσιό τους και το βγάζουν σε μικρότερες διαστάσεις.
Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι γιατί δεν παίρνουν από το εργοστάσιο το Kanthal A που βγαίνει σε όλες τις διαστάσεις και δεν έχει καμμία διαφορά στην σύσταση αλλά μπαίνουν σ' αυτήν την διαδικασία.
Τώρα για τα σύρματα που πουλάνε σε διάμετρο κάτω του 1mm δεν αναγράφεται πουθενά ότι είναι KANTHAL A1™ αλλά απλά FeCrAl A1 Alloy Wire.
Προσωπικά αυτό με βάζει σε σκέψεις αν όντως είναι γνήσιο Kanthal ή όχι το σύρμα σε μικρότερες διαμέτρους από 1mm.
Εδώ βλέπετε το γνήσιο KANTHAL A1 ™ που είναι σε διάμετρο έως 1mm (το λεπτότερο)
![]()
Kαι εδώ το FeCrAl A1 Alloy Wire που είναι σε μικρότερες διαστάσεις χωρίς να γράφει ότι είναι Kanthal A1 και όπως γράφει και η Crazy wire:
Our FeCrAl A1 wire are soft and are easy to handle and cut.
FeCrAl wire is well known around the world for its amazing heat resistant properties.
Over time FeCrAl has become the go-to heat resistant wire and is often referenced by wire suppliers under their own brand or trade name.
![]()
θεωρώ οτι αυτό το κάνει γιατί από την στιγμή που περνάει την οποιαδήποτε επεξεργασία στα μηχανουργεία τους παύει να είναι το αυθεντικό ( εμένα αυτό μου δείχνει μια εταιρεία που σέβεται και την kanthal και τον πελάτης της αλλά και τον ανταγωνισμό της....) και στα συν, οτι αν βάλει το logo της μαμάς εταιρείας θα παει η χ vapeland και θα υποστηρίξει ας πούμε οτι κάνει διακρίσεις η μαμά εταιρεια και δίνει μόνο στην crazy μικρές διατομές...κατι που σίγουρα δεν θα το επέτρεπε η ίδια η κανθαλ)
Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 15:20

Δημοσιεύθηκε 22 Μάρτιος 2018 - 15:23

Να ευχαριστήσω για την απάντηση πρώτα από όλα και να πω λοιπόν πως.
Αγοράζοντας σύρμα από Ελλάδα ήρθε καρουλακι crazy wire (ναι δεν έγραφε επάνω kanthal,τώρα καταλαβαίνω τι παίζει)
Στη σελίδα όμως γραφεί kanthal A1 γι'αυτό και μπερδεύτηκα και γι'αυτό ρώτησα που τι και πως.
κακώς το γράφει, ως κάνθαλ, αλλά το κάνει για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, οι πιο πολυ δεν ξέρουν τα αρχικά της σύστασης του σύρματος) γνωρίζουν το κανθαλ σαν ονομασία
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη