Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλωσήρθατε στο VapeFriends.gr
Εγγραφείτε στο φόρουμ για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τόπικς, να απαντήσετε σε υπάρχοντα άρθρα, να αποκτήσετε τον προσωπικό σας messenger, να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να διαχειριστείτε το προφίλ σας και πολλά άλλα. Αυτό το μήνυμα δεν θα εμφανιστεί ξανά όταν εγγραφείτε στο φόρουμ. Δώστε προσοχή στην σωστή αναγραφή του email σας στην εγγραφή σας γιατί σε αυτό θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης. Αν δεν λάβετε email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και στα spam σας.

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in. Pay attention to the correct entry of your email in your registration because it will send you a confirmation email. If you do not receive a confirmation email in your inbox, check your spam.
Σύνδεση στον Λογαριασμό (Login) Δημιουργία Λογαριασμού (Register)
Φωτογραφία

Μπαταριες


 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
164 απαντήσεις στο θέμα

#121
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.606 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Γιάννη με πρόλαβαν τα παιδιά από πάνω ( @

Please Login or Register to see this Hidden Content

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

) και σου απάντησαν. :)

 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. :ok:


 • Μου αρέσει (+) x 1

#122
OFFLINE   ambient

ambient

  ADMIN

 • Administrators
 • 1.337 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη - Μεσολόγγι
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Kayfun 3.1ES, Skyline, Doggystyle,FEV4,KV5,Apollo κ.α.

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

Γιάννη καλησπέρα.

Θεωρητικά όπως είπε και ο Νίκος @

Please Login or Register to see this Hidden Content

είναι γύρω στους 400 με 500 κύκλους πλήρους φόρτισης.

Μετά από αυτό έχει χαθεί ένα ικανό μέρος χωρητικότητας της μπαταρίας.

Βασικά το βλέπεις στις συνεχόμενες φορτίσεις ότι πλέον δεν δίνει τα ίδια mah που έδινε στην αρχή.

Αν χρησιμοποιείς και αρκετά watt στο άτμισμα πέφτει και πιο γρήγορα.

Δεν είμαι ειδικός στις μπαταρίες και ότι γράφω το στηρίζω σε προσωπική παρατήρηση στα χρόνια που ασχολούμαι.

Περισσότερα γνωρίζουν ο Γιώργος @

Please Login or Register to see this Hidden Content

και ο Βασίλης @

Please Login or Register to see this Hidden Content

.

Αν θέλουν και μπορούν ας μας συνδράμουν με τις γνώσεις τους.


 • Συμφωνώ! (+) x 1

#123
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Απ' ότι ξέρω οι κύκλοι πλήρους φόρτισης - εκφόρτισης όπως ειπώθηκε είναι γύρω στους 500. Το αν έχει πέσει μπορείς να το αντιληφθείς από το πόσο γρήγορα πέφτει από τα 4,2V της αρχικής φόρτισης στα 4V σε σχέση με μία καινούργια. Τέλος, τα mAh που δείχνει ο φορτιστής αφορούν το συνολικό ρεύμα που πέρασε από τον φορτιστή και όχι πόσο πήγε στην μπαταρία. Αν θέλεις να ξέρεις πού βρίσκεται η μπαταρία το κάνεις μόνο με αναλυτή. Πρακτικά αν δεις ότι σου βγάζει αρκετά λιγότερο χρόνο απ' ότι στην αρχή, είναι ώρα για αλλαγή.


 • Χρήσιμο (+) x 1
 • Μου αρέσει (+) x 1

#124
OFFLINE   mohokios

mohokios

  Member

 • VF Members
 • 60 Δημοσιεύσεις

Για τί θερμοκρασίες μιλάμε; Οι μπαταρίες ΔΕΝ καίνε, άντε να πάνε 45-50 σε κανονική λειτουργία (θερμοκρασία εσωτερικού αυτοκινήτου το καλοκαίρι). Στα τεστ εκφόρτισης γίνονται ακραίες δοκιμές αντοχής στα όρια των Α (συνεχή και παλμικά) με αποδεκτό όριο τους 85 αν θυμάμαι καλά βαθμούς. Αυτές όμως δεν είναι συνθήκες κανονικής λειτουργίας. Από την άλλη κανείς αξιοπρεπής φορτιστής δεν θα δεχτεί να ξεκινήσει φόρτιση αν δεν πέσει η θερμοκρασία σε αποδεκτά επίπεδα.

αν φτάσουν 80, πίστεψε με δεν θα μπορείς να κρατήσεις ούτε το μοντ... και στους 50 ακόμα είναι υπερβολικά ζεστές, 
τα παλμικά το έχω πει πως σαν rating άσχετα με την κλάση της μπαταρία ΔΕΝ παίζουν ρόλο... δεν ξέρουμε ούτε πως έγιναν (που πάντα γίνονται σε περιβάλλον ασφαλείας), και επειδή δεν υπάρχει κανένα παγκόσμιο στάνταρντ για τα ratings αυτά.... χωρίς να ξέρουμε την ένταση και την διάρκεια και την περιοδικότητα.. δεν έχει κάν νόημα να μιλάμε για αυτά τα νούμερα ή έστω να μιλήσουμε για αυτά τα νούμερα πρώτα από όλα με ασφάλεια...  αν καθήσουν 20 άτομα να κάνουν pulse rating σε ένα συγκεκριμένο είδος μπαταρίας, πίστεψε με θα βγουν και 20 διαφορετικά αποτελέσματα στο τέλος.

 • 20A για 2 seconds  κάθε ένα λεπτό ο 1ος.
 • 40Α για 2 seconds καθε 2 λεπτά ο 2ος
 • 60Α για 1 second κάθε 2 λεπτά ο 3ος
 • 100Α για 0,1 seconds κάθε 6 λεπτά ο 4ος

και αν η μπαταρία επιζήσει,  στον 4ο για παράδειγμα, θα σου γράψει πως η μπαταρία σηκώνει 100Α, τελικά παει ο άλλος ο δύσμοιρος να την δουλέψει στα 100 (λέμε τώρα), και αντί να δει στα αραβικά το γνωστό "Χαμήλ Μπατάρ" βλέπει απευθείας τον άραβα και μάλιστα καμικάζι.

 

 

ακόμα και αν δεχτούμε ας το max rating/pulse rating (η κάθε εταιρία το ονομάζει συνήθως με έναν από τους δύο τρόπους και αφορά κατα βάση Rewrapped μπαταρίες)  πως η Χ μπαταρία σε pulse βγάζει 60Α, τότε θα πρέπει να ρωτήσω:

 • ποσο συχνά?
 • για πόση ώρα? 
 • πόσες φορές μπορώ να το κάνω?
 • με την μακροζωία της μπαταρίας τι γίνεται?
 • ωραίο το νούμερο, αλλά η μπαταρίες γερνάνε... μετά από κάποιο καιρό που οι μπαταρίες αρχίζουν και γερνάνε, πέφτουν τα αμπέρ, πέφτει και βολτάζ και γενικότερα πέφτει και η απόδοση με την αντοχή της μπαταρίας είτε τις χρησιμοποιούμε είτε όχι....  τι γίνεται με αυτά τα νούμερα?

λίγο πολύ όσοι ασχολούμαστε με το σπορ χρόνια τείνουμε να έχουμε δει περισσότερα προβλήματα, μοντς τα οποία ξεκινούσαν και έδιναν "τζούρες" μόνα τους, μοντς που τα κουμπιά τους ήταν προβληματικά και κολλούσαν (π.χ. μετά από καμία τούμπα),  αλλά ας αφήσουμε αυτές τις περιπτώσεις... τα μοντς επιπλέον ακόμα και όταν μιλάνε για Temperature Protection σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ενοούν τις μπαταρίες αλλά αποκλειστικά την πλακέτα του συστήματος και φυσικά οι μπαταρίες είναι ΕΞΩ από αυτό. τα περισσότερα μοντς δεν έχουν κάποιον μηχανισμό επίσης να απομονώσουν τις μπαταρίες επίσης τελείως από το κύκλωμα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά,  πέρα από αυτό τα μοντς μπορεί να αντιλαμβάνονται την χωρητικότητα και  το Voltage των μπαταριών ωστόσο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως τρόπο να ξέρουν τι αμπέρ σηκώνουν οι μπαταρίες για να σταματήσει να δίνει και εκεί έχουμε το CDR (Continuous Discharge Rate) το οποιό είναι μεν χαμηλό αλλά διασφαλίζει (αν είναι σωστό) την ομαλή αποφόρτιση των μπαταριών από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία περιορίζοντας τους  κινδύνους.


άλλο ένα πράγμα που εκλαμβάνουν λάθος οι περισσότεροι ειδικά όταν μιλάμε για διμπάτερα μοντς  είναι πως νομίζουν πως οι μπαταρίες επειδή είναι 2... έχουμε 2 LG HG2 για παράδειγμα και πηγαίνουμε 20+20Α = 40Α.... πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει.... όλα τα mods (μιλάω για ηλεκτρονικά και όχι μηχανικά) λειτουργούν με μπαταρίες που είναι σε "σειρά" (series connection), είναι ο τρόπος που οι εταιρίες μπόρεσαν κιόλας να αυξήσουν το Wattage στα μοντ.. μπαταρίες σε σειρά σημαίνει πως ακόμα και να έχουμε 100 μπαταρίες, θα αυξήσουμε το Voltage ωστόσο οι μπαταρίες θα συμπεριφέρονται ως μία.  
1 μπαταρία = 4.2V 3000Mah 20A συνολικά
2 μπαταρίες= 8.4V 3000Mah 20A συνολικά
4 μπαταρίες = 17.2V 3000Mah 20A συνολικά


Στην παράλληλη σύνδεση το Voltage παραμένει 4.2V, αλλά τα MAh's και τα Ampς προσθέτονται. 
1 μπαταρία = 4.2V 3000Mah 20A συνολικά
2 μπαταρίες= 4.2V 6000Mah 40Aσυνολικά

4 μπαταρίες= 4.2V 12.000Mah 80A συνολικά
ωστόσο μοντάκι με παράλληλη σύνδεση μπαταριών δεν έχω δει άλλο πέρα από το istick 100W το οποίο είχε και 1000 προβλήματα γενικώς. (μιλάω για ηλεκτρονικά μοντάκια, μηχανικά υπάρχουν για κάθε γούστο)

σε 3μπάτερα ή τετραμπάτερα οι μπαταρίες συνήθως είναι:
2 σε σειρά + 1 σε παράλληλη με τις άλλες 2
2 σε σειρά  + 2 σε σειρά  και μεταξύ τους με παράλληλη

επίσης μιλώντας για αμπέρ δεν παίρνουμε υπόψιν:

 • την κατανάλωση του μοντ που και αυτό φυσικά τρώει από τις μπαταρίες 
 • ​ τις απώλειες που μπορεί να έχει τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και 20% 
 • το οτι οι μπαταρίες καθώς πέφτουν προκειμένου να δώσουν το απαραίτητο ρεύμα το οποίο ζητάμε, ανεβάζουν τα αμπέρ τους προκειμένου να το επιτύχουν.

και δες το πρακτικά ....  με μία πρόχειρη μαθηματική πράξη έχουμε αυτό για να συγκρίνεις:

 • Φουλ μπαταρία:  80W /4.2V = 19.02A  ας βάλουμε και μία απόλεια της τάξεως του 10%    80W/4.2V/,9 (Απώλεια) = 21,16  

Ωστόσο λες οκ...  ας δούμε τώρα και με μία μπαταρία που αδείαζει και σε λίγο το μοντ θα μας βγάλει το γνωστό "Low Battery".... ΣΥΝΗΘΩΣ το κόψιμο γίνεται στα 3.1V

 • Άδεια Μπαταρία:  80W/ 3.1(κόψιμο) / 0.9 απώλεια = 28 αμπέρ (μόλις πήγες κάτι παραπάνω από τα όρια και της VTC5A :P που είναι 25άρα ) 
   

 

 

 

 

οι μπαταρίες όπως είπε ο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

 
"Ένας άνθρωπος χρειάζεται κάποιο χρόνο να ηρεμήσει για να κοιμηθεί (discharge) και αντίστοιχα το πρωί θα χασμουρηθεί, θα τεντωθεί και σιγά-σιγά θα ξυπνήσει (charge).
Δεν έχω δει άνθρωπο να χορεύει και αμέσως μετά να κοιμάται ή να σηκώνεται το πρωί και να αρχίσει να τρέχει μαραθώνιο. Χρειάζεται κάποια κατάσταση ηρεμίας ενδιάμεσα.
 
Τα περισσότερα εσωτερικά βραχυκυκλώματα σε μπαταρίες συμβαίνουν κατά τη φόρτιση και όχι κατά την εκφόρτιση. Αυτό γιατί η μπαταρία στρεσάρεται τόσο ηλεκτρικά όσο και μηχανικά (διογκώνεται γιατί αυξάνει η εσωτερική της πίεση). Το πιο κρίσιμο σημείο είναι αυτό της πλήρης φόρτισης καθώς υπάρχει η μέγιστη πίεση εσωτερικά αλλά και η μέγιστη τάση."
 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

και σε δεύτερο μέρος ο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

είπε
"Πιστεύω πως το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν θα ξεκουραστεί ενδιάμεσα η μπαταρία.

Υπάρχουν πολλοί πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε και καταπονούν τη μπαταρία επηρεάζοντας τη μακροζωία της αλλά και την ασφάλεια μας.

Μακροχρόνια παραμονή σε πλήρη φόρτιση, υπερβολική αποφόρτιση, μη ισορροπημένες μπαταρίες κλπ."

εδώ θα διαφωνίσω λίγο... θεωρώ πως η μπαταρία καλό είναι να ξεκουράζεται και πριν και μετά... η φόρτιση είναι επίπονη,  το να αφήσουμε λίγο την χημεία της να "καθίσει" κακό σίγουρα δεν θα κάνει!!!! ειδικά μια μπαταρία που είναι ζεστή, δεν το θεωρώ φρόνιμο να μπει απευθείας στον φορτιστή και να φάει καπάκια ακόμα περισσότερο στρες.
Λόγω Συνήθειας  γιατι οι περισσότεροι ατμίζετε με τσιγαρίσιους ατμοποιητές ( το οποιο σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, θέμα προτίμησης είναι και τι πάει στον καθένα, δουλεύετε ως συνήθως σε πολύ χαμηλότερα βατ από ότι εμείς με τους DL, και φυσικά ΔΕΝ παίζετε με τόσο χαμηλές αντιστάσεις όσο εμείς ωστε να ζητάτε τέζα κέφι Αμπέρ από τις μπαταρίες οπότε δεν τις καταπονείτε και τόσο)  όμως κάποιες φορές το ξεχνάτε οτι  υπάρχουν άνθρωποι που τις στρεσάρουν και τις στρεσάρουν ΠΟΛΥ. επίσης οι μπαταρίες μπορεί να ανεβάσουν θερμόκρασία σχετικά δύσκολα στους 50 βαθμούς που ανέφερες... αλλα αν φτάσουν εκεί, δεν θέλει πολύ προσπάθεια να φτάσουν αρκετά παραπάνω. 

Μακροχρόνια παραμονή σε πλήρη φόρτιση <----  συμφωνώ, υπάρχει πίεση στο εσωτερικό για πολύ καιρό... θεωρητικά δεν κάνει καλό...

υπερβολική αποφόρτιση  < -------- συμφωνώ... ωστόσο αυτό σε μια νορμάλ χρήση δεν συμβαίνει σε ηλεκτρονικό μοντ (σταματάνε την λειτουργία στα 3.0V-3.1V συνήθως, δεν έχω δει κάποιο να κάνει cut πιο χαμηλά) , στα μηχανικά φυσικά και μπορεί να συμβεί αυτό αν και συνήθως όταν η μπαταρία φτάνει κάτω από τα 3.5V συνήθως δεν υπάρχει απόδοση και ο ατμιστής τις αλλάζει.... ωστόσο αν οι μπαταρίες πέζουν κάτω από τα 2.7  ή 2.8V) οι μπαταρίες νεκρώνουν οριστικά (μην αρχίσουμε παρακαλώ συζήτηση για φορτιστές που τις αναζωογονούν κλπ κλπ... είναι σαν να λες πως θα εμπιστευόσουν άνθρωπο που γύρισε από τον τάφο....για χρήσεις π.χ. κανένα τηλεκατευθυνόμενο θα σου έλεγα οκ, για κάτι που βάζουμε μπροστά στο πρόσωπο μας όχι... δεν έχω και το καλύτερο, και έχω μόνο αυτό....δεν θέλω και να γίνει χειρότερο από ότι είναι :P μπορεί να είμαι και λάθος αλλά σαν ιδέα ψυχολογικά και μόνο δεν μου αρέσει προτιμώ να δώσω ένα "20ρικό" και να πάρω καινούριες). Επίσης η αδράνεια κιόλας των χημικών της μπαταρίας ειδικά μακροχρόνια επίσης δεν κάνει καλό στην ίδια μπαταρία.

Μη ισορροπημένες μπαταρίες <--- δεν ξέρω ακριβώς πως το εννοεί, αν μιλάμε για το κλασσικό πάντρεμα που κάνουμε μειώνει το ρίσκο γιατί αν έχουν διαφορετικό Voltage ή Capacity, η μία θα τεμπελιάζει και η άλλη θα τρώει περισσότερο στρες προσπαθώντας να πιάσει την επίδοση της άλλης προκειμένου να ισορροπήσουν ή να δώσουν το αποτέλεσμα που ζητάμε...  είναι επίσης επικίνδυνο. 


@

Please Login or Register to see this Hidden Content

αν έχω κάνει κάποιο λάθος σε παρακαλώ διόρθωσε με.

 

οκ.. ένα σωρό πράγματα, πληροφορίες κλπ και ξέρω πως φαίνονται για κάποιους βουνό... όμως να πω:
τα ηλεκτρονικά μοντς είναι ασφαλή.  οι μπαταρίες είναι ασφαλείς.... ΟΜΩΣ πρέπει να τα σεβόμαστε!!! όσο τα σεβόμαστε μειώνουμε τραγικά το οποιοδήποτε ρίσκο γιατί εγγυήσεις δεν μας δίνει κανείς και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να φροντίζει την προσωπική του ασφάλεια.


 • Μου αρέσει (+) x 3
 • Χρήσιμο (+) x 1

#125
OFFLINE   camber

camber

  Member

 • VF Members
 • 103 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Γιώργος
 • ΠεριοχήΘεσσαλονίκη

άλλο ένα πράγμα που εκλαμβάνουν λάθος οι περισσότεροι ειδικά όταν μιλάμε για διμπάτερα μοντς  είναι πως νομίζουν πως οι μπαταρίες επειδή είναι 2... έχουμε 2 LG HG2 για παράδειγμα και πηγαίνουμε 20+20Α = 40Α.... πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει.... όλα τα mods (μιλάω για ηλεκτρονικά και όχι μηχανικά) λειτουργούν με μπαταρίες που είναι σε "σειρά" (series connection), είναι ο τρόπος που οι εταιρίες μπόρεσαν κιόλας να αυξήσουν το Wattage στα μοντ.. μπαταρίες σε σειρά σημαίνει πως ακόμα και να έχουμε 100 μπαταρίες, θα αυξήσουμε το Voltage ωστόσο οι μπαταρίες θα συμπεριφέρονται ως μία.  
1 μπαταρία = 4.2V 3000Mah 20A συνολικά
2 μπαταρίες= 8.4V 3000Mah 20A συνολικά
4 μπαταρίες = 17.2V 3000Mah 20A συνολικά


Στην παράλληλη σύνδεση το Voltage παραμένει 4.2V, αλλά τα MAh's και τα Ampς προσθέτονται. 
1 μπαταρία = 4.2V 3000Mah 20A συνολικά
2 μπαταρίες= 4.2V 6000Mah 40Aσυνολικά

4 μπαταρίες= 4.2V 12.000Mah 80A συνολικά
ωστόσο μοντάκι με παράλληλη σύνδεση μπαταριών δεν έχω δει άλλο πέρα από το istick 100W το οποίο είχε και 1000 προβλήματα γενικώς. (μιλάω για ηλεκτρονικά μοντάκια, μηχανικά υπάρχουν για κάθε γούστο)

 

Μια χαρά τα λες, η μόνη μου ένσταση το παραπάνω. Σωστά τα γράφεις, με τη σύνδεση σε σειρά δεν αυξάνουν τα αμπέρ των μπαταριών όμως ο ατμιστής με διμπάταρο μοντάκι θα τραβήξει τα μισά αμπέρ από τις μπαταρίες του σε σχέση με τον ατμιστή με μονομπάταρο αν ατμίζουν στα ίδια watt.

 

Ας υποθέσουμε ότι οι μπαταρίες μας έχουν 4V η κάθε μία.

Ο χρήστης του μονομπάταρου αν ατμίζει στα 20W τραβάει Ι = 20W/4V = 5A.

O χρήστης του διμπάταρου μπορεί να ατμίσει στα 40W και θα τραβάει Ι = 40W/8V = 5A.

Ο διμπάταρος λοιπόν μπορεί να ατμίζει με τη διπλή ισχύ χωρίς να τραβάει περισσότερα αμπέρ από την κάθε μπαταρία του.

 

 

 

οι μπαταρίες όπως είπε ο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

 
"Ένας άνθρωπος χρειάζεται κάποιο χρόνο να ηρεμήσει για να κοιμηθεί (discharge) και αντίστοιχα το πρωί θα χασμουρηθεί, θα τεντωθεί και σιγά-σιγά θα ξυπνήσει (charge).
Δεν έχω δει άνθρωπο να χορεύει και αμέσως μετά να κοιμάται ή να σηκώνεται το πρωί και να αρχίσει να τρέχει μαραθώνιο. Χρειάζεται κάποια κατάσταση ηρεμίας ενδιάμεσα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

και σε δεύτερο μέρος ο @

Please Login or Register to see this Hidden Content

είπε
"Πιστεύω πως το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν θα ξεκουραστεί ενδιάμεσα η μπαταρία.

Υπάρχουν πολλοί πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε και καταπονούν τη μπαταρία επηρεάζοντας τη μακροζωία της αλλά και την ασφάλεια μας.

Μακροχρόνια παραμονή σε πλήρη φόρτιση, υπερβολική αποφόρτιση, μη ισορροπημένες μπαταρίες κλπ."

 

Επίσης σ' αυτό επειδή φαίνεται ότι φάσκω και αντιφάσκω, να εξηγήσω τι εννοώ.

Προσωπικά αφήνω τις μπαταρίες μου να ηρεμήσουν πριν τις χρησιμοποιήσω ή τις φορτίσω για τους λόγους που ανέφερα.

Σε κανένα datasheet κατασκευαστή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που κάνω στις μπαταρίες μου σαν Γιώργος, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο.

 

Αν λοιπόν κάποιος με ρωτούσε τι να προσέξει στη χρήση των μπαταριών αυτό θα ήταν το τελευταίο στη λίστα καθώς είναι προσωπική προτίμηση και όχι κάποια σύσταση κατασκευαστή.


 • Χρήσιμο (+) x 2
 • Συμφωνώ! (+) x 1
 • Μου αρέσει (+) x 1

#126
OFFLINE   mohokios

mohokios

  Member

 • VF Members
 • 60 Δημοσιεύσεις

@camber 
"Ας υποθέσουμε ότι οι μπαταρίες μας έχουν 4V η κάθε μία.

Ο χρήστης του μονομπάταρου αν ατμίζει στα 20W τραβάει Ι = 20W/4V = 5A.

O χρήστης του διμπάταρου μπορεί να ατμίσει στα 40W και θα τραβάει Ι = 40W/8V = 5A.

Ο διμπάταρος λοιπόν μπορεί να ατμίζει με τη διπλή ισχύ χωρίς να τραβάει περισσότερα αμπέρ από την κάθε μπαταρία του." 

αχ τα 4V είναι τόσο γλυκά, στρογγυλός αριθμός... για να μην μπλέκουμε με δεκαδικά...  
και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ωστόσο ΔΕΝ διαφωνούμε σε κάτι, απλώς ήθελα να δώσω περισσότερο έμφαση στο ότι τα αμπέρ της μπαταρίας  όταν είναι συνδεδεμένες σε σειρά ΔΕΝ αυξάνουν και πως είναι λάθος να θεωρεί κάποιος πως επειδή ας πούμε έχει απλά μέσα 2 VTC5A (25Α) στο μοντ του p.x. έχει 50Α αλλά παραμένουν 25 και δεν το ανέφερα (είναι παράληψη δυστυχώς)...


σαφώς είναι ίσως το τελευταίο στην λίστα, και δεν διαφωνώ σε αυτό... έχεις δίκιο πως κανένας κατασκευαστής ΔΕΝ το γράφει αυτό...
σε προσωπικό επίπεδο αποφεύγω να το κάνω, πολλοί δοκιμαστές (Χομπίστες) μπαταριών προτείνουν επίσης να το αποφεύγουμε.
βέβαια πάλι από την άλλη, παίρνοντας υπόψιν όλους τους παράγοντες που καταπονούν την μπαταρία, κάνω και την εικασία βλέποντας φορτιστές ή μοντς που κυρίως υπόσχονται ΠΟΛΥ γρήγορη φόρτιση κλπ. δεν ξέρω πρακτικά πόσο καλή ιδέα είναι σε μια μπαταρία που έχει στρεσαριστεί κάποιος να την βάζουμε στο καπάκι σε fast charge δίνοντας της 2.8 και 3amps για 2 και 3 ώρες... ( μιλώντας φυσικά για το εύρος των μπαταριών, ταλαιπωρημένες ή όχι, καινούριες ή παλιές,, νέων κυκλοφοριών, παλιών, ανεξαρτήτως εταιρίας κλπ)..... σε ευχαριστώ πάρα πολύ  ^_^ 
 


 • Μου αρέσει (+) x 3
 • Χρήσιμο (+) x 1

#127
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.606 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Γιώργηδες τί ωραία που τα λέτε !!! :rockout: :twothumbs: 

 

Πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω τις δημοσιεύσεις σας και να μαθαίνω... :)  :yes:

 

«Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος», όπως έλεγε ο Σόλωνας ένας από τους 7 Έλληνες σοφούς της αρχαιότητας. B)
 

 • Μου αρέσει (+) x 3
 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 1

#128
OFFLINE   mohokios

mohokios

  Member

 • VF Members
 • 60 Δημοσιεύσεις

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

ευχαριστώ πολύ Μάκη :) να 'σαι καλά ^_^


 • Μου αρέσει (+) x 2

#129
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Με την extreme σύνθεση που χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια (MTL 14-18W, 0,4-0,8Ω, αλλαγή σετ 8 μπαταριών 1 φορά τον χρόνο και φόρτιση στα 0,5-1,0Α) μάλλον μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος, σωστά;

Laugh-1.gif


 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 3

#130
OFFLINE   mohokios

mohokios

  Member

 • VF Members
 • 60 Δημοσιεύσεις

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

εσύ όπως πας θα κοιμάσαι ήσυχος και θα πεθάνεις εμάς....... χαχααχαχαχα.... εγώ θέλω 3 σετ 2 μπαταριών καθημερινά :P


 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 2
 • Μου αρέσει (+) x 1

#131
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

Παιδια δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτο , μαλλον ειναι πολλα mb.

Θα σας το γραψω και ελπιζω να γινω κατανοητος

Εχω τις αλκαλικες μπαταριες για ενα παιχνιδι της μικρης και θελω να ξερω αν βγαινουν και σε επαναφορτιζομενες.

Οι μπαταριες ειναι Τoshiba LR14/1.5V μεγεθος C

και κατω κατω στην χαρτινη συσκευασια γραφει :

 

LR14GCP BP-2#132
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

Αυτες ειναι τα καταφερα

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

  214,07K   7 Αριθμός λήψεων


 • Μου αρέσει (+) x 2

#133
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Δε σε απασχολεί το μοντέλο ή η μάρκα, αυτό που θέλεις είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία μεγέθους C. Κοίτα για παράδειγμα στο

Please Login or Register to see this Hidden Content


 • Χρήσιμο (+) x 1
 • Συμφωνώ! (+) x 1

#134
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Γιατρε προτεινεις ή εχεις καλη εμπειρια απο καποια απο αυτες?

Σε αλλα μικροτερα μεγεθη εχω τις panasonic eneloop


 • Μου αρέσει (+) x 1

#135
OFFLINE   redortho

redortho

  Advanced Member

 • Gold VF Members
 • 1.851 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Δημήτρης
 • ΠεριοχήΝέα Σμύρνη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Skyfall, Skyline, TA, TAE, Amadeus, Phenomenon, Eviva, Creek

Δυστυχώς όχι, αλλά πιστεύω ότι ένας συνδυασμός χωρητικότητας και μάρκας (δε νομίζω να υπάρχουν μαϊμούδες σ' αυτή την κατηγορία) είναι αρκετός.


 • Συμφωνώ! (+) x 2

#136
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

:ok:


 • Μου αρέσει (+) x 2

#137
OFFLINE   makis66

makis66

  ADMIN

 • Administrators
 • 2.606 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:Μάκης
 • ΠεριοχήΑν. Θεσ/νίκη
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Αναφέρεται στην αυτοπαρουσίαση
 • Ενδιαφέροντα - Χόμπι:Μοτό, ηλεκτρονικά, πατέντες

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Γιάννη από τις επώνυμες εγώ θα σου πρότεινα τις Varta με καλή σχέση ποιότητας - τιμής.

 

Please Login or Register to see this Hidden Content#138
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Μακη τις χτυπησα τις Varta


 • Μου αρέσει (+) x 1

#139
OFFLINE   GIAMI

GIAMI

  Moderator

 • Moderators
 • 814 Δημοσιεύσεις
 • Όνομα:ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΠεριοχήΑΘΗΝΑ
 • Ατμιστικός εξοπλισμός:Siren 2 , Berserker , Kayfun Prime , True , Brunhilde

@

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Ασε γιατι αν δεν τις επερνα μεχρι τελος χρονου και τους ρυθμους που παιζει η μικρη με το παιχνιδι , θα εδινα το μισο μηνιατικο σε μπαταριες  :lol:


 • Χαχαχα-Γέλιο (+) x 3

#140
OFFLINE   kostassk

kostassk

  Member

 • VF Members
 • 36 Δημοσιεύσεις

καλησπερα παιδια 2 ερωτησεις  θελω να κανω  1. αγορασα sony vtc6 και πανω γραφει  danger do not use outside of battery pack

ειναι προβλημα αυτο?  αν ειναι να μην την χρησημοποιησω καθολου

 

2. ακουσα πως οι samsung30q με κωδικο 136 εχουν καποιο προβλημα αν εχετε ακουσει κατι σχετικα με αυτο  αλλα σε οσα μαγαζια εψαξα ολα εχουν εικονα με κωδικο 136 δεν ξερω αν υπαρχει 30q με αλλο κωδικο


 • Μου αρέσει (+) x 2
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη