Γιάννη ρίξε ένα πλυσιματάκι και στα γνήσια και μετά αλλαξέ τα.
Μιας και μιλάμε για τον Prime καλύτερα να συνεχίσουμε στο
.
Γιάννη ρίξε ένα πλυσιματάκι και στα γνήσια και μετά αλλαξέ τα.
Μιας και μιλάμε για τον Prime καλύτερα να συνεχίσουμε στο
.Μετα εφοσον τα βαλω να τα vgαρω?
Vg στα o-rings βάζουμε πριν τα τοποθετήσουμε για να λιπάνουμε όλη την επιφάνεια τους.
Mερικές δημοσιεύσεις που αφορούσαν τον Prime μεταφέρθηκαν
Σε ατμοποιητές με deck 2 αντιστάσεων, τα Ωμ προστίθενται ή είναι δια του 2;
Πήρα τον Hastur Mini. Δε μπορώ να καταλάβω για μου ανεβάζει υγρό στο στόμα, κάθε 2 ώρες...
Έχω δοκιμάσει στενό επιστόμιο 1,5mm, φαρδύ 4-5mm (απο τον Kayfun V3), του Νautilus 2 που είναι στα 3mm περίπου, συνέχεια τα ίδια.
Μαζεύει υγρό σιγά - σιγά στην βάση που πατάει το επιστόμιο. Και με άλλους ατμοποιητές γίνεται αυτό, αλλά όχι τόσο σύντομα.
Καταλαβαίνω οτι έχει μικρή καμπάνα, και κοντή και μικρή καμινάδα αλλά και ακόμα όταν δοκιμάζω να συνεχίσω τη τζούρα αφού αφήσω το κουμπί, για να εισπνεύσω τους επιπλέον υδρατμούς, για να μην μένουν μέσα, δε βλέπω προκοπή...
@
Κώστα δεν τον έχω τον ατμοποιητή.
Γενικά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλους ατμοποιητές, σε άλλους πολύ και σε άλλους πολύ λίγο.
Δεν φταίει μόνο η τζούρα και το στήσιμο, αλλά και η όλη κατασκευή του, από τον χώρο ατμοποίησης μέχρι και το ντριπ τιπ που δεν πατάει σωστά στην υποδοχή του (έχει κενό ή άλλη γωνία επαφής) ή δεν έχει την "σωστή" διάμετρο σε σχέση με την καμινάδα.
Δες λιγάκι και το θέμα της υπερτροφοδοσίας.
Συμβαίνει και σε δικούς μου ατμοποιητές, όχι βέβαια τόσο έντονα.
Ατμός είναι και υγροποιείται ειδικά όταν βρει τον χώρο στην υποδοχή του ντριπ τιπ για να "κάτσει".
Σκούπισμα κάθε τόσο με απορροφητικό χαρτί.
Αυτό το θέμα το έχεις και σε άλλους ατμοποιητές με το ίδιο στήσιμο και τα ίδια Watt λειτουργίας;
Αν όχι τότε είναι "μάπα το καρπούζι"
Εννοώ ότι μερικοί ατμοποιητές έχουν τα κουσούρια τους.
Προσωπικά πλέον θέλω ότι ατμοποιητή έχω στα χέρια μου να έχει όσο γίνεται λιγότερα (κουσούρια) για να κάνω πιο εύκολη την ατμιστική μου ζωή.
Φαινόμενο είχα και τον γνήσιο (V 1.1) και τον κλώνο.
Πολλοί καλοί ατμοποιητές σε γεύση αλλά θέλουν προσοχή στο στήσιμο και δεν συγχωρούν βιασύνες και λαθάκια.
@
Λίγο πολύ μου συμβαίνει σε κάθε ατμοποιητή που έχει περάσει απο τα χέρια μου (Κ3, Νautilus 2, Berserker, Kayfun V3). Απλά σε αυτόν φαίνεται πιο συχνό.
Κακά τα ψέματα, έχει πάρα πολύ κοντή καμινάδα, δηλαδή απο εκεί που τελειώνει η καμπάνα, μέχρι να καταλήξει επάνω, που θα πατήσει η βάση του επιστόμιου.
Μπορεί να δίνει πολύ καλή γεύση, αλλά παρατήρησα μετά απο κάθε τζούρα, ατμό να παραμένει σαν συννεφάκι μέσα στην καμινάδα, ο οποίος λογικά υγροποιείται...
Στον V3 που είναι πολύ ψηλός, παρατηρείται το φαινόμενο αλλά κατά πολυ λιγότερο. Το ίδιο άκουσα και για τον Dvarw MTL, που και αυτός λόγω κατασκευής έχει πολύ μακριά καμινάδα.
Μια πρακτική λύση που βρήκα, είναι ένα μικρό φύσημα απο απόσταση στο επιστόμιο, να διώξει το ατμό που μένει στην καμινάδα.
Η κοντή και στενή καμινάδα δίνει ελάχιστα παραπάνω ένταση στην γεύση αλλά έχει το τίμημά της.
Δεν είναι όμως και λύση μία να ρουφάς και μία να φυσάς...
Υπάρχει και η περίπτωση να ακουμπά το βαμβάκι την καμπάνα, και με το ρούφηγμα να τραβάει υγρό απο εκεί σιγά - σιγά...
Επανέρχομαι για να καταθέσω εμπειρίες, που μπορεί κάποιοι να βρούν χρήσιμες...
Χρησιμοποιήσα πολλά επιστόμια λόγω του υγρού στο στόμα, τα πολύ στενά δίνουν γεύση, ζεστό ατμό, και πολύ υγρό. Τα πολύ ανοιχτά 4-5mm (Kayfun V3), μου έδωσαν τη χειρότερη γεύση, βαράει ο ατμός τον ουρανίσκο...
Τα κοντά, απο Nautilus 2, δίνουν καλή γεύση που λούζει τη γλώσσα, αλλά και υγρό.
Βρήκα και πήρα το ατσαλένιο επιστόμιο του Nautilus 1, που είναι περίπου 2-πλασιο σε ύψος απο το Nautilus 2, και πιο ανοιχτό, περίπου 1-2mm.
Τέλειο, ούτε πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος ατμός. Ούτε υγρό στο στόμα. Γεύση αυτή που πρέπει. Νομίζω οτι πρέπει να είναι απο τα καλύτερα επιστόμια για σφιχτούς/αεράτους τσιγαρίσιους
Έφαγα εχθές δύο "σκασίματα" και μου έκαψαν το μάγουλο στο εσωτερικό...
Πέταξα αντίσταση και βαμβάκι, και είπα μετά απο πολύ καιρό να βάλω μια με ενωμένες σπείρες. "Σκασίματα" μηδέν!
Ίδιο σύρμα, ίδιο βαμβάκι, ίδιο υγρό, ίδια Watt, αλλά με ελαφρώς ανοιχτές σπείρες έχω εκρήξεις.
Υπάρχει λύση; Έχω παρατηρήσει κάποιες ίνες απο το βαμβάκι να εξέχουν λίγο, μπορεί να φταίει αυτό;
@
Αυτό με τα σκασίματα είναι ένα θέμα που δεν έχω καταλάβει μετά από τόσα χρόνια γιατί συμβαίνει.
Κάνω πάντα λίγο ανοιχτές σπείρες και σπάνια έχω αυτό το φαινόμενο.
Όταν κάποια στιγμή έχω το ίδιο θέμα (σπάνια ξαναλέω) είναι τόσο ελάχιστο που δεν είναι ικανό να με κάψει.
Νομίζω πάντως ότι εκτός από το αν φταίει το στήσιμο παίζει ρόλο και το υγρό (αν έχει νερό) ή ακόμη και η υγροποίηση των ατμών που διαβρέχουν το βαμβάκι.
Αν ήταν το υγρό, θα είχε σκασίματα και τώρα με τις κλειστές σπείρες, αλλά απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τώρα, ούτε ένα.
Αύριο θα ξαναστήσω με ανοιχτές σπείρες, αλλά αυτή τη φορά, δεν θα αφαιρέσω το εξωτερικό στρώμα απο το pad. Έχω παρατηρήσει ότι όταν το κάνω πετάγονται ίνες παντού. Θα το αφήσω να είναι πιο λείο και θα δώ εαν έχει κάποια διαφορά.
Δεν πρέπει να κάνει διαφορά γιατί πολλοί τύποι βαμβακιού δεν έχουν pad και λειτουργούν κανονικά. Ελπίζω πάντως να σου λυθεί το πρόβλημα και δεν θα σε νοιάζει το γιατί
Υπερτροφοδοσία μάλλον...ελάχιστη παραπάνω ποσότητα υγρού στην αντίσταση ..δεν προλαβαίνει να ατμοποιηθεί + ελάχιστη παρουσία νερού + φυσαλίδα αέρα.
Βλέπε τηγάνι με λάδι να καίει και ρίξε σταγόνες νερό...μπούμ..
Φυσαλίδες αέρα στο υγρό από κούνημα ίσως?
Δοκίμασε λίγο λιγότερο βαμβάκι στο στησιμο σου.
***Μη γελάτε μπορεί να είναι και ανοησίες όσα είπα.
Μόλις ξαναέστησα με ελαφρά αραιωμένες σπείρες και πάλι έχω ντουφεκιές.... στην πρώτη τζούρα. Οι επόμενες 2-3 είναι εντάξει.
Αν το αφήσω μισό λεπτό και το ξαναπιάσω, πάλι το ίδιο.
@
Δεν θα είχα τα ίδια θέματα και με αντίσταση με κλειστές σπείρες; Γιατί με κλειστές σπείρες δεν έχω, και το βαμβάκωμα είναι το ίδιο. Pads κομμένα στο 1mm πλάτος.
Την υπερτροφοδοσία την αποκλείω γιατί μετά απο γέμισμα που το βαμβάκι έχει απορροφήσει πολύ υγρό (δεν έχει ρύθμιση υγρών), οι πρώτες 3-4 τζούρες είναι ήσυχες.
Το αφήνω 1 λεπτό στην άκρη, και η πρώτη τζούρα ρίχνει ντουφεκιά.
Όχι ότι με χαλάνε οι κλειστές σπείρες, αλλά μου κόβει λίγο γεύση.
Επεξεργάσθηκε απο kostasapo, 19 Οκτώβριος 2018 - 19:08.
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη