Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
To χλιαρό είναι σχετικό . Όπως έχουν να κάνουν και άλλα πράγματα , διάμετρος πυρήνα , σπείρες κτλ. Για να αποδώσουν πάντως ,το ελάχιστο θεωρώ γύρω στα 35w + πάνω. Ένα καλό εργαλείο αν δεν το ξέρεις είναι το steam-engine.org
Διαγραφή άμεσης αντιπαράθεσης
φίλε καλησπέρα... Σε ποιο αερατη δοκίμασε και τον ammit mtl .. πιστεύω θα σου κάτσει κουτί ...αυτόν έχω πάρει το τελευταίο δίμηνο και είναι απ' τους πολύ λίγους τσιγαρισιους που δίνουν καλό αέρα κ χωρίς διαρροές.
Επεξεργάσθηκε απο Georgechalkida, 13 Ιούλιος 2019 - 17:23.
@
Από τους τρεις θα σου πρότεινα τον Expromizer v4 (23-άρης) που τον δοκίμασα σε έναν γνωστό μου και μου άρεσε πολύ.
Βέβαια για τα δικά μου γούστα.
Από γεύση μια χαρά ήταν, αν και δεν ήταν γνώριμο το υγρό που είχε μέσα.
Είναι σε γενικές γραμμές σφιχτός ατμοποιητής και έχει αθόρυβη τζούρα.
Mοναδικό αρνητικό που του βρήκα ήταν η χωρητικότητά του που είναι 2ml αν και σε μέγεθος δεν είναι μικρός.
Υπάρχει στην αγορά bubble tank με το οποίο φθάνει τα 4ml
Πολύ καλή η ρύθμιση του αέρα στο πάνω μέρος, εγγυάται την απουσία διαρροών, ρύθμιση υγρών, εύκολο στήσιμο κλπ.
Μάλιστα με γαργαλούσε η τσέπη μου την τελευταία βδομάδα.
200,58K 11 Αριθμός λήψεων
Θα γράψω και τις σκέψεις μου για τους άλλους δύο:
Ο Precisio RTA MTL (22-άρης) είναι παραπλήσιος με λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα (2,7ml) αλλά η εισαγωγή και η ρύθμιση του αέρα γίνεται στο κάτω μέρος του.
25,03K 11 Αριθμός λήψεων
Ο MD 24 RTA είναι κάπως ιδιαίτερος ατμοποιητής που με τα δισκάκια που τον συνοδεύουν μπορείς να τον κάνεις από σφιχτό έως πνευμονικό.
Το ντεκ του μοιάζει λίγο με του Skyline.
Αν και 24-άρης παίρνει 2ml και με το bubble tank φθάνει τα 4ml
Μάλλον τα κάνει όλα, αλλά μέτρια (άποψή μου).
29,69K 10 Αριθμός λήψεων
H απόφαση δική σου.
@
Όταν είχα δοκιμάσει τον Expromizer v4, το υγρό που περιείχε είχε μεγαλύτερο ποσοστό νικοτίνης από 4mg που ατμίζω εγώ.
Οπότε το χτύπημα ήταν δυνατό.
Δε μπορώ να γνωρίζω τί χτύπημα θα είχε με υγρό στα 4mg.
Πιστεύω όμως είναι μια χαρά.
@
Γιώργο έχουμε γράψει και στο παρελθόν γι αυτό το άτιμο το spit-back και δυστυχώς άκρη δεν βρήκαμε.
Παίζουν πολλά ρόλο, όπως το υγρό, το στήσιμο (αντίσταση - βαμβάκι), το υλικό της αντίστασης, τα Watt κλπ.
Με δοκιμές θα την βρείς την άκρη.
Αν θέλεις δοκίμασε και με μονό σύρμα Kanthal Α π.χ. με 0,40mm να δεις πως θα συμπεριφερθεί.
Μετά παίξε με τα εξωτικά σύρματα (σε περισσότερα φυσικά Watt) ανοίγοντας ή κλείνοντας τελείως τις σπείρες.
Καλοάτμιστος ο Elder
Ποτε καταλαβεναιτε οτι το coil(συρμα) πρεπει να πεταχτει? Μετα που εχει μαυρισει ξερωγο και εχει καραμελωσει γευση απο καιρο πανω στο μεταλλο, μπορει να το καυστηριασο μεσα σε νερο παρολο που δεν ειναι πολυ υγεινο αλλα παλι δεν ξερω αν οντως χρεαιζεται πεταμα. Εχετε ματι για κατι συγκεκριμενο, να ειναι ασχημη η γευση ασπουμε μετα απο καινουργιο βαμβακι?!
Αλλαγή στο βαμβάκι κάνεις όταν βλέπεις διαφορά στην γεύση ή αν αρχίζει να βγάζει κάτι σαν μάκα στο υγρό. Δεν περιμένεις να πάρεις καμένο. Μπορείς χωρίς το βαμβάκι να δουλέψεις λίγο την αντίσταση για να κάψει ότι έχει κολλήσει πάνω της, την καθαρίζεις με ένα πανάκι ή μαλακό χαρτί ή πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα (για γλώσσα θα ζητήσεις) και βάζεις ξανά βαμβάκι. Στην 2η αλλαγή αλλάζεις και αντίσταση. Τώρα αν ανοίγοντας δεις μαύρη μαυρίλα, άλλαξε και την αντίσταση. Προσωπικά αλλάζω πάντα αντίσταση γιατί το dry burn που πρέπει να κάνεις για να φύγουν τα κατάλοιπα δεν μου πολυαρέσει.
Επεξεργάσθηκε απο Wallsdoc ascended, 16 Φεβρουάριος 2020 - 21:37.
Δεν το πρόσεξα ότι μιλούσες μόνο για την αντίσταση Πάντως ισχύει αυτό που γράφω στο 2ο μέρος της απάντησης. Προσωπικά όπως είπα συνήθως την αλλάζω μαζί με το βαμβάκι γιατί με απλό σύρμα δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά. Έχω παρατηρήσει ότι μετά από "καθάρισμα" δεν αντέχει το ίδιο. Το μόνο σύρμα που βάσει προδιαγραφών πλένεται με νερό και χρησιμοποιείται ξανά και ξανά είναι το ζιρκόνιο, αλλά δεν τα βρήκαμε γιατί δεν πάω σε τόσο χαμηλά Ohm ούτε χρησιμοποιώ πλέον TCR.
Εγώ θα τις πετούσα τις παλιές που αναφέρεις .
Τί κόστος έχουν άλλωστε?
Αν δεχτούμε ότι ένα ταλαιπωρημένο σύρμα είναι πιο επιβλαβές για την υγεία από ένα φρέσκο
αξίζει να ρισκάρεις την υγεία σου για λίγα ευρώ?
Και κάτι γενικό: στις αντιστάσεις μου κοιτάω βεβαίως πρώτα το βαμβάκι αλλά μεγαλύτερη βαρύτητα δίνω στο τί υπάρχει πάνω στο σύρμα.
Υπάρχουν και υγρά που αφήνουν σε καλή κατάσταση το βαμβάκι, δεν το μαυρίζουν πολύ δηλαδή
αλλά το σύρμα έχει πιάσει μάκα. Και το αντίστροφο...
Επεξεργάσθηκε απο jimfer13, 16 Φεβρουάριος 2020 - 22:51.
μπορει να το καυστηριασο μεσα σε νερο
Ποτέ μα ποτέ μην πυρώσεις σύρμα και το βουτήξεις σε νερό. Δεν ξέρω πως έχει περάσει αυτό σαν καθαρισμός του σύρματος αλλά είναι ο πιο απαράδεκτος τρόπος.
Στην αρχή το είχα δοκιμάσει σε τύπου clapton και έβλεπα διάφορα μαυράκια να επιπλέουν στο νερό και έλεγα “πω πω κάπνα που βγήκε!”. Μετά τα μαυράκια έπεφταν κατευθείαν στον πάτο και όσο περισσότερο το έκανα τόσο περισσότερα έβγαιναν. Στο τέλος το σύρμα ήταν ένα μαύρο χάλι που είχε χάσει κάθε μεταλλικό χρώμα.
Προσωπικη αποψη , επειδη το κοστος ειναι απειροελαχιστο και προτεραιοτητα εχει η υγεια σου , μην λυπηθεις αγορα καινουργιων συρματων και τις συχνες-οταν χρειαζεται , αλλαγες βαμβακιου.
Πρωτα απο ολα ατμιζουμε για καλυτερη υγεια και μετα ζυγιζουμε και το οικονομικο.
Τοσα και τοσα εχουμε δωσει για ατμιστικο εξοπλισμο , στα αναλωσιμα θα κολλησουμε.
Ασε που αμα κλεισει ο κυκλος χρησης των συρματων - βαμβακιου χανεις κατα πολυ σε γευση.
Για εμενα αν δεν ειναι το ατμισμα απολαυστικο και γευστικο ,χανει την μαγεια του.
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη